Политика

Министър Радев уволнен не за друго, а заради „скритата катастрофа“ с бащата на президента – не си контролирал хората

Министър Радев уволнен не за друго, а заради „скритата катастрофа“ с бащата на президента – не си контролирал хората

 

76431

 

 

Оставката на вътрешния министър е поискана заради катастрофата в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който днес във Варна коментира оставките на тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Борисов и Цветан Цветанов участваха в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

 

 

 

 
Причината за отстраняването на Радев е, че е станало ясно, че той не контролира хората си, полицаите са работили лошо при описване на катастрофата, а за капак им е влиял лидер от БСП в региона – Михаил Лисков.

 

 

 
„Миналата седмица ме питаха медиите, гледах видеото от камерите, действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. 45 минути мърлява работа, идва една патрулка, чуди се, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал – под дървото на седянка, как пък лидер на БСП попадна случайно там? След това разбирам, че и на събор се е ходило на другия ден“, каза Борисов, визирайки факта, разкрит от ПИК, че президентът Румен Радев е бил в Славяново и Харманли ден след катастрофата с баща му.

 

 

 

 
„Министър Радев, като не може да си контролира хората – оставка, а в същото време ги вика друг на оперативка. Накрая полицията изкара невинния виновен, ама той пък нямал претенции. Е, това ме връща връща през 90-те години“, заяви още Борисов, цитиран от ПИК.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 
„Можеше ли МРРБ да приложи сила, да извика прокурори, полицаи, да спре пътя. Можеше, не го е направило, затова си носи политическата отговорност”, попита премиерът. Борисов все пак похвали Нанков, че е може би най-добрият специалист в сферата си. „За да не се размива отговорността, аз мисля, че ние трябва да си понесем тази отговорност, че се е случило при нас”, заяви той.

 

 

 

 

 

 
Премиерът заяви, че в понеделник ще има среща с лидерите на Обединени патриоти, за да обсъдят новите кандидатури за освободените министерски постове.
Борисов коментира и тежката тема за фалшивите новини и как лично той е потърпевш от тях.

 

 

 

 

 

 
„Пускат една новина и после я наслагват. Първо имах имение в Лос Анджелис, никога не съм ходил там, после дъщеря ми летяла там с „Бугати“, а тя милата лежи в нас бременна в 8-мия месец, после диаманти имах, та не беше остров в Гърция, та къща в Испания, какво ли не беше. Обвиниха ме, че предаване от Нова телевизия съм свалил, нито искам да ги видя, нито да ги чуя – Бог ми е свидетел. Хващат някакви сайтчета там, няколко човека и почват с компромати и фалшиви новини“, разказа пред младежите на ГЕРБ Борисов, а цялата зала избухна в смях от съчиненията.

 

 

 

 
Цветан Цветанов пък си припомни и фалшивите новини за него, в началото създаването на ГЕРБ, когато била пусната новина, че жена от Велико Търново очаква извънбрачно дете от него. Дори, че ѝ купил скъп джип, а съпругата му се шегувала, че за нея има само някаква маздичка. Раждане нямаше разбира се, но си спомням как септември отивам на Деня на независимостта там и една майка с бебе в кенгуро иска да се снима с мен, а аз й казвам „А, не моля ви, кой знае какво ще пишат после на тази снимка“, заяви Цветанов, който също разсмя цялата зала.

 

Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

1551372808

Медведев изпрати поздравления по повод Националния ни празник в писмо до Борисов

март 2, 2019
volen

Сидеров: Патриотите сме гарант, че Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай

март 2, 2019
yavor_boj

Явор Божанков разби Цветанов по телевизията: Говори против мен, защото отказах да отида в ГЕРБ

март 2, 2019
1551461449

Цветанов срещу Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

март 1, 2019
123412_660_370

Радев: Трябва да използваме опита на НАТО при закупуването на въоръжение

март 1, 2019
0000394486-article2

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

март 1, 2019