СВЯТ

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

 

Erdogan-9n1-e1466680052343

 

 

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в понеделник в Анкара, че САЩ искат да забият нож “в гърба“ на Анкара, предава руската агенция ТАСС.

 

 

 

 

“От една страна, вие (САЩ) сте в НАТО заедно с нас, от друга – вие се опитвате да забиете на вашия стратегически партньор нож в гърба. Нима това е допустимо? Не можем да сме благодарни за това“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

Турският лидер добави, че “няма никаква разумна причина за такова враждебно отношения към Турция от страна на съюзника й в НАТО“.

 

 

 

 

 

“Ясно е къде е червената линия за Турция. Ако повтаряте „захар“, няма да ви стане по-сладко в устата, по същия начин, ако просто повтаряте „мир“, няма да го постигнете. Хулиганите на световната система няма да получат нашите достижения, завоювани с кръв“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

 

Той добави, че “тайната на успеха на държавата е в постоянната готовност за война“ и Турция “е готова за война във всички отношения“.

 

 

 

 

 

Турският лидер отбеляза, че днешната икономическа ситуация в страната е резултат “от започната игра против републиката“.

 

 

 

 

 

 

“Нейната цел е да ни победят и съкрушат, да ни накарат да се откажем от поставените цели. Но ние можем, с подкрепата на народа, да излезем от тази игра, да я развалим. Нямаме друг изход“, посочи Ердоган.

 

 

 

 

 

Той отново призова населението да “не се тревожи“ за съдбата на националната валута – турската лира. “Скоро курсът ще спре на това ниво, което е разумно от пазарна гледна точка“, увери президентът.

 

 

 

 

 

Ердоган обвини “многобройните “икономически терористи“, действащи в социалните мрежи“, провокирайки паника. Ердоган подчерта, че “с тях ще се занимаят съдебните органи и тези хора, предали родината, ще бъдат наказани по закона“.

 

Би нюз

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

epa06976090 French President Emmanuel Macron delivers a speech during the annual French ambassadors' conference at the Elysee Palace in Paris, France, 27 August 2018.  EPA/PHILIPPE WOJAZER/POOL

Сигурността на ЕС повече не трябва да зависи от САЩ, настоя Макрон

август 27, 2018
Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

август 26, 2018
cipras

В Гърция отново ще вдигат заплатите, а у нас ще вдигат цените на газ и парно

август 26, 2018
салвини1528190538-11

Погнаха Салвини за “злоупотреба с власт” и “лишаване от свобода” на кораб с мигранти в Италия

август 26, 2018
768x432

Почина сенатор Джон Маккейн, родни русофоби скърбят и го венцеславят

август 26, 2018
1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018