Политика

Плевнелиев пак изпълзя от дупката: Радев не е никакъв фактор, нула във външната политика, популист

Плевнелиев пак изпълзя от дупката: Радев не е никакъв фактор, нула във външната политика, популист

 

 

роско1e90089a49

 

„Не мога да скрия разочарованието си от действията на президента Радев…Той е първият президент на България – популист. Не му отива на един държавен глава да поставя под съмнение действията на институциите. В това има противоконституционалност. Проблемът е много сериозен“.

Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев.

 

 

 

„Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор, нула. Навън вече няма кой да го чуе. На Изток – Русия му зашлеви два пъти такъв звучен шамар, че неговото заиграване с русофилството няма тежест“, посочи Плевнелиев пред bTV.

 

 

 

„Нямам никакви амбиции за политически постове. Аз се чувствам в една много позитивна среда на развитие. В момента получавам световно признание. Нямам на кого какво да доказвам. Аз влязох в политиката, за да дам, а не за да взема“.

 

 

 

„За Радев най-лесно е да бъде контра на правителството, защото друго не му остава. Той трябва да е платформа на всички добри идеи в България. Държавният глава не може да обижда – може да посочва проблема, но не и това. Не може да е контра на НС и на правителството. Не постигате разделение на нацията, когато имате ясни аргументи по различни проблеми. Не му прилича и не е добре на един държавен глава да действа по този начин“, смята бившият президент.

 

 

 

Плевнелиев коментира и драмата около оставките в правителството: Ако бях на мястото на министър Николай Нанков категорично щях да подам оставка. Министър-председателя Бойко Борисов реагира много бързо в ситуацията край Своге. Това, че поиска оставки е негово конституционно право. Това каза президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ в ефира на БТВ.

Той подчерта, че в ГЕРБ има дебат за разлика от други политически сили у нас.

 

 

 

„Тази оставка не е по вина на министрите. Министърът не може да носи вината за това кой е строил или как се е експлоатирал един път. Това е морален акт“. Той даде пример с подобни тежки катастрофи, след които не са се подавали оставки. „Когато БСП са били на власт подобни морални актове на министри не са наблюдавани, затова в случая премиерът Борисов печели допълнителна точка“.

 

 

 

„В България има много опасни участъци, АПИ трябва да реагират и да нанесат нужните корекции“, смята Плевнелиев. По думите му трябва да се направи ревизия на договорите, да се провери дали строителите са изпълнили указанията на проектанта.

 

 

 

Той припомни, че по времето, когато той е бил министър на регионалното развитие, въпреки нищетата се е предприела модернизация на редица пътища на територията на цялата страна. „Аз бях този министър на България, който закупи с пари на Световната банка една специална машина за проверка на качеството на пътя и изпълнението на поръчката“.

 

 

 

Плевнелиев призна, че е бил „направен“ член на БКП, както и че баща му и майка му са били комунисти.

„Оставам в България, за да работя за страната си и да съм полезен“, заяви още той.

 

 

 

За личния си живот Плевнелиев сподели, че се чувства щастлив. Той подчерта, че не иска да налага щастието си. „С Деси не налагаме на никой нашия дневен ред. Когато съм с една жена съм с нея до край. Никога не съм имал офшорни сметки, никога не съм имал любовници. Всички трудности, пред които минах, останаха в миналото. В чудесни отношения сме с бившата ми жена, децата са добре“, сподели той.

 

 

 

На въпрос кога се очаква да стане баща отново Плевнелиев призна, че след около две седмици. Той отрече да има избрано име за наследника му и подчерта, че този избор е на майката.

 

Би ти ви

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

1532601156-img-0440jpg

Сидеров хвърли бомба: Приближени на Борисов хора от ГЕРБ са в заговор с НФСБ и РБ срещу премиера!

септември 10, 2018
orig

Бъчварова: Да сваляш правителство, за да дойдеш на власт, е подривна дейност

септември 9, 2018
640_d1114002b90c3cf94beecfefd49e3213

Разнобой във властта! Депутатите на ГЕРБ зад “синята каска” Цветанов, не са съгласни с оставките на министри

септември 8, 2018
cvetan-cvetanov3

Цветанов се върти за оставките като танцьорка на пилон – хем ще ги гласуват, хем ще ги решат на коалиционен съвет

септември 7, 2018
rumana-colarova-bgnes

И придворната социоложка на ГЕРБ Румяна Коларова захапа президента! Страх тресе управляващите!

септември 7, 2018
нос

Вежди Рашидов: Как така ще искат оставки? В Италия като падна мостът, искат ли се оставки?

септември 7, 2018