Криминално

Кошмар за Митьо Очите в Турция! Прокуратурата захапа Бенчев, заплашват го 5 г. затвор (СНИМКИ)

Кошмар за Митьо Очите в Турция! Прокуратурата захапа Бенчев, заплашват го 5 г. затвор (СНИМКИ)

бос1533737144-807311

 

 

 

Несебърският гангстер Димитър Желязков-Митьо Очите ще преживее истински кошмар по време на пребиваването си в следствения арест на Истанбул, твърди БЛИЦ от свои източници в турската столица.

 

 

 

 

Наркобосът бе арестуван в събота и ще прекара зад решетките на южната ни съседка минимум два месеца и половина. През този период престъпникът няма да може да се възползва от многобройните екстри, с които го глезеха затворническите власти в България.

 

 

 

 

 

 
Митьо Очите изтърпяваше част от присъдата си в затворническото общежитие в Казичане, което приличаше на мотел. Надзирателите бяха толкова любезни с него, че дори му разрешаваха да си прави барбекю със скъпи местни деликатеси (на снимката отдолу).

 

 

 

 

 

 

Босът разполагаше и с мобилни телефони, с които можеше да командва мутрите си. Според информация на БЛИЦ, Очите се е възползвал и от редица други привилегии, които са били недостъпни за простосмъртните лишени от свобода.

 

 

 

 
В Истанбул, обаче Митьо Очите ще чака екстрадицията си под наблюдение на турски надзиратели, които ще го държат по общия ред, без да му позволяват своеволия.

 

 

 
В същото време милионерът Бенчо Бенчев, който се правеше, че едва ли не познава Митьо Очите само от медиите и нямал представа, че е търсен с червената бюлетина на Интерпол, се прави на умрял лисунгер.

 

 

 

 

Бенчо остана само няколко часа в турски арест, но главоболията му тепърва започват

 

 

 

 

 

 

За да не бъде притесняван от въпросите на журналисти и общественици, Бенчев се е притаил за кратко в болница и леко се е привел в очакване шумотевицата около него да се размие.

 

 

 

 

Състоянието му обаче съвсем не е толкова критично колкото го описва неговия син. Прокурорите са усетили играта му и са започнали разследване дали не е помогнал на Митьо Очите да се укрие.

 

 

 

Намесата на магистратите слага край на плана на Бенчев да се спотаи, докато по сутрешните блокове Цънцарова и компания разиграват други сюжетни линии.

 

 

 

Плоският номер на Бенчев, обаче няма да се размине. Очаква го и друга горчилка.

 

 

 

 

 

 

 

Комисията за гражданска конфискация ще направи обстойна проверка на доходите му, а след това той ще бъде обект и на мащабна ревизия от служителите на Националната агенция по приходите.

 

 

 

 

 

 

А докато контролните органи си вършат работата, Бенчо трябва да отиде до най-близката аптека и да зареди жабката на лимузината си с ударна доза “Валидол”, коментира Ивайло Крачунов от Блиц.

 

 

 

 

 

 

 

Междувременно се разбра, че Бенчев е обект на разследване от Районната прокуратура в Бургас. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение до медиите.

 

 

Магистратите ще изясняват дали Бенчев не е помогнал на Митьо Очите да се укрие.

 

 

 
“Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 02.08.2018г. до 05.08.2018г. в гр.Истанбул, Турция е спомогнато на лице, извършило престъпление да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК”, посочват от прокуратурата. И уточняват, че ако вината на Бенчо Бенчев бъде доказана в съда, то той може да бъде вкаран за 5 години в затвора.

 

 

 

 

 
“По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Турция и Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия”, категорични са прокурорите от морския град.

Източник: blitz.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

153479313880750

Семейство от Германия дава щедра награда: 2500 евро, ако помогнете да намерят откраднатото им БМВ! (СНИМКИ)

август 20, 2018
2111655329

Цачева пази в дълбока тайна имената на 72-ма избягали затворници с абсурден аргумент

август 19, 2018
768x432

Заради критики към Ангелкова, маскирани опитаха да нахлуят в дома и сплашат бивш зам.-министър на туризма… СНИМКА

август 17, 2018
rumen_andreev_1_600x3942

Самоубиха ли го? Андреев водел разследване “Кмета”. Имало не един, а няколко изстрела…

август 13, 2018
991-ratio-cecka-cacheva

3 дни по-късно! Заличават фирми и дългове за милиарди, дори Цачева сезира прокуратурата във връзка с Търговския регистър

август 12, 2018
бивш1534059600-ruu

Самоуби се бившият зам. вътрешен министър Румен Андреев. Съпругата му: Не мога да повярвам!

август 12, 2018