Политика

Борисов бие отбой в Залцбург: Решението на кабинета за Унгария е без правна стойност и е “за някой ден”

Борисов бие отбой в Залцбург: Решението на кабинета за Унгария е без правна стойност и е “за някой ден”

 

phpsdqquo_800x_

 

 

Решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за “някой ден”, ако се стигне до такова решение. 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Залцбург, където участва в среща на лидерите на държавите членки на ЕС.

Решението няма правна стойност, защото не е било точка от дневния ред, а е взето на оперативно заседание, обясни Борисов.

 

 

 

“Днес няма такава точка… на оперативно заседание – за тези, които не знаят – има секретни заседания, на които се вземат решения за посланици, за службите, червените папки, които сте виждали, и оперативни заседания – в оперативното заседание се поставят точки, които да разгледаме. Те нямат правна стойност.

 

 

 

В тази част – най-накрая, колегата Симеонов, колегата Каракачанов поставиха за обсъждане това, ако един ден, според мен това ще стане след около две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство, както казах и в парламента нашите парламентарни групи го заявиха, да се обявим срещу наказанието на Унгария в частта 7.1. мисля, че беше – отнемане на глас. Толкоз, няма драма, няма нещо, което да е решено. А днес и утре няма да се обсъжда това”, коментира Борисов.

 

 

 

 

Той отправи и критики към унгарския премиер Виктор Орбан, като посочи, че “в някои отношения той трябва да направи корекции на своите политики”.

“Аз съм категорично против затварянето на университети, харесва или не на колегите в Унгария. Аз съм му казвал на Виктор. Той трябва в някои отношения да направи корекции на своите политики”, посочи премиерът.

 

 

 

 

На въпрос за позицията на Унгария за мигрантите Борисов посочи, че България има “може би най-твърдата политика” към мигрантите, но съобразена с правата на човека, така че “някои изказвания, някои третирания на мигрантите в недобър дух, да го наречем, също е недопустимо, така че се надявам и Унгария, и ЕС да не допуснем един ден това да се случи”.

 

 

 

 

На въпрос за очакваното увеличение на служителите на Фронтекс на границите на ЕС Борисов посочи, че тяхната цел ще е повече да следят дали се спазват правата на мигрантите, а това “няма какво да го притеснява Виктор– ако се справя добре, това ще предизвика само аплодисменти у всички нас – както казват всички България се справя перфектно”.

 

 

Офнюз

 

https://offnews.bg/politika/borisov-reshenieto-za-ungaria-e-bez-pravna-stojnost-i-e-za-niakoj-de-688407.html

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

божо2111516177

Иво Божков: Защитавайки Орбан, ставаме полезните идиоти на Кремъл

септември 19, 2018
tsetso-tsetska-1

Цачева имала качества за Конституционния съд, но не била разглеждана „към настоящия момент”

септември 19, 2018
порожанов1485862846-rp

Държавата моли търговците да продават хляба без печалба

септември 19, 2018
1535228823-radev-tass5897639

Радев за номинацията на Маринов: Премиерът поема отговорност. Това решение се приема критично от обществото!

септември 19, 2018
тренд11d5a0efa567d648855840980af4512a_XL

Парламентът отново с най-нисък рейтинг, президентът с най-високо доверие! Расте неодобрението към кабинета…ГРАФИКИ

септември 19, 2018
СИДЕРОВbig_1e08

Волен Сидеров: Има знаци, че Румяна Бъчварова саботира премиера

септември 19, 2018