Катастрофи

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

orig

 

 

Георги, който е най-младата жертва на кошмарния инцидент край Своге в събота, е бил пълен отличник. Това разказват негови съученици пред в. “Телеграф”. Заедно с него си отиде неговата баба, а вуйчо му е настанен в болница.

 

 

 

 

“Георги ни беше приятел. Той беше кротък, скромен, изключително умен и добър. Обичаше народните танци, не пропускаше екскурзия, беше голям патриот и постоянно говореше колко обича България. Това разказват съученици на издъхналото дете, след като запалиха свещ в памет на жертвите от адското меле, което се разигра на 2 км от Своге.

 

георги1535344803-40112776-297890790766957-7381662606899019776-n

 

 

“Георги беше много умен. Той завърши с пълно отличие 7-и клас и го приеха още на първо класиране във Финансово-стопанската гимназия. Тя беше първото му желание в списъка”, добавят децата.

 

 

 

 

Той обичал много да пътува. Затова и баба му Дарина всеки уикенд го водела на екскурзии, организирани от пенсионерския клуб в Световрачане. Преди време двамата дори отишли за един ден до Гърция, като после момчето разказвало за преживяванията на приятелите си.

 

 

 

 

Във фаталната събота с Георги и баба му тръгнал и вуйчо му Симеон. “Майка му Цветелина беше болна, затова не отиде, иначе и тя се беше записала. А баща му Кънчо остана да помага да гледат малкото му братче”, споделят почернени близки на фамилията.

 

 

 

 

Във фаталната екскурзия към манастир “Седемте престола” се включил и дядо Григор със съпругата си. “Гришата прекара инсулт. Победи го с инат. Вдигна се на крака и продължи да помага на всички. Обичаше да пътува, само това го караше да се усмихва. Затова се записаха. А какво стана – той издъхна, след като победи мозъчния удар”, разказват със сълзи на очи близките му. По думите им той бил много вярващ и редовно ходел на църква. При катастрофата Григор издъхнал на място, жена му е с опасност за живота.

“Зълва ми Славка Колева правеше ремонт на къщата си. Затова решихме, че не е заминала за “Седемте престола”. Потърсихме я, оказа се, че все пак е решила да тръгне. Тя е бивша председателка на пенсионерския клуб, не пропускаше екскурзия”. Тежките думи изрича с пресипнал глас Емилия Колева, която с дъщеря си и внучката стоят пред фамилната къща в Световрачане. Те разказват, че първоначално никой не им е давал информация къде е 59-годишната Славка, а вчера разбрали, че е в моргата в Своге.

“Зълва ми е от много дълго време ходеше на тези екскурзии, досега нищо не се е случвало, никой не се е оплаквал”, споделя Емилия. Внучката й пък разказва, че ходила с нея до Цари Мали град, до Пирот, до Гърция. Винаги тази фирма е организирала пътуванията и не е имало произшествия.

 

 

“Леля беше бивша шефка на пенсионерския клуб. Ходеха, пееха, имаха банкети, събираха се на площада за всеки празник”, продължава детето с насълзени очи. “Мъжът ми, братът на Славка, не е на себе си. Не може дори да говори, неадекватен е. Чуди се как се е стигнало дотам. Ние живеехме заедно, Славка в горната, ние в долната къща. Сега какво стана – ходим на заупокойни молитви”, плаче Емилия.

 

 

 

Жената, която е организирала фаталната екскурзия, се казва Бистра, разказват близки на загиналите. “Тя също беше в автобуса, но разбрахме, че е оцеляла. Майка й обаче е издъхнала. Бистра е добър човек, който винаги прави програмата така, че да се видят още повече забележителности, да има по няколко спирки и хората да са доволни”, споделят пред в. “Телеграф” хората от Световрачане. По думите им редовно Бистра се включвала във всички дейности на пенсионерския клуб – игри на шах, пеене по време на обществени прояви в селото и т.н.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

katastrofa-kraj-Svoge

Появи се ПЪРВА СНИМКА на шофьора и собственик на автобуса – ковчег! Ето кой е той…

август 27, 2018
поповица1517994904-home-qmdxuu-chiozo-9tg2ou-j

Какво става? Нова ужасяваща катастрофа със загинали, сега до Поповица!

август 27, 2018
1535301492-sistemen-bufer-27

Лоши новини за шофьора на автобуса – ковчег, потопил в кръв Искърското дефиле

август 26, 2018
ковчег1535280368-980x551-1535278790

Няма да повярвате с какво се е занимавал шофьорът на автобуса-ковчег преди!

август 26, 2018
бус766-179869-1_wide

Жителите на Своге пропищяха: Една е причината, а катастрофите там са ежедневие, защото…

август 26, 2018
1535257892-1535226269-4

Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие, първите му думи след касапницата били…

август 26, 2018