Русия

Русия предупреди всички страни в Черно море с тези кадри с много изтребители и бомбардировачи…ВИДЕО

Русия предупреди всички страни в Черно море с тези кадри с много изтребители и бомбардировачи…ВИДЕО

big_42058606_2290176811011581_5163282371830611968_n

 

 

 

 

 

РТ показа въздушните кадри с изтребители и  бомбардировачите на руските военновъздушни сили, които унищожават симулирана морска група за нападение в Черно море!

 

 

 

 

Авиацията на Южния военен окръг (ЮВО) в Русия, използвайки три ескадрили изтребители и бомбардировачи е унищожила в Черно море ударна корабна групировка на условен противник, а в същото време специалистите за радиоелектронна борба (РЕБ) от ЮВО са отработили отразяване на удар от безпилотни летателни апарати (БПЛА) на условния противник по военни обекти в Крим, съобщават осведомителните агенции.

 

 

 

 

 

 

 

Ответно-насрещният масиран авиационен удар по условни носители на ракетни установки е отработен от екипажите на изтребителите Су-30СМ и многофункционалните бомбардировачи Су-34 в рамките на съвместни летателно-тактически учения с авиационните съединения и дивизии на противовъздушната отбрана (ПВО) на ЮВО, пише „Фокус”, цитирайки специализирани военни издания.

 

 

 

 

 

 

 

 

Учението е проведено в сложна радиоелектронна обстановка. Екипажи на самолети Су-24МР и радиотехнически подразделения от дивизията на ПВО са провели разузнаване в района на стрелбата.   На етапа на практическата работа за нанасяне на огневи поражения са извършени повече от 40 пуска на управляеми ракети клас „въздух-земя“, а освен това са използвани около 20 авиобомби.

 

 

 

 

 

 

 

По-рано самолетите от оперативно-тактическата авиация на ЮВО са извършили прелитане от Ростовска област до летищата за временно базиране на територията на Крим за участие в съвместните летателно тактически учения със съединенията на ПВО.   В съвместните маневри са взели участие повече от 1000 военнослужещи и са задействани повече от 50 самолета от далечната, оперативнотактическата и щурмовата авиация, включително самолет за далечно радиолокационно засичане и управление А-50, стратегически многорежимен свръхзвуков ракетоносец-бомбардировач Ту-22М3, както и 10 кораба от Черноморския флот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По същото време са се състояли учения по защитата на армейски обекти в Крим от удари на безпилотни летателни апарати (БПЛА), става ясно от съобщение от пресслужбата на ЮВО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Специалисти за РЕБ (радиоелектронната борба) от ЮВО в Крим на учения са отработили прикритие на военни обекти от бомбардировка на дронове на терористи. В хода на специалните маневри военнослужещите са извършили марш към посочените райони на щатната техника и са изпълнили нормативите за разполагане на съвременни системи и станции за РЕБ“, се казва в съобщението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В маневрите са задействани станции за радиоелектронно заглушаване „Житель“, „Красуха“ и „Борисоглебск“, както и мобилните системи за РЕБ „Леер“. Отработени са установяване на посоката на сигнала и анализ на източниците на радиоизлъчване към дроновете на противника, провеждащи разузнаване на цели за бомбардировка и произвеждане на радиосмущения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Отработени са задачи по провеждане на въздушно разузнаване, намиране и определяне на точките за връзка на противника за последващото им огнево поразяване. Основната цел на мероприятията е била усъвършенстването на нивото на професионална подготовка на специалистите за РЕБ при изпълнението на задачи по прикриване на обекти от несанкционирано провеждане на разузнаване от безпилотни апарати на противника“, добавят от пресслужбата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученията на специалистите от РЕБ са се провели на всички полигони в ЮВО, включително в Армения и Абхазия. В мероприятията са участвали 1500 военнослужещи и около 300 единици специална техника. Както БЛИЦ съобщи, вчера руското министерство на отбраната разпространи видеоклип от военно учение в Тихия океан, при което самолети Су-34 изстрелват новата смъртоносна противокорабна ракета Х-35У по условни вражески кораби.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.blitz.bg/lyubopitno/nauka-i-tekhnologii/sled-kato-unishchozhi-vrazheski-korabi-v-tikhiya-okean-ruskata-aviatsiya-se-uprazhni-i-v-cherno-more_news629539.html

 

 

 

loading...
0
Русия

More in Русия

калибър59f4399215e9f938974238bc

Русия разработва нова, много по-мощна крилата ракета „Калибър-М“

януари 8, 2019
православните4917010

Путин поздрави православните християни за Рождество

януари 7, 2019
4912511

Руската църква: Патриарх Вартоломей се откъсна от световното православие

януари 5, 2019
118757_660_370

Увеличава се броят на жертвите в Магнитогорск, набира сила терористичната версия за взрива

януари 2, 2019
ЩИТphpdykk1l_800x

Русия въвежда щит срещу подводната диверсия

януари 2, 2019
66967

Путин към руснаците на Нова година: Да бъдем единен и сплотен отбор, така ще постигнем целите си!

декември 31, 2018