Uncategorized

Дъщерята на шофьора разкри през сълзи първите думи на баща си след фаталния инцидент (СНИМКИ)

Дъщерята на шофьора разкри през сълзи първите думи на баща си след фаталния инцидент (СНИМКИ)

1535560107-2111697732

Ковчег за живите и мъртвите. Така дъщерите на Григор Григоров наричат автобуса, с който баща им катастрофира, а 17 души загубиха живота си. От събота вечерта семейството на шофьора оплаква жив човек и се моли за справедливо наказание.

 

 

 

Здравка е единственият човек, на когото Григор звъни минути след трагедията.

 

 

“Tой ми каза: Здравче, случи се най-лошото. Много тежка катастрофа, полицаите казват, че има жертви, карат ме към ИСУЛ”, спомня си през сълзи дъщерята на Григоров.

 

 

 

Здравка вижда баща си пред болницата. И не може да познае най-близкия си човек.

 

 

 

„Не беше добре психически. Гледаше в една точка. Той каза, за мен животът беше до тук. Свърши! Просто съжалявам. Но той ми е баща, не може той да отнеме цялата вина. Не може шофьорите да са виновни винаги, за всичко. Достатъчна му е тая вина, която той никога няма да си прости”, допълва Здравка пред bTV.

 

 

Дъщерите на Григоров разказват, че баща им возил групата повече от 8 години и всяко едно пътуване е запечатано със снимки. Според тях те са били като семейство, а той е знаел проблемите и болестите им.

 

 

„В момента се набляга на татко. Не, че някой не си е свършил работата или някой е прибрал пари, за да има сега толкова много жертви. Всички са жертви на една немарливост”, посочва Здравка.

 
Надеждата на семейството сега е Григоров, който е единствен обвинен за трагедията, да не остане и единственият наказан.Често и жената до Григоров пътувала на екскурзии с него и знае как той подготвял автобуса за всяко пътуване. Липсата на втори преглед обясняват, като недоглеждане, а не умишлено.

code Copy and paste this code on your site.

 

 
„Щом чуе някакъв шум, тука нещо ми чука в ляво, веднага отива в сервиз и го оправя. Колите винаги като тръгне трябва да са в ред. Просто е пропуснал”, каза Христина Банкова.

 

 

„Аз не мога да ги помоля да му простят, че са загубили близките си. Просто ги моля да бъдат справедливи. Да бъдат милостиви, просто да бъдат милостиви към него”, допълни Здравка.

 

 

 

 

Семейството му споделя, че Григоров е мечтаел да си купи нов автобус.

 

 

1535557952-sistemen-bufer-10

 

 

Шофьорът на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров остава под домашен арест. Това реши преди минути състав на Софийски окръжен съд.

 

 
По-рано днес Окръжна прокуратура-София внесе искане в Софийския окръжен съд днес за взимане на мярка за неотклонение „домашен арест“ на шофьора Григор Григоров. С постановления на наблюдаващия прокурор на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на страната и му е отнето свидетелството за правоуправление на МПС.

Пред съда Григоров заяви, че съжалява за случилото се и иска по-лека мярка.

 

 

Адвокатът му Христо Ботев подчерта, че клиентът му също е бил сред ранените – получил е комоцио при падането на автобуса от 30-метровия скат. Освен това Григоров бил с 50% намалена трудоспособност според изследване пред ТЕЛК, а след изписването му от ИСУЛ, бил пратен не в ареста, а в Затворническа болница, пише „Труд”.

Източник: blitz.bg

 

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

надяbig_6009

Скръбна вест! Напусна ни Надя – дъщерята на любимата поетеса Маргарита Петкова

юни 17, 2019
1498998927-zhega-e1436289521838

Днес ни чакат огън и жупел, термометърът скача още, но по-късно…

юни 17, 2019
big_2

Православната църква празнува Свети Дух – ето какво повелява традицията…

юни 17, 2019
43-katia

Ясновидката Катя Костадинова: Хващаме лоши очи от „Фейсбук“!

юни 16, 2019
ипотекаScan1112

Помните ли, че почти всеки българин имаше собствен дом без ипотека? Не си заключвахме вратите, децата ни играеха до късно без да умираме от страх…

юни 16, 2019
1560599728-20150530dqshqkzoxv

Голям православен празник е днес! Спазват се строги традиции

юни 16, 2019