ИНЦИДЕНТИ

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

letishte_sofi
Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на летище София. Боян Иванов е влязъл в кабината на самолета и е стигнал със зареденото си оръжие „Смит и Уесън“ до Виена. Едва австрийските граничари го задържали при опит да се прекачи за Цюрих, съобщава Фрог нюз.

Това става ясно от множество документи, с които Фрог нюз се снабди от източници в МВР. Случаят се счита за особено драстичен и наказанието при подобен пробив на системата за сигурност е само едно- уволнение.  „МВР, обаче  премълча,  заради мераците ни да влезем в Шенген. Не искаха да се вдига шум. По тази причина нямаше наказани“, обясни източникът ни.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Родната полиция научила за случая едва след като Австрия изпраща писмо, с което ни уведомява за грандиозния пропуск. В него се отбелязва, че Боян Иванов бил наказан да заплати глоба 8000 евро.

 

 

 

Отделно от това му конфискували пистолета. Любопитното е, че след  това служител на гранична полиция с инициали Д. Р се обадил на нарушителя , за да го посъветва, че може да си върне пистолета по съдебен ред.  Пред властите в Австрия Боян Иванов обяснил, че бързал за чужбина и затова забравил, че държи пищова в  джоба на ръчната си чанта.

 

 

 

В документацията пише: „Няма данни да е проведено разследване на събития във въздушния, водния и железопътния транспорт. Револверът, при евентуално произвеждане на изстрел, би нарушил херметизацията му и заплашил живота на пътниците. Според законодателството на страните членки на ЕС, това представлява тежко престъпление“.

 

 

 

 

Разрешението за носене на  оръжие е издадено на бизнесмена от  столичното 4-то РУП. Най-куриозното е, че служители, проспали случая, са издигнати в йерархията.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-balgarin-mina-orajie-prez-letishte-sofiia-sluchaiat-potulen-niama-nakazani.html

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019