Катастрофи

Жителите на Своге пропищяха: Една е причината, а катастрофите там са ежедневие, защото…

Жителите на Своге пропищяха: Една е причината, а катастрофите там са ежедневие, защото…

 

бус766-179869-1_wide

 

 

Завоят на смъртта. Така наричат от вчера мястото на входа на Своге, където автобус удари две коли а след това излетя от пътя.

 
В резултат от инцидента загинаха 16 души.

 
Местни жители разказаха , че жестокото меле е станало на място, където катастрофите са ежедневие. Те са категорични, че причината за вчерашната трагедия е неподходящата пътна настилка.

 

 

 
“Точно във въпросния участък от 150-200 метра е сложен неподходящ асфалт. Там дори в сухо време стават множество инциденти, да не говорим при пороен дъжд”, разказват жителки на Своге.

 

 

 
Само преди месец на същото място се завърта цистерна, за щастие няма пострадали.

 

 

 

“Местните знаем, че това място е опасно и минаваме много внимателно, но останалите пътуващи нямат представа за него”, допълват свогенци. Те са категорични, че трябва да се вземат спешно мерки и мястото да се обезопаси, защото инцидентите ще продължават.

 

 

 
“По пътя между Нови Искър и Своге има много опасни завои, повечето от тях с обратни виражи. На места асфалта не е подходящ и честно автомобилите нямат сцепление”, разказват още жителите на Своге,

 

 

“Когато стане такава трагедия, не трябва да се бърза със заключенията и обвиненията. Има много неизвестни. Още в началото на август получихме множество сигнали от граждани за тази пътна отсечка, че е проблемна. 2016 г. тя е ремонтирана и са дадени десетки милиони лева”, обясни за NOVA Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

 

милче522418

 
“Огледът на нашите експерти показа фрапиращи неща. Започнахме комуникация с Регионалното министерство и изпратихме становище до министъра с приложени снимки. Такива проблеми има по цялата страна”, каза още Милчев.

 
След тежкия инцидент е сформиран екип от Института за пътна безопасност с представител от Австралия с дрон. Ще се направи обследване не само на пътя, а и на цялата катастрофа.

 

 

“Ще излезем с независимо и безпристрастно разследване на цялата катастрофа и ще информираме медиите за това”, каза още Богдан Милчев.

 

 

 
“Когато на такъв тежък инцидент няма експерти, а има политически лица, които от няколко години се занимават с пътна безопасност между другото, тогава сме свидетели на такива парадокси”, на мнение е той.

 

 

“Видяхме, че тази мантинела е като някаква вафлена коричка. Най-вероятно тя просто е била поставена, за да може да бъде приет пътят. Пропускаме много важен факт, а именно, че пътят е част от една система и тя се нарича човек-път-автомобил. Неслучайно човекът е поставен на първо място, защото той е в състояние да покрие част или всички останали недостатъци, за да се избегне катастрофа”, коментира от своя страна Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

 

 

По думите му е важен и въпросът дали пътниците са имали поставени колани.

 

Източник: novini.bg

Източник: bnews.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

orig

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

август 27, 2018
katastrofa-kraj-Svoge

Появи се ПЪРВА СНИМКА на шофьора и собственик на автобуса – ковчег! Ето кой е той…

август 27, 2018
поповица1517994904-home-qmdxuu-chiozo-9tg2ou-j

Какво става? Нова ужасяваща катастрофа със загинали, сега до Поповица!

август 27, 2018
1535301492-sistemen-bufer-27

Лоши новини за шофьора на автобуса – ковчег, потопил в кръв Искърското дефиле

август 26, 2018
ковчег1535280368-980x551-1535278790

Няма да повярвате с какво се е занимавал шофьорът на автобуса-ковчег преди!

август 26, 2018
1535257892-1535226269-4

Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие, първите му думи след касапницата били…

август 26, 2018