ОБЩЕСТВО

Гавра! З75 лева максимално обезщетение за семействата на загиналите край Своге

Гавра! З75 лева максимално обезщетение за семействата на загиналите край Своге

 

medium_1582

 

 

Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще подкрепи семействата и близките на загиналите и пострадалите в катастрофата край Своге.

 

 

За получаване на еднократна помощ те ще бъдат подробно консултирани от служителите на дирекция “Социално подпомагане” по техен настоящ адрес, като на хората ще бъде оказана пълна подкрепа и съдействие за получаване на помощта.

 

 

 

Тя се отпуска по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, с цел посрещане на инцидентно възникнали здравни и други жизнено важни потребности.

 

 

 

Максималният размер на помощта е 375 лева.

 

 

 

 

От АСП поднасят най-искрени и дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичния инцидент и пожелават бързо и пълноценно възстановяване на пострадалите.

 

 

 

 

 

Междувременно стана ясно, че жителите на община Своге излизат на протест в сряда от 17.00 часа. Тяхното искане е да се ремонтира и поправи пътната настилка в участъка при Искърското дефиле, където на 25 август се преобърна автобус и загинаха 17 души, а други 21 пострадаха. Това съобщиха от Общинската администрация, предаде агенция „Фокус“.

 

 

 

 

 

По първоначална информация организираната демонстрация ще бъде мирна и ще се проведе на мястото на тежката катастрофа. Към момента организаторите са подали искане в Районното управление в Своге и в Общината, което най-вероятно ще бъде прието. Все още не се знае броят на гражданите, които ще вземат участие в протестните действия.

 

 

 

 

 

 

По закон общината няма право да забрани протестните действия, но това, което ни притеснява e, че гражданите на Своге са избрали като време 17.00 часа, а това е пиков час и има реална опасности за нови инциденти. Това каза за Агенция „Фокус“ зам.-кметът на община Своге инж. Георги Петков.

 

 

 
По думите му в момента се провежда среща с представители на КАТ и РУ-Своге, на която се обсъждат опасностите, които крие протестът.

 

 

 

 

 

 
„Това организиране от страна на гражданите създава реални предпоставки за нови инциденти, въпреки че ще има полицейски екипи на място, вероятността остава голяма“, посочи той. Петков допълни, че днес ще покани представители на протестната организация, за да намерят компромисен вариант. По думите му самият протест ще бъде организиран като бдение, което ще се провежда всеки ден след 17.00 часа по 15-20 минути.

 

 

 

 

 
„За мен има голяма опасност за тяхната сигурност, защото това е главен републикански път и движението е интензивно“, каза зам.-кметът на Своге Георги Петков.

 

 

 

 

 

 
На въпрос дали имат основание гражданите да смятат, че пътната отсечка е опасна, той коментира, че това, което е видял като нередности е било изпратено под формата на писма до Агенция „Пътна инфраструктура“ и областния управител. Според него комуникацията между институциите е на ниво, постоянно се изпращат снимкови материали за определени случаи като надвиснали дървета, счупени мантинели, липсващи знаци.

 

 

 

 
„Друг критичен участък се намира на изхода на община Своге, там има пропадане от 15-20 метра на пътната настилка и редовно стават пътни инциденти“, коментира той. По думите му преди три седмици на тази отсечка е имало катастрофа, на която се е наложило рязане на лекия автомобил, за да може да се извадят хората. „Гражданите на Своге ще протестират заради бездействието на държавните институции и затова, че загиват толкова хора по пътищата“, уточни инж. Петков.

 

Епицентър, Канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

река1535399339-1

Очевидец на ада до Своге: Шофьорът на автобуса не е виновен, там течеше река, а мантинелата е скъсана преди повече от месец

август 28, 2018
boiko3

Всяка срязана лентичка е нечия жалейка, г-н Борисов. Не се радваме на построеното, защото го плащаме с живота си

август 28, 2018
26фг

26 годишен строи магистрала „Хемус“, на 23 е построил „Северната тангента“… Новото дете-чудо на ГЕРБ

август 27, 2018
cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018
40196864_1983468625279943_7055433439603851264_n

Една карикатура може да каже повече от 1000 думи! Сатирична рисунка в деня на траур удари в десетката

август 27, 2018