ОБЩЕСТВО

Пълен потрес! 72-годишна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект

Пълен потрес! 72-годишна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект

 

 

item_1

 

Едноличната фирма „АЛФА – Веселка Велчева ET“ на 72 годишната Веселка Асенова Велчева участва в надграждането на Търговския регистър по европейски проект за „Добро управление“, редом с известните IT компании „Информационно обслужване“ и „Сиенсис“.

 

 

 

 

 

Официалното име на проекта е „Надграждане на Търговския регистър за интеграция с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния регистър, единна входна точка и прехвърляне на централния регистър на особените залози“.

Стойността на проекта е 1 999 415.78 лв, от които 85% европейско съфинансиране.

 

 

 

 

 

 

Темата е актуална, защото от няколко дни Търговският регистър и регистърът на юридическите лица с нестопанска цел са недостъпни.

 

 

 

 

 

 

Фирмата „АЛФА – Веселка Велчева ET“ държи салон за красота „Пеперуда“, съобщи в социалната мрежа Facebook младият компютърен специалист Давид Мавдориев. Салон с такова име съществува на ул. Люлин Планина номер 4 в София. В обявата за работа, публикувана от „АЛФА – Веселка Велчева ET“, е посочен и телефон, на който Биволъ се свърза със собственичката Веселка Велчева.

 

 

 

 

„Ма то сега те са гръмнали…“

„Ние не поддържаме Търговския регистър“ – заяви Веселка Велчева.

На въпроса ни какви точно услуги предоставя фирмата, тя ни препрати към „счетоводството“, като уточни, че „ма то сега те са гръмнали“.

 

 

 

 

 

 

„Фирмата на г-жа Велчева е направила два транспаранта“ – заяви счетоводителят. Той се позова на спечелена малка обществена поръчка и фактури към Агенцията по вписванията. Така стана ясно, че салонът за красота се занимава и с рекламна дейност, а усвоените пари по проекта са за „Осигуряване на дейности „Информация и комуникация“ за около 2300 лв.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

В системата ИСУН 2020 обаче не са посочени конкретните дейности и суми, изплатени на изпълнителите на проектите, а само техните имена и ЕИК.

 

 

 

 

 

 

Търговският регистър е „гръмнал“ от миналия четвъртък, като от Агенцията по вписванията съобщиха, че работят по възстановяването на услугата и са информирали МВР и ДАНС.

 

 

 

 

 

 

Щетите за бизнеса в България са неизчислими. Невъзможни са вписванията на промени по актуалното състояние на фирмите, което блокира сделки и прехвърляния на собственост.

 

 

 

 

 

 

От Агенцията по вписванията не съобщават кога тази функционалност ще бъде възстановена, но твърдят, че справките за актуалното състояние на фирмите ще бъдат възстановени от сряда.

 

 

 

 

 

 

Справки могат да се правят и в момента в няколко специализирани платени системи и в безплатната търсачка на Биволъ, която използва отворените данни на Търговския регистър актуални към 12 юни 2018.

 

 

 

 

 

 

Засега няма проблеми с Имотния регистър, който също се поддържа от Агенцията по вписванията и се надгражда и рекламира от „АЛФА Веселка Велчева“.

 

 

 

 

 

 

 

Биволъ изпрати запитвания към пресцентъра на Агенцията по вписванията и очаква оттам по-подробна информация за ролята на Веселка Велчева и нейната еднолична фирма в „надграждането“ на ключови информационни системи на държавата.

Очаквайте подробности

Bivol.bg

 

Възрастна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект. Агенцията по вписванията – проблемът с регистъра не е в надграждането, а в поддръжката

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1551461449

Цветанов срещу Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

март 1, 2019
iliqn_vasilev_facebook

Илиян Василев: КПКОНПИ няма граници на унижението, които може да поеме за да изпълни поръчки

март 1, 2019
123410_660_370

Стотици медсестри на протести в цялата страна, въпреки предателството на синдикатите (СНИМКИ)

март 1, 2019
123412_660_370

Радев: Трябва да използваме опита на НАТО при закупуването на въоръжение

март 1, 2019
1551257130

15-годишно българско момиче е на първо място по шах в света

март 1, 2019
0000394486-article2

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

март 1, 2019