Русия

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

Euronews: В отговор на санкциите Русия се отказва от разплащане в долари

 

Kurs-dollara-na-avgust-2016-goda

 

Министерството на финансите потвърди, че постепенния преход във външнотърговските разплащания в национална валута се осъществява в Русия вече няколко години, предава Euronews.

 

 

 

Според министъра на търговията Денис Мантуров, новите санкции на САЩ негативно ще се отразят върху доставките на руски стоки за трети страни, затова Москва е способна да се откаже от използване на долара при разплащания с тях.

 

 

 

 

В отговор на новите санкции Москва е готова да се откаже при външнотърговските си плащания от долара. Това заяви министърът на промишлеността и търговията на Русия. Според него санкциите на първо място ще се отразят негативно на доставките на руски стоки за трети страни и в търговията с тях ще може да се мине на рубли или техните национални валути.

 

 

 

 

ВЯЧЕСЛАВ ХОЛОДКОВ, експерт на РИСИ: Отказът от използване на долара в търговските плащания е удар по американската икономика, това е нашият отговор на американските санкции. Сигурен съм, че и по-нататък ние ще използваме този канала за да отговорим на Америка така, както заслужава.

Идеята за преминаване към рублата поддържа и руското Министерство на финансите. Там отбелязват, че прехода при разплащанията в национална валута се осъществява вече фактически пет години.

 

 

 

Новият пакет антируски санкции от страна на САЩ влезе в сила в сряда. В частност ограничения се налагат и върху енергийния и финансовия сектори, редица държавни предприятия и крупни бизнесмени, а също и върху руския национален суверенен дълг.

 

 

 

 

Във Вашингтон новите санкции свързват с делото на двамата Скрипал. В Москва наричат обвиненията за използване на отровни вещества голословни и говорят за политико-икономически цели на антируските ограничения.

 

 

 

Превод: М.Желязкова, Поглед.инфо

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Русия

More in Русия

1535165700-1

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха, дали са живи още?!

август 25, 2018
захароваb-12487-i-l3nq5Ito55G9F23oXeSi

Сърбите съдят Запада за радиационните бомби и престъпленията на НАТО, Русия подкрепя

август 12, 2018
Grand Kremlin Palace in Moscow kremlin in winter

Русия обяви какви санкции може да наложи на САЩ по случая „Скрипал”

август 9, 2018
putin_250

Путин поръчал на ген. Решетников да разработи план за действие срещу разширяването на НАТО на Балканите

август 8, 2018
медведевorig

Русия предупреди за опасността от „страшен“ военен конфликт

август 6, 2018
u_djendar_800

Джендъри в Русия ядоха хурката, масови арести… СНИМКИ/ВИДЕО

август 5, 2018