Европа

От последните минути: Заставаме на страната на Унгария пред ЕС, реши правителството

От последните минути: Заставаме на страната на Унгария пред ЕС, реши правителството

ministerski-savet
България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария.
По време на днешното заседание на кабинета е внесено предложение Министерският съвет да излезе с позиция по повод гласуваното решение в Европейския парламент за санкции срещу Унгария. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов след седмичното правителствено заседание.

Министерският съвет ще започне процедура по изготвяне на позиция на Република България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази че България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз, съобщава БТА.

 

 

 

 

 

“Позицията на “Обединени патриоти” е, че решението е тенденциозно, включително без да се отчитат политиките на Унгария по отношение на някои критики и готовността на страната да разговаря с Европейската комисия по отношение на някои критики към нея. Тенденциозно решение, прокарано по идеологически причини, без дори да се отчете гласа на гласувалите страни “въздържали се“. Смятаме, че това е нарушение на суверенитета на страна-членка на ЕС, смята Каракачанов.

 

 

 

 

Според него, както подобно решение е прокарано срещу Унгария, има подобни опити срещу Полша, може скоро време да последва и срещу България.

По думите на Каракачанов това решение касае суверенното право на всяка една държава да променя своето законодателство и да провежда политики.

 

 

 

 

“Ако това не се харесва на една или друга парламентарна група в ЕП, това си е техен проблем, а не на суверенната държава. Като организация, която защитава националните интереси, ние винаги сме възразявали срещу опитите да се унищожи или да се принизи максимално суверенитета на страните-членки и той да бъде иззет от институции, които на практика никой не е избрал по никакъв начин“, коментира още вицепремиерът и военен министър.

 

Миналата седмица ЕС стартира процедура срещу Унгария заради нарушаване на основни европейски ценности.

 

Ден след решението на Съвета на Европа Полша и Чехия подкрепиха Унгария.

 

 

БТА, Фрог нюз, Вести БГ

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

льо-пен

Партията на Льо Пен се изравни с партията на Макрон на старта на кампанията за евровота

септември 17, 2018
epa05676595 Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives for the European summit in Brussels, Belgium, 15 December 2016. EU leaders meet for a one-day summit which will mainly focus on the implementation of the EU-Turkey agreement on migration and the EU Internal Security Strategy. 27 leaders are scheduled to later meet informally for a dinner to discuss the Brexit process.  EPA/JULIEN WARNAND

Орбан пред ЕП: Защитавам родината си, защото за унгарците свободата и Европа са въпрос на чест

септември 15, 2018
орбан402460791

Орбан твърд срещу Брюксел: Унгария няма да отстъпи пред фалшиви обвинения заради мигрантите

септември 11, 2018
1536411283-thumb-910x0-6520201

ЕЦБ: Идва нова криза в Европа, този път ще започне от пазара на недвижимите имоти!

септември 8, 2018
junker

Ново 20: ЕК забранява да гледаме зайци, кокошки и други животни и птици в клетки

септември 6, 2018
110667_660_370

Ангела Меркел отива в размирния Кемниц

септември 4, 2018