ИНЦИДЕНТИ

Зловещ тътен до 9-етажен блок в “Овча купел”! Хората наскачаха ужасени и какво да видят…

Зловещ тътен до 9-етажен блок в “Овча купел”! Хората наскачаха ужасени и какво да видят…

 

1536300720-clipboard03

 

Рано тази сутрин свлачище, причинено от спукан водопровод, погълна автомобил и част от оградата на строителен обект в столичния квартал “Овча купел”. Пропадналата земна маса е само на няколко метра от жилищен блок, висок 9 етажа, предаде Bulgaria ON AIR.

Именно строителният обект изкара на протест жителите само преди дни. Вече доста време хората от “Овча купел” алармират за презастрояването на района. Жителите на блока, който е в съседство със строителния обект споделиха, че са чули страшен тътен сутринта при свличането на земните маси.

 

 

 

Собственикът на автомобила, който вече е в основите на строежа, разказа, че излизайки е забелязал, че под автомобила му теренът е започнал да пропада и е искал да намери охранител или други хора от обекта, които да информира и буквално след няколко минути автомобилът, заедно с част от оградата се оказал в изкопа.

 

 

 

 
“Двете ми гуми бяха леко потънали надолу. В рамките на две три минути можеше и аз да съм вътре в колата”, разказа Цветан.

Мъжът разказа, че често е спирал до оградата, както и много други автомобили се оставят там.

 

 

 

Отвъд този инцидент, хората от блока, който е на няколко метра от свлачището и други жители на квартала, разказаха, че вече много време търсят институциите и настояват строежът да бъде спрян, но по думите им от общината са ги уведомили, че цялата документация е изрядна и няма как това да стане, защото теренът е частен, реституиран, въпреки че преди време е бил предвиден за детска градина.

 

 

“Безотговорно се раздават разрешителни за строеж в “Овча купел” – това е истината”, каза Ели Иванова, която пък е организатор на протестите срещу застрояването на района.

 

 

Тази сутрин на мястото на инцидента дойдоха пожарникари, служители на общината, които обаче само наблюдваха какво се случва и как тонове вода се изливат в изкопа, защото няма как да действат преди от “ВиК София” да спрат водата, което не може да стане близо час.

 

 

 

Хора от строителния обект пък обясниха, че течащата вода е от скъсан водопровод, който е за доставяне на вода до противопожарен кран. Жителите на околните блокове пък споделиха, че този кран, който е поставен преди месец и половина, е бил заграден от оградата на новия строеж.

 

 

 

Гражданите от квартал “Овча купел” настояват за спиране на строежа и като цяло за прекратяването на презастрояването в района. Те искат още зелените площи между блоковете да останат и да не се предвиждат за строеж в устройствените планове на района.

 

 

Петел

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1536255265-1536177236-clipboard01

Проговори уволненият полицай, написал акта за инцидента с бащата на президента Радев… СНИМКА/ВИДЕО

септември 6, 2018
zhestoko-piian-i-drogiran-anglichanin-549

Брутално! Пиян и дрогиран британец смаза от бой инвалид в 4-звезден хотел в Слънчев бряг

септември 6, 2018
koi-e-alkoholniiat-bos-minyu-staikov-400

Миню Стайков и синът му Стайко са обвинени за участие в организирана престъпна група

септември 6, 2018
инс977a93ba82a4c19079d304a33aa4d608

Бой в застрахователен офис, полиция разтървава клиенти и застрахователи

септември 6, 2018
policia_patrulka_kat_

Брат на общински съветник от ГЕРБ сгазил детето в Горна Оряховица – крият упорито, за да потулят истината

септември 5, 2018
orig

Страшна развръзка за кървавата баня в Самоков! Откриха тройния убиец…

септември 5, 2018