Политика

Регионалният министър откри топлата вода: Има „недопустим материал“ в асфалта на пътя край Своге

Регионалният министър откри топлата вода: Има „недопустим материал“ в асфалта на пътя край Своге

 

1535464884-clipboard03

 

 

Днес стана ясно, че използваният материал в асфалта на пътя край Своге е недопустим, сензационно призна регионалният министър Николай Нанков.

 

 

 

„Въпреки че в документалните книжа, предавани към АПИ, материалът е с характеристики, които отговарят на изискуемите“, посочи той. „Не е редно от БСП да избързват с някои изводи, за да не „берат срам“ в последствие. Да бяха изчакали ден-два“, коментира  Нанков.

 

 

Не сме се опитвали да прикриваме нищо, изнесохме информация, че има проблем с пътната настилка. Дали това е причината за инцидента, ще установят компетентните органи, добави министър нанков.

 

 
„Становището на АПИ за пътната настилка е предадено в Националната следствена служба“, посочи той. „Уведомленията от АПИ ще се окажат 7, а не 5, за отстраняване на нередности по пътя“, коментира Николай Нанков.

 

 

 
„Призовавам всички институции за свои действия или бездействия да си понесат отговорността“, заяви регионалният министър.

„Защо БСП не поискаха оставката на общинските власти в Своге, много се говори за мантинелата, която е в компетенцията на общинската администрация“, попита Нанков.

 

„Имаме трафик камера, която освен да брои колите, отчита и скоростта. Много ще е интересно с каква скорост ежедневно са се движили там автомобилите и автобусите, но не мога да оглася тези данни“, посочи регионалният министър.

 

 

 

 

Ако има някой отговорен, той няма да бъде пощаден. Независимо коя е фирмата и кой е управлявал, каза на брифинга народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

„ГЕРБ винаги носи своята отговорност“, обяви той. „Подозирам, че от БСП нямат желание да се търси истинският виновник. Ако имаха желание като хора да се намери причината, можеше да изчакат поне няколко дни. Това означава, че като водеща партия не вярват на институциите в държавата“, коментира Ненков.

 

 

 

 

„За оставки и корупция говорят хората, които въведоха модела „батко и братко“, заяви депутатът. „Това че Бойко Борисов е виновен за смъртта на хората в катастрофата, е чисто безочие“, посочи Александър Ненков. „Искаме виновният за катастрофата да поеме своята отговорност, независимо кой е бил директор, проектант и т.н.“, каза още той.

 

 

 

 

БСП „пищят“ под кръста на морален стожер, който не могат да носят, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

 

 

 

 

„Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си“, обяви той. „БСП се превърна в нещо средно между жълт вестник и другарски съд“, коментира Тома Биков.

 

 

 

„Омръзна ни да обясняваме, че в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и след това сме печелили избори“, заяви депутатът във връзка с искането на БСП правителството да подаде оставка.

 

 

 

„Имаме готовност да поемаме отговорност, винаги сме го правили. Но не Корнелия Нинова е тази, която решава кой е прав, кой крив. Тя може да решава това само в БСП“, посочи Биков.

 

 

 

 

По повод пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев депутатът от ГЕРБ обясни: „Проблемът е, че другият човек се пише виновен. А и на двамата е трябвало да бъде съставен протокол“.

 

 

 

„Представете си в случая да беше който и да е от ГЕРБ, от Хасково например, с 8 дни да има забавяне – колко пресконференции щеше да има БСП по този казус“, коментира Тома Биков.

 

 

Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

1551372808

Медведев изпрати поздравления по повод Националния ни празник в писмо до Борисов

март 2, 2019
volen

Сидеров: Патриотите сме гарант, че Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай

март 2, 2019
yavor_boj

Явор Божанков разби Цветанов по телевизията: Говори против мен, защото отказах да отида в ГЕРБ

март 2, 2019
1551461449

Цветанов срещу Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

март 1, 2019
123412_660_370

Радев: Трябва да използваме опита на НАТО при закупуването на въоръжение

март 1, 2019
0000394486-article2

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

март 1, 2019