СВЯТ

Само за 10 минути 11-годишна направи за смях ЦРУ, ФБР и аферата „Русиягейт“!

Само за 10 минути 11-годишна направи за смях ЦРУ, ФБР и аферата „Русиягейт“!

гейтf7d9f77ff1fcf3312f14d2bf5253f145_XL

 

 

 

Тя е на 11 години, казва се Одри Джоунс и е известна с това, че за 10 минути направи това, което ФБР, ЦРУ, специалният прокурор Мюлер, Конгресът и още 7 тайни служби разследват напълно сериозно – мита за „руските компютърни тролове, които по указание на Путин се месят в американските избори.

 

 

 

 

 

Малкото момиче само за десет минути проби кибер защитата и хакна сайта на американските междинни избори, същата, която ще се използва реално през ноември. Така Одри Доунс доказа, че намесата в американските избори е детска игра – стига някой да иска да го направи. И не е задължително това да са „свръхинтелигентни руски хакери“ от някаква въображаема армия от тролове на Кремъл.

 

 

 

 

 

Това доказаха резултатите от демонстративните състезания в рамките на традиционната годишна хакерска конференция Def Con в Лас Вегас, която тази година се проведе от 9 до  12 август.

 

 

 

 

 

 

Def Con е най-мащабното събитие за хакерите от света и се организира всяко лято в Лас Вегас и се посещава от над 25 000 души, които участват в различните панели с лекции, доклади, семинари на тема „кибер сигурност“ на компютри, мрежи и системи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази година във форума участва и неправителствената организация R00tz Asylum, която организира уъркшоп за деца. Така наречената „Детска зона“ (Kids’ Zone) се превръща в институция в рамките на Def Con и тази година в нея участваха 300 деца-хакери на възраст между 8 и 17 г.

 

 

 

 

 

 

Тази година тяхната задача бе да демонстрират колко е лесно да бъде пробита защитата и хакната системата за провеждане на изборите в САЩ и политическият фарс с „Русиягейт“ е просто смехотворен, защото всеки хакер с що-горе прилични умения може да го направи: не е никаква философия. Въпросът е – какъв е смисълът на това и защо се използва като основен мотив в геополитиката днес.

 

 

 

 

 

 

 

В демонстративното състезание за пробиване сайта на междинните избори участваха 39 хакери, от тях 35 се справиха блестящо и пробиха защитата, намесвайки се директно в системата за контрол на изборите. А най-бърза се оказа Одри Джоунс, която точно за 10 минути проби кода на сайта и го хакна.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Задачата беше елементарна: хакване на сайта за изборите, вписване на информацията, че са подадени 12 млрд. бюлетини и обявяване на името на „нашия кандидат“  Боб да Билдър. Одри се справи най-бързо и най-точно.

 

 

 

 

 

 

Макар мантрата на организацията R00tz Asylum да гласи „Хакване за добро“ (hacking for good), целта на тази демонстрация е да покаже колко уязвими са днес компютърните системи и проблемите могат да се решат само с добра воля, сътрудничество и доверие на най-високо политическо ниво. А не с изливане на пари – както настоява фамозният и агресивен сенатор-демократ Марк Уорнър, който иска одобряване на бюджет от $380 млн. за подобряване системата за сигурност на междинните избори през ноември.

 

 

 

 

 

 

Това, за което обвиняват руските хакери и с което се занимава специалният прокурор и бивш шеф на ЦРУ Робърт Мюлър малката Одри Джоунс го направи само за 10 минути. Но нито едно „сериозно“ издание от ранга на „New York Times не удостои с внимание този факт и не я обвинява, че е виновна за загубата на Хилъри Клинтън. Защото къде по-ефектно е виновник да е „руската хакерска империя на Кремъл“…Звучи зловещо, звучи правдоподобно и най-вече достатъчно авторитетно, за да се харчат милиони за безсмислени операции за защита на демокрацията.

 

 

 

 

 

Това, което демонстрираха младите американски хакери в Лас Вегас е важно, защото междинните избори на 6 ноември са много важни за САЩ, за политиката на президента Тръмп и за цялостното позициониране на политическите сили в страната: на карта са заложени  всичките 435 места в Камарата на представителите и 34 места в Сената.

 

 

 

 

 

 

 

Изборните сайтове са много важна част от този политически процес, защото там се регистрират избирателите, там се публикуват информациите за изборните секции и бюра, там се публикуват резултатите от избора.

 

 

 

 

 

 

 

Основателката и президент на неправителствената организация R00tz Asylum и организатор на уъркшопове за деца Нико Сел клонирала изцяло оригиналната страница на междинните избори – с всички силни и слаби места. На състезанието в Лас Вегас децата имаха за задача да пробият защитния код и да хакнат 13 клонирани сайта от т.н. „съдбоности щата“ – тези, където изборните резултати се очаква да бъдат най-близки и борбата ще бъде най-жестока.

 

 

 

 

 

Кореспондентът на ВВС Дейв Лий направи специален репортаж за състезанието и разговаря с участниците, като обсъди с тях темата на последните две години – избори, хакери и как е възможно да бъдат повлияни резултатите от изборите с намеса отвън.

 

 

Превод: temaonline.bg

 

http://nbox.bg/world/item/61828-11-godishno-momiche-napravi-za-smyah-tzru-fbr-i-aferata-rusiyageit.html

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

северозападthumb_910x0_phppyiyqa_800x_

България окупира дъното на ЕС по БВП, родният Северозапад остава най-бедният регион

февруари 26, 2019
ТРЪМПphprxigmz_800x

Тръмп към ЕС: Ще ви съсипем, ако не приемете исканията ни

февруари 26, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
Venezuela and European Union flag together realtions textile cloth fabric texture

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

февруари 25, 2019
1551031253-12746166-720089574757984-881727268-n-768x576

Покъртителни СНИМКИ от Скопие разплакаха света

февруари 24, 2019
атрикU8JCo9a

Помните ли Патрик Суейзи? Той обикна своята Лиза на 14 и обожаваше само нея до края

февруари 24, 2019