Криминално

Самоуби се бившият зам. вътрешен министър Румен Андреев. Съпругата му: Не мога да повярвам!

Самоуби се бившият зам. вътрешен министър Румен Андреев. Съпругата му: Не мога да повярвам!

 

бивш1534059600-ruu

 

 

В късния след обяд вчера се е самоубил бившият зам.-министър на МВР Румен Андреев. Ужасът се е случил в семейната вила в „Щъркелово гнездо“ над София, съобщи за Епицентър.бг съпругата му Валентина Агаина.

 

 

 

 

 

 

Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си“, изплака пред медията ни Валя Агаина.

 

 

 

 

 

 

 

Нищо не подсказвало, че Андреев ще посегне на живота си. В събота сутринта той, както обикновено, отишъл на лов с приятели. Върнал се обаче малко по-рано от обичайното – към 14.30 часа и легнал веднага са си почива.

 

 

 

 

 

 

 

Към 18.00 часа съпругата му отишла да го събуди, той с голяма неохота станал. „Едвам, едвам се вдигна“, каза Агаина. Тя го помолила да отиде да купи хляб от магазина в селото, излялзла навън да прибере прането от простора и в един момент чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла проснат на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до съсед лекар. Когато докторът го видял, само казал: „Той вече няма нужда от мен“.

 

 

 

 

 

 

 

В последните години Румен Андреев страдаше от тежко заболяване на тазобедрената става, придружено с нетърпими на моменти болки. Взимаше болкоуспокоителни лекарства, но все по-често прибягваше до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Криеше се, за да пие. Казвах му – спри да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма нормална логика, за да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е такъв човек. Как можа да сътвори такава глупост? Как ще живея без него“, не спира да нарежда Валентина Агаина.

 

 

 

 

 

 

Тя търси мотив или повод – какво точно е накарало съпругът ѝ да посегне към пистолета. Чуди се, защо се е върнал толкова рано от лов, допуска, че още тогава той не се е почувствал добре.

 

 

„Мъча се да намеря логика, няма! Хората и рак имат, и пак живеят!  Да, болките му в ставата бяха адски, но той е винаги е бил силен като характер и като дух. Като го видях в много къв, мислех си, е диша и повиках лекар. Той само като го видя, каза: „Не“! Не мога да повярвам!“, разказва Агаина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Веднага се обадила в полицията, първо доши от 8-мо РПУ, после от СДВР, накрая от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта продължил огледът и разследването. Няма съмнение, че е става въпрос за самоубийство, но на трупа ще бъда направена аутопсия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Румен Андреев е роден през 1951 г. в София, завършил е право.

В системата на МВР е от 1977 г. като следовател трета степен в Главно следствено управление.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 1979 до 1992 г. е преназначаван последователно на длъжностите „старши следовател“ и „главен следовател“, а след това – като началник на отдел „Престъпления срещу националната сигурност“.

 

От 22 декември 1994 г. е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Званието „полковник“ му е присъдено през 1995 г.

 

 

 

 

 

Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 г.

 

Очаквайте подробности

 

 

 

Епицентър

loading...
0
Криминално

More in Криминално

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019
цццццццц1550069715-ett

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

февруари 13, 2019
бабаит1550039483-sklzydfkhdfg

Страшен рекет с коли в столицата, паркираш, идват гологлави бабаити и ти искат 300 лева заради…

февруари 13, 2019
дансbig_3556

ДАНС и САЩ хванаха българин с милиони от Венецуела! Инициалите му са Ц.Ц.

февруари 13, 2019