Политика

Намериха спокоен пристан на Московски – става банкер в известна банка! А ето кой ще го наследи… СНИМКА

Намериха спокоен пристан на Московски – става банкер в известна банка! А ето кой ще го наследи… СНИМКА

 

 

php7tblsn_800x_

 

 

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски няма да остане безработен и вече му е намерена работа, пише OFFNews  като се позовава на свои източници.

 

 

Отиващият си министър в три правителства на Бойко Борисов ще бъде овъзмезден за оставката като стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

За назначението е необходимо решение на Министерски съвет.

 

 

 

 

 

В момента постът се заема от Нина Ставрева (бивш началник кабинет на министъра на финансите по времето на кабинета “Станишев”). Тя бе назначена с 4-годишен мандат през 2014 г. Преди да стане това първоначално второто правителство на Бойко Борисов бе отменило назначението ѝ, а в оборот за апетитния пост, който върви и със сериозен фиш за заплата, се завъртя името на бившия шеф на БНБ Иван Искров.

 

 

 

 

 

 

 

“Управителят на БНБ трябва да си подаде оставката и съм далеч от мисълта да му се търси спокоен пристан”, написа тогава Борисов на фейсбук профила си по повод спекулациите около името на Искров, в рамките на чийто мандат фалира КТБ.

 

 

 

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е международна финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС). Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна.

 

 

 

 

България е със статут на страна-учредителка на ЧБТР и активен акционер. Българското дялово участие в уставния капитал на Банката е в размер на 13.5% или 270 000 акции.

 

 

Междувременно стана ясно, че сегашният председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта.

 

 

phptelhzk_800x_

 

 

Това каза лидерът на “Атака” и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров след днешния коалиционен съвет на управляващите.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет. Има решение да се осигурят шкафчета за всяко училище за сметка на бюджета, тъй като стана ясно, че учениците се оплакват от тежките раници. Увеличаваме и заплатите на държавните служители с 10%. Известно е вече името и на новия кандидат за поста министър на транспорта, той е Росен Желязков“, каза още Сидеров.

 

Офнюз

 

https://offnews.bg/politika/rosen-zheliazkov-shte-e-noviat-ministar-na-transporta-688222.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

б-глави

Бойколандия: 100 физически лица и фирми близки до ГЕРБ са си поделили 75% от агросубсидиите

септември 17, 2018
benovska

Беновска: Hasta la vista.baby! Чао, протестъри! Нали, няма да ви видим повече?

септември 16, 2018
делян-добрев

Делян Добрев: Инфраструктурата ни е прекрасна, жертвите на пътя намаляват!

септември 16, 2018
234

Захариева: Президентът е бил уведомен, че Борисов ще води делегацията в ООН. Радев: Не е вярно!

септември 16, 2018
fe4af237f3f13cc094fb37b4a7e315b1

Д-р Калоян Методиев: ЕНП се разпада. ПЕС умира с всеки избор. Идва крахът на статуквото!

септември 16, 2018
мсМСphppts3zt_800x

Властта привидя “русофилски преврат”, въоръжени провокатори от протеста нахлуват в Президентството

септември 16, 2018