Катастрофи

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

orig

 

 

Георги, който е най-младата жертва на кошмарния инцидент край Своге в събота, е бил пълен отличник. Това разказват негови съученици пред в. „Телеграф“. Заедно с него си отиде неговата баба, а вуйчо му е настанен в болница.

 

 

 

 

„Георги ни беше приятел. Той беше кротък, скромен, изключително умен и добър. Обичаше народните танци, не пропускаше екскурзия, беше голям патриот и постоянно говореше колко обича България. Това разказват съученици на издъхналото дете, след като запалиха свещ в памет на жертвите от адското меле, което се разигра на 2 км от Своге.

 

георги1535344803-40112776-297890790766957-7381662606899019776-n

 

 

„Георги беше много умен. Той завърши с пълно отличие 7-и клас и го приеха още на първо класиране във Финансово-стопанската гимназия. Тя беше първото му желание в списъка“, добавят децата.

 

 

 

 

Той обичал много да пътува. Затова и баба му Дарина всеки уикенд го водела на екскурзии, организирани от пенсионерския клуб в Световрачане. Преди време двамата дори отишли за един ден до Гърция, като после момчето разказвало за преживяванията на приятелите си.

 

 

 

 

Във фаталната събота с Георги и баба му тръгнал и вуйчо му Симеон. „Майка му Цветелина беше болна, затова не отиде, иначе и тя се беше записала. А баща му Кънчо остана да помага да гледат малкото му братче“, споделят почернени близки на фамилията.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Във фаталната екскурзия към манастир „Седемте престола“ се включил и дядо Григор със съпругата си. „Гришата прекара инсулт. Победи го с инат. Вдигна се на крака и продължи да помага на всички. Обичаше да пътува, само това го караше да се усмихва. Затова се записаха. А какво стана – той издъхна, след като победи мозъчния удар“, разказват със сълзи на очи близките му. По думите им той бил много вярващ и редовно ходел на църква. При катастрофата Григор издъхнал на място, жена му е с опасност за живота.

„Зълва ми Славка Колева правеше ремонт на къщата си. Затова решихме, че не е заминала за „Седемте престола“. Потърсихме я, оказа се, че все пак е решила да тръгне. Тя е бивша председателка на пенсионерския клуб, не пропускаше екскурзия“. Тежките думи изрича с пресипнал глас Емилия Колева, която с дъщеря си и внучката стоят пред фамилната къща в Световрачане. Те разказват, че първоначално никой не им е давал информация къде е 59-годишната Славка, а вчера разбрали, че е в моргата в Своге.

„Зълва ми е от много дълго време ходеше на тези екскурзии, досега нищо не се е случвало, никой не се е оплаквал“, споделя Емилия. Внучката й пък разказва, че ходила с нея до Цари Мали град, до Пирот, до Гърция. Винаги тази фирма е организирала пътуванията и не е имало произшествия.

 

 

„Леля беше бивша шефка на пенсионерския клуб. Ходеха, пееха, имаха банкети, събираха се на площада за всеки празник“, продължава детето с насълзени очи. „Мъжът ми, братът на Славка, не е на себе си. Не може дори да говори, неадекватен е. Чуди се как се е стигнало дотам. Ние живеехме заедно, Славка в горната, ние в долната къща. Сега какво стана – ходим на заупокойни молитви“, плаче Емилия.

 

 

 

Жената, която е организирала фаталната екскурзия, се казва Бистра, разказват близки на загиналите. „Тя също беше в автобуса, но разбрахме, че е оцеляла. Майка й обаче е издъхнала. Бистра е добър човек, който винаги прави програмата така, че да се видят още повече забележителности, да има по няколко спирки и хората да са доволни“, споделят пред в. „Телеграф“ хората от Световрачане. По думите им редовно Бистра се включвала във всички дейности на пенсионерския клуб – игри на шах, пеене по време на обществени прояви в селото и т.н.

loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
1550412323-1

От болницата в Германия разкриха как е починал Шабан Шаулич, семейството му разпространи изявление

февруари 17, 2019
121870_660_370

Извънредно! При зверска катастрофа загина легендарният сръбски певец Шабан Шаулич… СНИМКИ

февруари 17, 2019
big_де_иии

Деси Банова – Плевнелиева катастрофира на „Цариградско шосе“, джипът й се блъсна в микробус

февруари 8, 2019
1549431449-1549354448-2111810330

Първа СНИМКА на Димитър – героят, който загина в жестокото меле на „Струма“, но спаси живота на десетки

февруари 6, 2019