ИНЦИДЕНТИ

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

letishte_sofi
Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на летище София. Боян Иванов е влязъл в кабината на самолета и е стигнал със зареденото си оръжие „Смит и Уесън“ до Виена. Едва австрийските граничари го задържали при опит да се прекачи за Цюрих, съобщава Фрог нюз.

Това става ясно от множество документи, с които Фрог нюз се снабди от източници в МВР. Случаят се счита за особено драстичен и наказанието при подобен пробив на системата за сигурност е само едно- уволнение.  „МВР, обаче  премълча,  заради мераците ни да влезем в Шенген. Не искаха да се вдига шум. По тази причина нямаше наказани“, обясни източникът ни.

 

 

 

Родната полиция научила за случая едва след като Австрия изпраща писмо, с което ни уведомява за грандиозния пропуск. В него се отбелязва, че Боян Иванов бил наказан да заплати глоба 8000 евро.

 

 

 

Отделно от това му конфискували пистолета. Любопитното е, че след  това служител на гранична полиция с инициали Д. Р се обадил на нарушителя , за да го посъветва, че може да си върне пистолета по съдебен ред.  Пред властите в Австрия Боян Иванов обяснил, че бързал за чужбина и затова забравил, че държи пищова в  джоба на ръчната си чанта.

 

 

 

В документацията пише: „Няма данни да е проведено разследване на събития във въздушния, водния и железопътния транспорт. Револверът, при евентуално произвеждане на изстрел, би нарушил херметизацията му и заплашил живота на пътниците. Според законодателството на страните членки на ЕС, това представлява тежко престъпление“.

 

 

 

 

Разрешението за носене на  оръжие е издадено на бизнесмена от  столичното 4-то РУП. Най-куриозното е, че служители, проспали случая, са издигнати в йерархията.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-balgarin-mina-orajie-prez-letishte-sofiia-sluchaiat-potulen-niama-nakazani.html

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

северинbig_0000394180-article2

Прокурор обяви какво се е случило вчера със Северин, обвинен за убийството на журналистката Виктория

януари 15, 2019
брадва768x432 (1)

Пак безчинство: Ром нападна с брадва курсанти от Националния военен университет

януари 14, 2019
1547356966-sistemen-bufer-1

Помните ли Ажда, която беше залята с киселина пред дома си в София? Ето какво се случва с нея…

януари 13, 2019
b9fe8e7d65764af3bac0f10b91c73361

Нечовешко! Дъщеря държи майка си заключена на -20 градуса

януари 12, 2019
1547233885-iztreblenieto-kotki-otrova-plovdiv-272

Очевидци: Тръпки ни побиха, когато днес край Поморие припадна от глад мъж, тръгнал да си търси работа!

януари 11, 2019
1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019