Uncategorized

Дъщерята на шофьора разкри през сълзи първите думи на баща си след фаталния инцидент (СНИМКИ)

Дъщерята на шофьора разкри през сълзи първите думи на баща си след фаталния инцидент (СНИМКИ)

1535560107-2111697732

Ковчег за живите и мъртвите. Така дъщерите на Григор Григоров наричат автобуса, с който баща им катастрофира, а 17 души загубиха живота си. От събота вечерта семейството на шофьора оплаква жив човек и се моли за справедливо наказание.

 

 

 

Здравка е единственият човек, на когото Григор звъни минути след трагедията.

 

 

“Tой ми каза: Здравче, случи се най-лошото. Много тежка катастрофа, полицаите казват, че има жертви, карат ме към ИСУЛ”, спомня си през сълзи дъщерята на Григоров.

 

 

 

Здравка вижда баща си пред болницата. И не може да познае най-близкия си човек.

 

 

 

„Не беше добре психически. Гледаше в една точка. Той каза, за мен животът беше до тук. Свърши! Просто съжалявам. Но той ми е баща, не може той да отнеме цялата вина. Не може шофьорите да са виновни винаги, за всичко. Достатъчна му е тая вина, която той никога няма да си прости”, допълва Здравка пред bTV.

 

 

Дъщерите на Григоров разказват, че баща им возил групата повече от 8 години и всяко едно пътуване е запечатано със снимки. Според тях те са били като семейство, а той е знаел проблемите и болестите им.

 

 

„В момента се набляга на татко. Не, че някой не си е свършил работата или някой е прибрал пари, за да има сега толкова много жертви. Всички са жертви на една немарливост”, посочва Здравка.

 
Надеждата на семейството сега е Григоров, който е единствен обвинен за трагедията, да не остане и единственият наказан.Често и жената до Григоров пътувала на екскурзии с него и знае как той подготвял автобуса за всяко пътуване. Липсата на втори преглед обясняват, като недоглеждане, а не умишлено.

code Copy and paste this code on your site.

 

 
„Щом чуе някакъв шум, тука нещо ми чука в ляво, веднага отива в сервиз и го оправя. Колите винаги като тръгне трябва да са в ред. Просто е пропуснал”, каза Христина Банкова.

 

 

„Аз не мога да ги помоля да му простят, че са загубили близките си. Просто ги моля да бъдат справедливи. Да бъдат милостиви, просто да бъдат милостиви към него”, допълни Здравка.

 

 

 

 

Семейството му споделя, че Григоров е мечтаел да си купи нов автобус.

 

 

1535557952-sistemen-bufer-10

 

 

Шофьорът на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров остава под домашен арест. Това реши преди минути състав на Софийски окръжен съд.

 

 
По-рано днес Окръжна прокуратура-София внесе искане в Софийския окръжен съд днес за взимане на мярка за неотклонение „домашен арест“ на шофьора Григор Григоров. С постановления на наблюдаващия прокурор на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на страната и му е отнето свидетелството за правоуправление на МПС.

Пред съда Григоров заяви, че съжалява за случилото се и иска по-лека мярка.

 

 

Адвокатът му Христо Ботев подчерта, че клиентът му също е бил сред ранените – получил е комоцио при падането на автобуса от 30-метровия скат. Освен това Григоров бил с 50% намалена трудоспособност според изследване пред ТЕЛК, а след изписването му от ИСУЛ, бил пратен не в ареста, а в Затворническа болница, пише „Труд”.

Източник: blitz.bg

 

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

1-24-864x450

За него никой не говори, но „Кървавото хоро“ в Бояджик е на второ място по жестокост след Баташкото клане

март 3, 2019
20121209.lsikykpemz

Известен столичен кръчмар съсипа живота на Тони Димитрова

март 2, 2019
758a3389efb46e106c29158d84a48457_L

Веднъж един човек попитал мъдреца: Защо Господ позволява едни хора да страдат, а други не?

февруари 28, 2019
жулия960-ratio-dzhuliia-robyrts

Джулия Робърт събра всички погледи на Оскарите с най-зашеметяващата рокля и визия, в която сме я виждали (СНИМКИ)

февруари 26, 2019
30cf1e8178423b110a8588746d2bad4c

Българският актьор, участник във филма получил „Оскар“, е русенец с изключително драматична съдба!

февруари 25, 2019
галаbig_3930

Гала избухна след интервюто на Сърчаджиева: Хора, грам душа ли не ви остана?

февруари 25, 2019