Uncategorized

Млад кардиолог: Майка ми почина в ръцете ми, тогава реших, че искам да бъда лекар

Млад кардиолог: Майка ми почина в ръцете ми, тогава реших, че искам да бъда лекар

Image_7044447_128

 

 

 

Д-р Мирослав Ангелов е младо момче, което сбъдва мечтата си да стане лекар, въпреки трудния житейски път, който изминава до постигането ѝ. Успехът дължи на родителите си, които губи преди да влезе в университет. Спасяването на човешки животи посвещава на тях, предава Би Ти Ви.

 

 

 

Споделя, че задавал много въпроси, искал все да знае и да може повече. Бил най-добрият ученик в училище. Единственият, който продължил в университет. Желанието му да има лична мисия го отвежда до болница “Света Анна” в София, където днес е кардиолог.

 

 

 

„От малък разбрах, че искам да бъда лекар и дойде моментът, в който тази моя мечта е осъществена. Никога не съм си представял, че мога да бъда нещо по-различно. Никой от родителите ми не е лекар, за да ми е показал тайнствата на това изкуство, но сам си я избрах, поради факта, че съм доста любознателен и много искам да знам как работи човешкото тяло и с какво аз мога да бъда полезен, заяви д-р Ангелов.

 

 

 

 

 

„Когато завърших училище се случи инцидент в личен план. Майка ми почина, почина буквално в ръцете ми. Тoгава за първи път видях как се водят реанимационни предприятия, за да се запази човешкият живот и това беше моментът, в който бях вече много по-убеден, че искам да се занимавам с това, с което се занимавам в момента.

 

 

 

Мирослав губи родителите си от сърдечни заболявания, преживяната трагедия го насочва към професията на лекар. Но пътят не е лесен – останал само с брат си и с баба си, трябва да е два пъти по-упорит в преследването на мечтата си.

 

 

 

 

„Докато бях студент имах възможността да бъда стипендиант на една програма, която успя да ми вдъхне сигурност, че мога да се справя с предизвикателствата и благодарение на нея успях да завърша успешно следването си и да бъда още по-мотивиран”, споделя младият лекар.

 

 

 

 

„След дипломирането си през януари започнах в друга болница, след това дойдох тук, защото видях, че екипът е от много млади и мотивирани хора, с които всеки ден учим взаимно от себе си, с които работим в един прекрасен синхрон в името на една обща кауза – здравето на нашия пациент”, допълни д-р Ангелов.

 

 

 

 

„Никога не съм си представял, че ще бъда кабинетен лекар и винаги съм си представял една такава динамика, каквато намирам в Спешно отделение, дали в момента се намираме тук, където голяма част от деня ми минава изключително динамично”,заяви кардиологът.

 

 

 

Източник: 24 часа

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

2111703449

Той е българин и е №1! Ето какъв живот живее Филип Захариев в Дивия запад на Арктика… СНИМКИ

септември 9, 2018
1536469705-par1

Чудо на един от най-важните ни празници! Сляпо момиче прогледна в параклис пред десетки свидетели

септември 9, 2018
очите285-159986-0_wide

Очите се гърчи в страшни болки в килията си, единият му бъбрек отказа, местят го в затворническа болница

септември 9, 2018
381-657x400

Как изглежда днес актрисата, изиграла Пипи Дългото чорапче през 1969-та? (СНИМКИ/ВИДЕО)

септември 8, 2018
5-11-657x359

Мъж изчисли колко струва труда на жена му и взриви нета!

септември 8, 2018
Мариета-Кънчева-657x400

В чужбина е по-добре да се пазиш от сънародник

септември 8, 2018