Коментари

Властта в агония, „щави“ независимия бизнес. Какво се случва в държавата?

Властта в агония, „щави“ независимия бизнес. Какво се случва в държавата?

 

 

5d32fa2b47aff364b1b8265596f30dea

 

 

Народът е настръхнал против управлението, никоя институция не работи като хората и най – лошото е, че прокуратура и съд правят всичко по начин, съмнително законен. Европа не ни иска в семейството заради тези причини и мечтата да сме членове на шенгенското пространство става все по – далечна на хоризонта.

 

 

 

Чужди инвестиции явно няма да има, след като се разбра, че българите в чужбина са най – големия инвеститор в държавата, а истинските чужденци не искат и да знаят за България.

 

 

 

 

Мотивите им са корупция и несигурност. Сега наблюдаваме еманация на всичко, заради което не желаят да дойдат в България. Няма чужди компании за щавене и държавата започна да си оправя нашите индустриалци, които не отчитат такса спокойствие на управляващите.

 

 

 

 

Тези, които си плащат, наричайки ги приближени на властта, каквото и да се случи си спят спокойно по домовете. Разбира се, точно този бизнес, работещ единствено с обществени поръчки, зависи от властта и се отчитат, нямайки накъде.

 

 

 

 

Другите пък, които нямат нужда от тези обществени поръчки и изграждат бизнеса си самостоятелно, не виждат защо трябва да плащат. Това обикновено са бизнесмени, създали производство и дистрибуция и имали достатъчно смелост да гледат на едро, без допир до държавните пари, осигуряващо им независимост.

 

 

 

 

Ако имат контакти с политици, то са единствено на имиджова основа за откриване на завод, склад или предприятие.

Тези бизнесмени са трън в очите за свикналите да контролират финансовите потоци властимащи. Такъв вид бизнесмени са и неконтролируеми в своите решения и пристрастия, ако решат да спонсорират дадена партия в България.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

Такъв е и случаят с бизнесмена Миню Стайков. Разбра се, че дава работа на 3000 работника. Има огромно и успешно производство, създадено от нищото, с огромна мрежа за дистрибуция, като печели милиони, без да е зависим от държавата.

 

 

 

 

 

И каква стана тя! Онези с държавните поръчки, от които властта папа, не се пипат, а тези, които работят самостоятелно са обект на гонение. Няма какво да увъртаме, схемата е ясна! Тук не става дума за отчитане, защото няма от какво. Чрез инструмента, създаден като бухалка на властта, за който предупредиха много общественици – специализираната прокуратура, става дума за чиста проба щавене.

 

 

 

 

Няма ги външните неориентирани бизнесмени, от които да пълним касичките, затова ще си щавим нашите, че е по – лесно и вече са си създали империи. В същото време, ако симпатизират на партия, различна от управляващата, ще им дръпнем шалтера, та дори ще ги принудим да направят корпоративен вот за нас, че и работниците са им много.

 

 

 

 

 

Заради този начин на действие и липсата на адекватна съдебна система с елементарен морал, Европа не ни иска в Шенген.

 

 

 

 

 

Ние в България се отвращаваме от собствената си действителност, пък камо ли някоя цивилизована държава. Дали някога това ще се промени, не знаем.

 

 

 

 

 

Но се надяваме българина да става все по – мислещ и проницателен след 30 години на лъжи, схеми, мутренски прийоми и най – вече политическа мафия, за да отсява моралното от неморалното и да избира начина си на живот, зависим единствено и само от него!

 

 

Аларма нюз

 

Начало

loading...
0
Коментари

More in Коментари

goranov

Не ви ли омръзна да ви мислят за прости?

март 2, 2019
4dbe411ab7b4f313791dd594dcbc6d65caee2981

ОТВОРЕНО ПИСМО до министър-председателя на Руската федерация

март 2, 2019
iliqn_vasilev_facebook

Илиян Василев: КПКОНПИ няма граници на унижението, които може да поеме за да изпълни поръчки

март 1, 2019
Kevork_Kevorkian-678x381

В десетката от Кеворк Кеворкян: СЛАГАЧЕСТВОТО ДНЕС

февруари 28, 2019
шивикоdimitar-sivikov-16

Ген. Шивиков отново завладя мрежата: Долу ръцете от българските деца – те са момчета и момичета!

февруари 28, 2019
Image_6319297_302

Слави Ангелов: Полицай с отнет пищов за превишена скорост! Интересно, нали?

февруари 28, 2019