СВЯТ

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

 

Erdogan-9n1-e1466680052343

 

 

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в понеделник в Анкара, че САЩ искат да забият нож „в гърба“ на Анкара, предава руската агенция ТАСС.

 

 

 

 

„От една страна, вие (САЩ) сте в НАТО заедно с нас, от друга – вие се опитвате да забиете на вашия стратегически партньор нож в гърба. Нима това е допустимо? Не можем да сме благодарни за това“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

Турският лидер добави, че „няма никаква разумна причина за такова враждебно отношения към Турция от страна на съюзника й в НАТО“.

 

 

 

 

 

„Ясно е къде е червената линия за Турция. Ако повтаряте „захар“, няма да ви стане по-сладко в устата, по същия начин, ако просто повтаряте „мир“, няма да го постигнете. Хулиганите на световната система няма да получат нашите достижения, завоювани с кръв“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

 

Той добави, че „тайната на успеха на държавата е в постоянната готовност за война“ и Турция „е готова за война във всички отношения“.

 

 

 

 

 

Турският лидер отбеляза, че днешната икономическа ситуация в страната е резултат „от започната игра против републиката“.

 

 

 

 

 

 

„Нейната цел е да ни победят и съкрушат, да ни накарат да се откажем от поставените цели. Но ние можем, с подкрепата на народа, да излезем от тази игра, да я развалим. Нямаме друг изход“, посочи Ердоган.

 

 

 

 

 

Той отново призова населението да „не се тревожи“ за съдбата на националната валута – турската лира. „Скоро курсът ще спре на това ниво, което е разумно от пазарна гледна точка“, увери президентът.

 

 

 

 

 

Ердоган обвини „многобройните „икономически терористи“, действащи в социалните мрежи“, провокирайки паника. Ердоган подчерта, че „с тях ще се занимаят съдебните органи и тези хора, предали родината, ще бъдат наказани по закона“.

 

Би нюз

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

1547388210_1

Тайната падна: Стана ясно как е забременяла и родила жената в кома от 14 години

януари 16, 2019
mei_parlament

Исторически провал! Британският парламент отхвърли споразумението за Брекзит

януари 15, 2019
raketi_kalibar_1_

Киев настръхна: Русия разполага ядрено оръжие в Крим

януари 15, 2019
trumpitup2

Ню Йорк таймс: Тръмп отново обмисля изтегляне на САЩ от НАТО

януари 15, 2019
kotarak-ubi-kradets-vkara-vtori-677

Котка нинджа уби крадец и прати втори в реанимация… СНИМКИ

януари 14, 2019
896-504-sasht-trymp-dzhendyr

САЩ заплашиха Германия със санкции заради Русия

януари 13, 2019