Катастрофи

Очевидец на ада до Своге: Шофьорът на автобуса не е виновен, там течеше река, а мантинелата е скъсана преди повече от месец

Очевидец на ада до Своге: Шофьорът на автобуса не е виновен, там течеше река, а мантинелата е скъсана преди повече от месец

река1535399339-1
След пореден оглед на мястото на катастрофата до Своге, отнела до момента 17 човешки живота, в късния следобед вчера автобусът- ковчег беше натоварен на платформа и извозен за допълнително разследване.
Очевидци на злокобния инцидент продължават да споделят какво са видели, както и да споделят впечатленията си от фаталната отсечка на пътя.
Пред БНТ мъж, който попаднал на мястото веднага след катастрофата, разказа, че скъсването на мантинелата там всъщност не е от този инцидент – тя е била скъсана още преди месец и половина от обърнал се ТИР.
“Тази мантинела не е от рейса, тя е от месец и половина от един камион. Един тир се завъртя. Брезент съм сигурен, че беше. И след Брезента една цистерна се завъртя преди моста малко. Ако беше изправена тази мантинела, можеше да се предпази този случай”, разказа мъжът.
Жена, която често минава през участъка коментира, че най-важното в момента е да се смени асфалтовата настилка.
“Аз съм шофьор и знам, че при 30 км движение на мокър път колата поднася. При условие, че аз знам пътя. Карам внимателно. Това е човек, който е минал и не е знаел пътя. Имаше страхотна буря този ден. Значи пътят е бил като огледало, каза Лора Тодорова.
Друг очевидец пък споделя пред Нова тв: “Според мен шофьорът не е виновен. След катастрофата той беше в шок. На въпросния завой течеше река. Тя повдига колата ти. Не знам защо не се говори за мантинелата. Тази не е счупена от рейса, а е от друг инцидент преди месец”, категоричен беше той.
Трети очевидец пък изпрати до Канал 3 снимки на въпросната катастрофа между тир и цистерна, при която, както вече стана дума, е била скъсана мантинелата и така си е останала неоправена.
Възможно ли е такова фатално стечение на обстоятелствата, при което автобусът, след като е поднесъл по хлъзгавия път, да е рухнал в дерето именно през участъка със скъсаната мантинела? Разследването има думата…

https://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/ochevidets-na-ada-do-svoge-senzatsionno-shofort-na-avtobusa-ne-e-vinoven-tam-techeshe-reka-a-mantinelata-e-sksana-predi-poveche-ot-mesets_news623165.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

orig

Георги – най-младата жертва край Своге: Пълен отличник, бъдещ финансист и патриот… СНИМКА

август 27, 2018
katastrofa-kraj-Svoge

Появи се ПЪРВА СНИМКА на шофьора и собственик на автобуса – ковчег! Ето кой е той…

август 27, 2018
поповица1517994904-home-qmdxuu-chiozo-9tg2ou-j

Какво става? Нова ужасяваща катастрофа със загинали, сега до Поповица!

август 27, 2018
1535301492-sistemen-bufer-27

Лоши новини за шофьора на автобуса – ковчег, потопил в кръв Искърското дефиле

август 26, 2018
ковчег1535280368-980x551-1535278790

Няма да повярвате с какво се е занимавал шофьорът на автобуса-ковчег преди!

август 26, 2018
бус766-179869-1_wide

Жителите на Своге пропищяха: Една е причината, а катастрофите там са ежедневие, защото…

август 26, 2018