Здраве

Огромна шашма застрашава живота на хиляди болни и наивни българи… СНИМКА

Огромна шашма застрашава живота на хиляди болни и наивни българи… СНИМКА

 

 

1493395189-980x551-1493390867

 

 

Анонимен сайт в интернет изпраща фалшиви медицински сестри в домовете на болни, алармира в. „Монитор“. Въпросната интернет платформа се рекламира като национален портал за медицински услуги (www.медицински-сестри.com), като на нея има списък с жени, представени за медицински сестри, готови да изпълняват здравни услуги срещу заплащане, пише Блиц. 

 

 

 

 

 

 

 

Профилите на част от тях са със снимки, публикувани са и тарифите на услугите, които извършват, но се оказва, че единственото условие за регистриране на кандидатка за работа е да изпрати по  банков път 59 лева. Срещу тях обявата се публикува за 3 месеца. Изискване за предоставяне на диплома, която да гарантира, че лицето може да изпълнява заявените в рекламата услуги, няма. На платформата не са посочени за обратна връзка нито телефони, нито имена на управителя и екипа. Няма и физически адрес. Контактите се осъществяват чрез e-mail. Вече имаме сигнали от пациенти за некоректност от страна на предлаганите услуги на сайта, каза Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации „Заедно с теб“.

 

 

 
50-годишна жена с тежка диагноза се налага да пропусне един ден животоподдържаща манипулация, след като медицинска сестра от въпросния сайт не идва да й я направи. След това намира в платформата друга, която все пак се явява, но прави манипулацията крайно непрофесионално.

 

 

 

 

 

 
„На 1 август имах нужда от вливане по лекарско предписание и одобрение в домашни условия. За целта потърсих услугата в интернет от споменатия „портал“. Намерих жена „сестра“, която просто не дойде в уговорения час. Изгубих цял ден, докато намеря втора жена „сестра“, която дойде. Тя направи вената ми на решето, но вливане така и не успя да направи“, разказа потърпевшата и допълни, че независимо от усилията си не успяла да осъществи никаква връзка със собственика на сайта, за да се оплаче.

 

 

 

 

„Не се доверявайте на този сайт, не е ясно какъв човек ще изпратят в дома ви. Там са регистрирани и хора, които нямат нищо общо с медицината“, предупреди една от медицинските сестри с публикувана обява там. Жената, която е с 20-годишен стаж в една от общинските болници в столицата, се регистрирала в сайта, за да припечели някой лев с допълнителен труд. Скоро обаче разбрала, че повечето там са аматьорки, и пожелала да изтрият обявата й. Все още обаче името и телефонът й стоят там.

 

 

 

 

 

 
Регистрираха дори 16-годишна
Шестнадесетгодишно момиче успя да се регистрира в т.нар. Национален портал за медицински услуги (www.медицински-сестри.com) срещу 59 лева, изпратени по банков път. В профила си непълнолетното девойче се представи като медицинска сестра с дългогодишен опит и само определи цените на медицинските услуги, които изпълнява. На тийнейджърката не беше поискано нито фотокопие от дипломата, нито каквито и да било други данни, удостоверяващи, че тя наистина е медицинско лице. Обявата й ще бъде видима, след като момичето внесе 59 лв. по банков път.

 

 

 

 

 

Председателката на Пациентски организации „Заедно с теб“ Пенка Георгиева също се регистрира като „медицинска сестра“, без да й бъде поискана диплома. Тя също не е превела исканата сума, за да бъде видима обявата й.

 

 

 

 

 

 

 

 
„Аз лично се регистрирах, бях одобрена и получих банкова сметка, на която да преведа определена сума за моята реклама като „медицинска сестра“, без да имам диплома и без да ми е поискано никакво доказателство за медицинско образование за следните дейности: поставяне на венозна инжекция – 20.00 лв., подкожна инжекция – 5.00 лв., мускулна инжекция – 5.00 лв., смяна на превръзка – 15.00 лв., венозно вливане 30.00 лв., поставяне на абокат – 20.00 лв., смяна на катетър – 10.00 лв., измерване на кръвно налягане – 5.00 лв., клизма – 20.00 лева“, поясни Георгиева.

 

 

 

 

 

 

Пациентски организации „Заедно с теб“ изпрати в понеделник сигнал до здравния министър Кирил Ананиев и Милка Василева – председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

 

 

 

 

 

„Управителният съвет на асоциацията се събира във вторник, за да решим как да постъпим и кого да сезираме по отношение на този сайт. Такива обяви уронват престижа на професията ни, не можем да допуснем да се хвърля петно върху съсловието“, коментира Василева.

 

 

Петел

https://petel.bg/Ogromna-izmama-zastrashava-zhivota-na-hilyadi-bolni-i-naivni-balgari__278148

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Здраве

More in Здраве

Screen-Shot-2018-08-23-at-21.08.35

Трогателен жест! Лекари доплатиха скъпа тазобедрена става на социално слаба възрастна жена

август 23, 2018
ХИРУРГ1534841752-2

Роден хирург загърби Хановер след 13 години, за да помага на болни в България

август 21, 2018
0000360117-article2

Жестока цедка! 200 000 души с увреждания губят инвалидните си пенсии заради промените в ТЕЛК

август 18, 2018
91027_660_370

Прокуратурата поема случая с починалата здрава родилка в Сливен, роднините съдят болницата

август 18, 2018
1-2-620x330

Всяка кръвна група е предразположена към определени болести – вижте коя е най-слабата!

август 15, 2018
shtonova

Д-р Неделя Щонова: Само след 2 седмици няма да познаете тялото си, но правете това 10 минути на ден!

август 14, 2018