Uncategorized

ФСБ не изпратиха Крайчовски и на последния му път, уважи го единствено… (СНИМКИ)

ФСБ не изпратиха Крайчовски и на последния му път, уважи го единствено… (СНИМКИ)

фсб1534999916-kr1php

 

 

 

Фронтмените на легендарната рок група „Формация студио Балкантон“ отсвириха погребението на басиста си Ивайло Крайчовски.

 

 

Отсъствието на Румен Бояджиев и Иван Лечев на поклонението в столичния храм „Свети Семдочисленици бе тема номер едно на коментарите сред музикантите, съобщава „Телеграф“.

 

 

 
Единствено пианистът на ФСБ Контантин Цеков уважи паметта на колегата си. Той бе в компанията на цялото си семейство – съпругата Живка, децата, както и балдъзата Деница. Запитан защо ги няма останалите от групата, той отговорил лаконично: „Всеки сам си решава“.

 

 
Войната между музикантите започна след новогодишния концерт на площад „Батенберг“ в чест на присъединяването ни към ЕС на 1 януари 2007 г. Тогава беше последното излизане на сцената на формацията в Крайчовски, а барабанистът Петър Славов-Пъпеша пък изобщо не участваше в концерта. Ивайло смяташе, че групата е предала и двамата.

 

 

Миналата година ФСБ празнува 40-годишен юбилей в „Арена Армеец“ и присъствали казват, че името на Крайчовски дори не било споменато, а на Фейсбук страницата на формацията смъртта му бе отбелязана така: „Сбогом, Ивайло! Почивай в мир!“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

А Крайчовски се горедеше, че единственият човек на земята, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на легендарната група.

 

 

 

Жена му Галя, с която се разведоха преди няколко години, и сестра му организираха поклонението и погребението. Двете опечалени дами приеха съболезнованията на президента Петър Стоянов, както и десетки музиканти, които препълниха храма.

 

 

 

 

Йорданка Христова сподели, че Крайчовски е бил сам и самотен в последните години от живота си и бе приятно изненадана, че толкова много хора са дошли да уважат паметта му.

 

 

 
Повечето рок групи имаха поне един представител на поклонението – „Щурците“, „Тангра“, „Импулс“, „Дисонанс“, „Ревю“, „Спринт“ и др. Сред опечалените беше учителя на Ивайло Крайчовски от Консерваторията проф. Симеон Венков, който отчете тъжната статистика, че 9 композитори са ни напуснали тази година досега.

 

 Източник: blitz.bg

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

1-24-864x450

За него никой не говори, но „Кървавото хоро“ в Бояджик е на второ място по жестокост след Баташкото клане

март 3, 2019
20121209.lsikykpemz

Известен столичен кръчмар съсипа живота на Тони Димитрова

март 2, 2019
758a3389efb46e106c29158d84a48457_L

Веднъж един човек попитал мъдреца: Защо Господ позволява едни хора да страдат, а други не?

февруари 28, 2019
жулия960-ratio-dzhuliia-robyrts

Джулия Робърт събра всички погледи на Оскарите с най-зашеметяващата рокля и визия, в която сме я виждали (СНИМКИ)

февруари 26, 2019
30cf1e8178423b110a8588746d2bad4c

Българският актьор, участник във филма получил „Оскар“, е русенец с изключително драматична съдба!

февруари 25, 2019
галаbig_3930

Гала избухна след интервюто на Сърчаджиева: Хора, грам душа ли не ви остана?

февруари 25, 2019