Личности

Сензация от Вашингтон: Разсекретиха 2 телефонни разговора на Елцин и Клинтън от 1999 г. по адрес на Путин

Сензация от Вашингтон: Разсекретиха 2 телефонни разговора на Елцин и Клинтън от 1999 г. по адрес на Путин

1535685999-10

 

 

 

Сайтът на библиотеката на Бил Клинтън публикува за първи път разшифровки на телефонни разговори на Борис Елцин и американския му колега през 1999 г., от което следва, че първият руски президент лично и казал на Бил Клинтън, че е избрал за свой наследник Владимир Путин, предават осведомителните агенции.

 

По време на разговор на 8 септември Елцин изразил увереност, че новият лидер на страната ще получи подкрепата на гражданите.

 

Първият руски президент признава, че му отнело много време, за да обмисли кой може да оглави страната от 2000 г. нататък. Известно време той не можел да намери подходящ кандидат.

 

“Накрая се натъкнах на него, това е Путин”, казва Елцин на Клинтън.

Както разказва първият руски президент, той изучил биографията на Путин, неговите връзки и интереси, и разбрал, че той е надежден човек, добре запознат с неговата сфера на отговорност.

 

Елцин посочва някои от положителните качества на Путин: “задълбочен и силен”, а също и “много общителен”.

Елцин споделя и увереността си, че неговият американски колега, сам ще се убеди в това, че новият руски лидер ще бъде “високо квалифициран партньор.”

 
Във втори разговор, състоял се два месеца по-късно, на 19 ноември, Елцин изразява увереност, че Путин ще стане руски президент.

 

 
“Разбира се, че Путин ще е наследник на Елцин Той е демократ и той познава Запада.”, отговаря той на въпрос Клинтън кой ще спечели президентските избори.

 
По онова време Клинтън вече е имал възможност да разговаря с Путин на срещата на върха на АТИС в Оукланд. Американският лидер споделя, че той го впечатлил като много умен човек. В отговор Елцин отбеляза, че Путин има “вътрешен заряд” и ще направи всичко възможно в рамките на закона, за да спечели президентските избори.

 

 
“И той ще спечели, и ще работите заедно”, подчертана Елцин, като обещава, че Путин ще продължи линията на предшественика си за развитието на демокрацията и икономиката, както за разширяване на контактите на Русия.

 

 
“Той има енергията и умът да преуспее”, каза първият руски президент за наследника си.

 

 

Елцин назначава Путин за изпълняващ длъжността министър-председател на 9 август 1999 г., като го нарича в същия ден свой приемник. На 16 август Държавната Дума одобрява Путин като ръководител на правителството.

 

 

На 31 декември Елцин обявява оставката си, след което Путин става изпълняващ длъжността президент. На 26 март той печели изборите още на първия кръг.

 

 

Източник: petel.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Личности

More in Личности

кобзон20120305.gwtsurmsev

Скръбна вест! Почина легендарният певец Йосиф Кобзон

август 30, 2018
768x432

Почина сенатор Джон Маккейн, родни русофоби скърбят и го венцеславят

август 26, 2018
epaselect epa06965200 US President Donald J. Trump prays before handing the Medal of Honor to Valerie Nessel, widow of Air Force Tech Sgt. John Chapman, who was awarded the nation's highest military decoration for his actions in Afghanistan in 2002 in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 August 2018.  Chapman, who was killed while attempting to rescue a Navy Seal, is the first member of the Air Force to be honored with the Medal of Honor since the Vietnam War.  EPA/JIM LO SCALZO

Ако ме отстранят от Белия дом, пазарите ще се сринат, предупреди Тръмп

август 23, 2018
Sebastian-Kurz-04

Австрийският канцлер се вози на нискотарифна авиокомпания, без охрана… Наш Бойко – 3 държавни самолета и 50 гавази…

август 21, 2018
109577_660_370

Путин събра очите на всички с танцови стъпки и булка под ръка… (СНИМКИ/ВИДЕО)

август 18, 2018
арета1534428595-1534136709-sistemen-bufer-1

Отиде си легендата Арета Франклин

август 16, 2018