ИНЦИДЕНТИ

Съдът освободи срещу 6500 лева катунаря, ранил хасковски полицай в главата

Съдът освободи срещу 6500 лева катунаря, ранил хасковски полицай в главата

 

катунар38905648817587640

 

 

Хасковският районен съд освободи срещу парична гаранция от 6500 лева 21-годишния Васил Колев от катуна край Република, който беше арестуван за нанасяне на лека телесна повреда на хасковски полицай.

 

 

Заседанието за разглеждане на искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ приключи минути преди 20 часа вчера. Непосредствено след процеса ромът от димитровградското село Злато поле беше освободен, а пред сградата на съда го очакваха двайсетина души от малцинството.

 

 

 

 

Съдията Васил Панайотов от Районния съд прецени, че паричната гаранция е подходящата мярка за неотклонение за катунаря. Според магистрата е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е нанесъл удар в главата на полицая от хасковското районно управление Димитър Кючуков, но паричната гаранция е достатъчна мярка за неотклонение, още повече, че е с добри характеристични данни според кмета на селото, реабилитиран е за предишна присъда и има чисто съдебно минало.

 

 

 

Разследващите обаче установили от показания на местни жители, че мъжът от ромски произход злоупотребява с алкохол и има лоши характеристични данни. Прокурорът по делото Христина Жисова пледира за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража. Сред доводите й бяха, че обвиняемият може да се укрие и извърши друго престъпление.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Задържаният Васил Колев пък обясни пред съда, че семейството му се занимава с калайджийство, което му осигурява доход между 1000 и 1700 лева месечно. Адвокатите му Живко и Здравко Чепишеви пледираха, че няма доказателства, че именно клиентът им е нанесъл удар на униформения. Самият Васил също отрече това и заяви, че е бил бит в ареста, заради което започнал да повръща кръв. Бил освидетелстван от лекар от Кърджали, медици от Хасково и Пловдив отказали да го прегледат.

 

 

По случая са подадени сигнали в Районна прокуратурата и Европейската комисия с цел да се извърши проверка, заявиха адвокатите Чепишеви. Някои от чакащите отвън, които също били арестувани, твърдяха, че са бити в полицията.

 

 

 

Защитниците им дори показаха разпечатани снимки пред журналисти, на които се виждаха наранявания. Още след екшъна от МВР заявиха, че полицаите не са си превишили правомощията. 

 

 

 

 

Припомняме, че полицаят Димитър Кючуков пострада след като патрулът миналата седмица се бе отзовал на сигнал на жена, че й е отнето детето и мъжът й я принуждава да проституира.

 

 

 

При пристигането на мястото, полицаите били атакувани от двайсетина роми, въоръжени с брадви и сапове. След мелето Опел Вектра, който се опитал да прегази униформените, изчезнал от мястото и бил преследван от една от патрулките. При инцидента бяха задържани 6-има.

 

 

Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в тридневен срок. В такъв период трябва да бъде внесена и паричната гаранция.

Анета Кутелова

Haskovo.net

http://www.haskovo.net/news/456308/sdt-osvobodi-sreshchu-6500-leva-katunarya-ranil-khaskovski-politsay

 

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
big_1dbe

Трима българи загинаха в Германия при зверска катастрофа

февруари 23, 2019
podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

февруари 23, 2019
турчин3216d5f1c3c555aef4ec88060553813e_big

Пиян турчин без книжка убил краля на сръбската музика Шабан Шаулич

февруари 20, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019