ОБЩЕСТВО

Съдът пусна строежа, срещу който протестираше Десислава Иванчева

Съдът пусна строежа, срещу който протестираше Десислава Иванчева

 

иванчева2111225389

 

 

Върховният административен съд разреши окончателно, че няма пречки за строеж пред бл. 19 и 20 в столичня квартал „Младост 1“, протестите срещу който свалиха предишния кмет на района Цвета Авджиева и доведоха до избора на отстранената по обвинение за подкуп Десислава Иванчева.

 

 

„Скъпи приятели, спомняте си, че на 15 август 2016 г. подадох оставка като кмет на район „Младост“ заради възникналия казус със строежа в района на бл. 19 и бл. 20 в ж.к. „Младост 1“. На 22 август 2016 г. под натиска от страна на ИК „Зелен Младост“, тогавашният гл. архитект на района издава Заповед за спиране на строителната дейност. След няколко съдебни инстанции, в петък (24.08.18) Върховният административен съд окончателно постанови, че преустановяването на строежа е незаконосъобразно“, написа във Фейсбук Авджиева, която беше принудена от ГЕРБ да подаде оставка през август 2016 г.

 

 

В профила на Иванчева, която вече е в сливенския затвор, но се поддържа от нейния пиар, пък се появи коментар:

 

 

„Каква радост, какъв възторг… Бившата кметица Авджиева коментира, че според съда пред бл. 20 ще има строеж. Казусът е интересен, защото г-жа Фандъкова обеща, че там строеж няма да има. Да видим“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

ВАС оставя в сила решение № 4873/18.07.2017 г. на Административен съд – София-град по адм. дело № 9254/2016 г. Главният архитект на района оспорваше отмяната на решението си за спиране на строителството в градинката, но магистратите постановиха, че разрешението за строеж на терена е в сила. Според съда строежите върху имоти частна собственост могат да бъде забавяни, но не и спирани от местните общини.

 

 

 

Междувременно днес Специализираният наказателен съд ще разгледа поредната молба за изменение на мярката на отстранения кмет на Десислава Иванчева. Защитата настоява за по-лека мярка от „задържане под стража“.

 

 

 

Вчера Апелативният спецсъд отказа да освободи от следствения арест Биляна Петрова – заместничка на отстранения кмет на „Младост“. Защитата ѝ настоя за пореден път за определяне на по-лека мярка за неотклонение заради влошеното ѝ здраве, но магистратите отново приеха, че няма пречка тя да се лекува в затворническата болница.

 

 

Двете с Иванчева са обвиняеми заедно с бившия кмет на квартала от ГЕРБ Петко Дюлгеров за подкуп в особено големи размери, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин.

 

 

Дир БГ

https://dnes.dir.bg/temida/sadat-pusna-stroezha-sreshtu-koyto-protestirashe-desislava-ivancheva

 

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

zaplata

Зам.-министър: Заплатите у нас са привлекателни, колкото тези в Лондон

февруари 28, 2019
valia_ahchieva

Ахчиева: Шефът на БНТ Константин Каменаров ми забрани да говоря и пиша… ДОКУМЕНТ

февруари 28, 2019
румен-радев-1

Радев: Не бива да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

февруари 28, 2019
Zornica_Rusinova

Зам.-министър: Заплатите у нас са привлекателни, колкото тези в Лондон

февруари 28, 2019
шивикоdimitar-sivikov-16

Ген. Шивиков отново завладя мрежата: Долу ръцете от българските деца – те са момчета и момичета!

февруари 28, 2019
василbig_29_1_1_64d

Васил Михайлов разтърси ефира с думите си: Защо не правим това, което Ботев, Левски и Вазов ни завещаха, а бягаме оттук?

февруари 28, 2019