Криминално

2 от 10-те милиона кеш открити в стаята на Вълчо Арабаджиев

2 от 10-те милиона кеш открити в стаята на Вълчо Арабаджиев

110487_660_370

 

 

2 от 10-те милиона в брой са открити в апартамент на хотел “Маринела”, който се е ползвал от Вълчо Арабаджиев, син на бизнесмена Ветко Арабаджиев, съобщава “24 часа”.

 

 

 

Хотелиерът и съпругата му Маринела се издирват с Европейска заповед за арест заради обвинения за участие в престъпна група и укриване на данъци. Точно от неплатен ДДС са пачките, които прокурори и следователи намериха в техни имоти при акцията от петък, категорични са разследващите.

 

 

 

В неделя вечерта Специализираният наказателен съд гледа мерките за неотклонение на тримата арестувани. Това са синът на издирваните – Вълчо Арабаджиев, и Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи.

Заседанието обаче беше при закрити врата. Причината е, че са използвани специални разузнавателни средства, каза в почивката наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

 

 

 

21-годишният Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, Кирилова и Караянева – за укриване на данъци. И двете дами имат общо с бизнеса на фамилията Арабаджиеви. До януари 2018 г. Елена Караянева и Вълчо Арабаджиев са били в съвета на директорите на “Виктория Груп ВМ”, в чиито активи са няколко от хотелите на фамилията. След това на тяхно място идват Маринела Арабаджиева и двете ѝ дъщери Александра и Златомира. Собственик на фирмата е офшорката “Океанос консултантс”, регистрирана на Вирджинските острови.

 

 

 

 

Елена Караянева и Ромелия Кирилова са водили и счетоводството на дружествата, контролирани от семейство Арабаджиеви. Наясно са с финансовите операции, документите и фактурите, които са ползвали фирмите на фамилията.

 

 

Ветко Арабаджиев, който вероятно ще бъде обвинен за ръководител на престъпната група, и съпругата му Маринела още не са се предали.

 

 

 

Според доказателствата са осчетоводявани фактури за доставки от кухи фирми, за да се избегне плащането на ДДС. Проверката на разследващите показала, че една от фирмите например е внесла 1000 лв., а е трябвало сумата да е 606 хил. лв.

 

 

 

Пачките, открити по шкафове, кутии и куфари, са в банкноти от евро и лева. Беше иззет и луксозният автопарк на фамилията, включително “Ролс-Ройс Фантом” на Ветко Арабаджиев и бентлито на съпругата му Маринела. Засега обвинения имат само трима от фамилията.

 

 

Специализираният наказателен съд снощи освободи тримата задържани след акцията в хотел Маринела – това са сина на фамилията Вълчо Арабаджиев, както и Ромелия Кирилова и Елена Караянчева. Всеки от тях трябва да внесе парична гаранция от 20 хиляди лева.

 
Съдът отхвърли доводите на прокуратурта, че има опасност тримата да се укрият или да извършат друго престъпление. Не се съгласи и с аргумента на държавното обвинение, че фактът, че Вълчо Арабаджиев учи в Лондон и много дълго време пребивава там е причина той да бъде задържан в ареста, защото може да се укрие във Великобритания, тъй като според съда това означава, че трябва да се ограничава свободното движение на хора, стоки и услуги на територията на ЕС.

В мотивите към съдебното определение съдът записа още, че Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае или да предполага какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име.

 

БНТ, Канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

1535908697-clipboard03

Нови разкрития! Ветко и Маринела Арабаджиеви духнали на пожар от Сен Тропе

септември 2, 2018
zx860y484_3304367

Извънредно! Спецпрокуратурата разследва олигарха Ветко Арабаджиев за пране на пари, поне 10 арестувани

август 31, 2018
линейка1490100689-lineeeika

Беззаконие! Началник уби собствения си работник и се опита да прикрие престъплението

август 31, 2018
1535635198-1

Митьо Очите гасне в Истанбул! Състоянието му е…

август 30, 2018
mrachnite-prognozi-targovskiia-registar-723

Мрачните опасения за ТР се оправдаха! Откраднаха фирмата на известен пловдивски бизнесмен

август 30, 2018
153479313880750

Семейство от Германия дава щедра награда: 2500 евро, ако помогнете да намерят откраднатото им БМВ! (СНИМКИ)

август 20, 2018