Политика

Там, където има газопроводи и АЕЦ, никой не бомбардира! Днес врътваме кранчето и 16 млрд. кубика газ потичат

Там, където има газопроводи и АЕЦ, никой не бомбардира! Днес врътваме кранчето и 16 млрд. кубика газ потичат

 

big_28_3

 

 

Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър. Работим много добре.

Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на модернизирания транзитен газопровод за Турция край село Лозенец, Ямболско, пише Блиц.

 

 

“Преди няколко години, ако помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава казаха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме много добри приятели с Турция. С тиха, добросъседска и правилна дипломация. Не случайно президентът Реджеп Ердоган ми каза, че през България ще минава всичко. Замисли се и добави – без мигрантите. После седнах с президента Путин и чертахме. През цялото време не спряхме и да строим. Вече можем да получаваме газ от Азербайджан, Русия, Турция”, обяви Борисов.

 

 

 

“Това са 150 километра тръби. В последните години слушах много български политици да говорят много за конектори, газови връзки, газови коридори, а резултат нула. Днес като врътнем кранчето и 16 млрд. кубика газ потичат в двете посоки. Оставили сме си едни 11 километра, но сме се подготвили да заустим цялата система, когато стане Турски поток.

 

 

 

 

Няма да ги почваме, докато не подпишем официално. Пак ще повторя, че чух много приказки, но резултати никакви. Целият този проект трябва да върви ръка за ръка с конектора с Гърция. Искам да благодаря на всички. На работниците, които се трудиха много. На турския министър. На абсолютно всички. Там където минават газопроводи и има атомни централи, никой не ги бомбардира. Там има мир”, добави премиерът.

 

 

 

“Правим всичко по европейските правила. Използваме най-добрата техника. Тези американски компресори са най-добрите. Не спираме да разговаряме с турските и руските колеги, а същевременно и не спираме да строим. Не случайно, когато разговарях последно с президента Ердоган, той ми каза: Ние така-така, леко-леко, а вие вече сте готови.

 

 

 

Виждате какво правим и с “Белене”. На икономиката ще ни трябва още електроенергия. Трябва да сме готови за спирането на блоковете на “Козлодуй” след време. С Турция сме и конкуренти на енергийния пазар, това е нормално. Но сме и много здраво свързани енергийни партньори”, разкри пред журналисти Борисов след официалната церемония по откриването.

 

 

 

“Ще ги хванат. Всички ще ги хванат. Има си ръководство на МВР. Разбирам, че акцията ви е по-интересна, но вие си нямате на представа колко усилия струва това, което направихме и открихме днес”, отговори Борисов на журналистически въпрос относно акцията срещу бандата на Митьо Очите.

 

 

 

 

“Аз няма да тръгна да галя козички. Мъчно ми е и на мен, но това са правилата. Никой не може да се заиграва със страха на хората”, каза министър-председателят по повод чумата по животните в Ямболско.

 

 

Петел

https://petel.bg/Borisov–Tam–kadeto-ima-gazoprovodi-i-AETS–nikoy-ne-bombardira__276654

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

26фг

26 годишен строи магистрала „Хемус“, на 23 е построил „Северната тангента“… Новото дете-чудо на ГЕРБ

август 27, 2018
cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018
Пешов и Борисов

ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! Само за 15 дни частната фирма “Главболгарстрой” прибра 7 поръчки за над 60 млн. лв от държавната “Булгартрансгаз”!

август 27, 2018
нанковzx860y484_3096700

Властта панически се разграничава от фирмата – досегашен фаворит: Ще съдим “Трейс”!

август 27, 2018
сидерbig_0000sdmb

Сидеров: Дай му катастрофи на нашенеца! Мед и масло да текат от чешмите, ще намери кусур…

август 27, 2018