ОБЩЕСТВО

Пълен потрес! 72-годишна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект

Пълен потрес! 72-годишна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект

 

 

item_1

 

Едноличната фирма „АЛФА – Веселка Велчева ET“ на 72 годишната Веселка Асенова Велчева участва в надграждането на Търговския регистър по европейски проект за „Добро управление“, редом с известните IT компании „Информационно обслужване“ и „Сиенсис“.

 

 

 

 

 

Официалното име на проекта е „Надграждане на Търговския регистър за интеграция с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния регистър, единна входна точка и прехвърляне на централния регистър на особените залози“.

Стойността на проекта е 1 999 415.78 лв, от които 85% европейско съфинансиране.

 

 

 

 

 

 

Темата е актуална, защото от няколко дни Търговският регистър и регистърът на юридическите лица с нестопанска цел са недостъпни.

 

 

 

 

 

 

Фирмата „АЛФА – Веселка Велчева ET“ държи салон за красота „Пеперуда“, съобщи в социалната мрежа Facebook младият компютърен специалист Давид Мавдориев. Салон с такова име съществува на ул. Люлин Планина номер 4 в София. В обявата за работа, публикувана от „АЛФА – Веселка Велчева ET“, е посочен и телефон, на който Биволъ се свърза със собственичката Веселка Велчева.

 

 

 

 

„Ма то сега те са гръмнали…“

„Ние не поддържаме Търговския регистър“ – заяви Веселка Велчева.

На въпроса ни какви точно услуги предоставя фирмата, тя ни препрати към „счетоводството“, като уточни, че „ма то сега те са гръмнали“.

 

 

 

 

 

 

„Фирмата на г-жа Велчева е направила два транспаранта“ – заяви счетоводителят. Той се позова на спечелена малка обществена поръчка и фактури към Агенцията по вписванията. Така стана ясно, че салонът за красота се занимава и с рекламна дейност, а усвоените пари по проекта са за „Осигуряване на дейности „Информация и комуникация“ за около 2300 лв.

 

 

 

 

 

 

В системата ИСУН 2020 обаче не са посочени конкретните дейности и суми, изплатени на изпълнителите на проектите, а само техните имена и ЕИК.

 

 

 

 

 

 

Търговският регистър е „гръмнал“ от миналия четвъртък, като от Агенцията по вписванията съобщиха, че работят по възстановяването на услугата и са информирали МВР и ДАНС.

 

 

 

 

 

 

Щетите за бизнеса в България са неизчислими. Невъзможни са вписванията на промени по актуалното състояние на фирмите, което блокира сделки и прехвърляния на собственост.

 

 

 

 

 

 

От Агенцията по вписванията не съобщават кога тази функционалност ще бъде възстановена, но твърдят, че справките за актуалното състояние на фирмите ще бъдат възстановени от сряда.

 

 

 

 

 

 

Справки могат да се правят и в момента в няколко специализирани платени системи и в безплатната търсачка на Биволъ, която използва отворените данни на Търговския регистър актуални към 12 юни 2018.

 

 

 

 

 

 

Засега няма проблеми с Имотния регистър, който също се поддържа от Агенцията по вписванията и се надгражда и рекламира от „АЛФА Веселка Велчева“.

 

 

 

 

 

 

 

Биволъ изпрати запитвания към пресцентъра на Агенцията по вписванията и очаква оттам по-подробна информация за ролята на Веселка Велчева и нейната еднолична фирма в „надграждането“ на ключови информационни системи на държавата.

Очаквайте подробности

Bivol.bg

 

Възрастна маникюристка „надгражда“ Търговския регистър по европроект. Агенцията по вписванията – проблемът с регистъра не е в надграждането, а в поддръжката

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018
40196864_1983468625279943_7055433439603851264_n

Една карикатура може да каже повече от 1000 думи! Сатирична рисунка в деня на траур удари в десетката

август 27, 2018
1471768947-slfkhksfmgvb

Дива ярост: Истерични викове раздраха апартамента на Краси Радков, ето какво се е случило!

август 27, 2018
овцеbig_59fa487ffdcdb56d35124bc5bfcaa55d

Не сме народ! Шофьори спирали край Своге, казвали „Ужас, каква трагедия“ и подминавали

август 27, 2018
Пешов и Борисов

ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! Само за 15 дни частната фирма “Главболгарстрой” прибра 7 поръчки за над 60 млн. лв от държавната “Булгартрансгаз”!

август 27, 2018