ОБЩЕСТВО

Бащата на Цецка Цачева обядва в кухня за бедни, влязъл в списък по европрограма за безплатна храна

Бащата на Цецка Цачева обядва в кухня за бедни, влязъл в списък по европрограма за безплатна храна

 

768x432

 

Бащата на Цецка Цачева е сред записаните за безплатен обяд в село Драгана, община Угърчин. Пенсионерът Цачо подал документи и го вкарали в списъка с ежедневни доставки на храна в града и околията му, които се осъществявали благодарение на парите от спечелена европейска програма, пише сайтът “Ретро”.

 

 
Всъщност тази услуга наподобява социалния патронаж, с тази разлика, че за него възрастните и неспособни да си приготвят сами храна хора все пак заплащат, макар и символични суми, докато помощта в Угърчинско е напълно безвъзмездна.

 

 

Съселяни на таткото на правосъдната министърка разказват, че Цачо прибягнал до програмата, защото не искал да товари двете си щерки излишно, а пенсията му била малка. Освен това било приятно всеки ден да хапва нещо различно и добре приготвено, а хората, които правели доставките, винаги се отнасяли мило и уважително. Известният в село Драгана пенсионер дори навивал комшиите си също да се възползват, понеже щели да се чувстват все едно са на курорт.

 

 

 

Местните споделят, че бащата на Цачева имал прекарани два инфаркта, но все още бил в кондиция. За първия му сърдечен удар шефката на правосъдието се чувствала виновна, защото го получил, когато навремето разбрал, че влязла в БКП. За втория обаче възрастта била виновна.

 

 

Бившият даскал и училищен инспектор бай Данчо разказва, че бащата на Цецка, макар и от скромен произход, се интересувал много от техника и решавал всички проблеми на хората в село Драган. Сред най-хубавите спомени за него, които местните споделят, са уроците по каране на мотор и мотопед, които щедро давал на всички момчета в района. Болка му било, че щерките рядко се прибирали, но пък се гордеел много и с двете.

 

 

Самата Цецка е живяла в Драгана само в детските си години, но изкарала средното си образование в Плевен. След това завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но се върнала в Плевен, където се омъжила и прекарала известно време там.

 

 

 

 

Оттогава, въпреки че не се връщала често, цялото село знаело, че единствената розова къща по улиците му е на Цачева. Родният дом на една от първите дами в политиката е голям като прогимназия, защото навремето семейството й дало всичките си пари, за да вдигне постройката, която се отличава и до днес по мащаби и с решената си в розово фасада.

 

Ретро

 

http://retro.bg/tatkoto-na-tsetska-tsacheva-obyadva-vstrong-kukhnya-za-bednistrong_20388.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Предупреждение към българите: На 11 септември депутатите се готвят да ни орежат достъпа до правосъдие!

септември 9, 2018
orig

Министър Вълчев: Когато хората са по-образовани, раждаемостта спада

септември 9, 2018
2111703449

Той е българин и е №1! Ето какъв живот живее Филип Захариев в Дивия запад на Арктика… СНИМКИ

септември 9, 2018
1536469705-par1

Чудо на един от най-важните ни празници! Сляпо момиче прогледна в параклис пред десетки свидетели

септември 9, 2018
велева4fee624df8212c6b1f5800d0d74a2dcf

Валерия Велева: Перверзия с оставки. Борисов и кризата във властта

септември 9, 2018
очите285-159986-0_wide

Очите се гърчи в страшни болки в килията си, единият му бъбрек отказа, местят го в затворническа болница

септември 9, 2018