Политика

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

albena_forum
Албена Белянова по време на международно обучение
Арогантност, цинизъм и наглост се демонстрират и налагат. Време е Бойко Борисов да направи акция „Наглите 3“, но този път в държавната администрация. Думите са на висш държавен служител, която за първи път се осмели да разкаже пред Фрог нюз за безобразията в държавната администрация.

 

 

 

Докато ръководи звена в стратегически отрасли, Албена Белянова вижда с очите си как се насилват жени по началническите кабинети, как се лъжат управляващите заради политически и икономически интереси и  как се уволняват неудобните хора по същата тази причина.

 

 

 

 

Става свидетел как институциите имитират дейност, но за сметка на това „изгорят“ от интриги. Неудобните хора пък се унижават и притискат.  Доскорошният зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, която преди това оглавява правния отдел в БЕХ,  сама попада в капана на този чиновнически ужас. Преди да поеме поста в АДФИ, първото, което я питат е на кого е любовница.

 

 

 

Ето малък фрагмент от признанията й:  „Все повече се говори за случаи на затваряни по началнически кабинети и насилвани жени, без значение техния външен вид, възраст или заемана позиция. После са компенсирани с по-висока длъжност или заплата. Някои от тези жени развиват дори „Стокхолмски синдром“, а насилниците остават безнаказани и набелязват следващ обект.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Действат на принципа „Сега ми е паднало“. Много са случаите на назначаване на близки роднини и приятели, от които след това се изисква благодарност от най-различен характер и те изпълняват каквото им се нареди. Много хора знаят, но мълчат. Защото, който се опита да каже нещо бива или понижен, или уволнен, или освободен „по взаимно съгласие“, или омаскарен“.

 

 

 

 

 Облаците над Албена Белянова се сгъстяват, след като директорът й не иска да я пусне да участва  в международно обучение. „Според мен всичко започна от поканата, която получих през месец февруари 2018 година за участие в международно обучение в Германия на тема „Борба с международната организирана престъпност“ организирано от Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“.

 

 

 

Без смислени аргументи директорът направи редица неща, за да ме откаже от участие. Изтъкваше аргументи като този, че ако отида там,  ще бъда вербувана и така чужди държави  ще се намесят във вътрешните работи на страната ни. С една дума щели да ме направят агент на чуждо разузнаване“, допълва тя.

 

 

 

 

Белянова прави опит да разкаже всичко на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Вместо разбиране, обаче среща чиновническо бездушие.

 

 

Вижте разтърсващият разказ на Албена Белянова за това как работят отговорните държавни институции в рубриката „Интервю“.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/vissh-darjaven-slujitel-arogantnost-tsinizam-shiri-administratsiiata-pipat-kogo-sam-liubovnitsa.html

 

loading...
0
Политика

More in Политика

чуколовfull_tablet_b074509d-7d66-4b12-80cc-a7f138551339

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

февруари 26, 2019
макао122999_660_370

Борисов към фирмите: Да си приведат бизнеса бял, а не сървърът да ходи в Макао

февруари 26, 2019
цвети34268497082544492

Караянчева: Бях репресирана като ученичка преди 10 ноември заради работническия ми произход… СНИМКИ

февруари 26, 2019
big_121fa4

Йончева запали ефира – изкара сензационни данни и цифри за фалшифициране на изборите през 2017 година

февруари 26, 2019
al.nenkov

Депутат от ГЕРБ: Действията на президента говорят, че той иска да бъде следващият Мадуро

февруари 25, 2019
биков кирилов ненков

ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента и после ще промени Изборния кодекс по свой вкус

февруари 25, 2019