Политика

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

albena_forum
Албена Белянова по време на международно обучение
Арогантност, цинизъм и наглост се демонстрират и налагат. Време е Бойко Борисов да направи акция „Наглите 3“, но този път в държавната администрация. Думите са на висш държавен служител, която за първи път се осмели да разкаже пред Фрог нюз за безобразията в държавната администрация.

 

 

 

Докато ръководи звена в стратегически отрасли, Албена Белянова вижда с очите си как се насилват жени по началническите кабинети, как се лъжат управляващите заради политически и икономически интереси и  как се уволняват неудобните хора по същата тази причина.

 

 

 

 

Става свидетел как институциите имитират дейност, но за сметка на това „изгорят“ от интриги. Неудобните хора пък се унижават и притискат.  Доскорошният зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, която преди това оглавява правния отдел в БЕХ,  сама попада в капана на този чиновнически ужас. Преди да поеме поста в АДФИ, първото, което я питат е на кого е любовница.

 

 

 

Ето малък фрагмент от признанията й:  „Все повече се говори за случаи на затваряни по началнически кабинети и насилвани жени, без значение техния външен вид, възраст или заемана позиция. После са компенсирани с по-висока длъжност или заплата. Някои от тези жени развиват дори „Стокхолмски синдром“, а насилниците остават безнаказани и набелязват следващ обект.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Действат на принципа „Сега ми е паднало“. Много са случаите на назначаване на близки роднини и приятели, от които след това се изисква благодарност от най-различен характер и те изпълняват каквото им се нареди. Много хора знаят, но мълчат. Защото, който се опита да каже нещо бива или понижен, или уволнен, или освободен „по взаимно съгласие“, или омаскарен“.

 

 

 

 

 Облаците над Албена Белянова се сгъстяват, след като директорът й не иска да я пусне да участва  в международно обучение. „Според мен всичко започна от поканата, която получих през месец февруари 2018 година за участие в международно обучение в Германия на тема „Борба с международната организирана престъпност“ организирано от Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“.

 

 

 

Без смислени аргументи директорът направи редица неща, за да ме откаже от участие. Изтъкваше аргументи като този, че ако отида там,  ще бъда вербувана и така чужди държави  ще се намесят във вътрешните работи на страната ни. С една дума щели да ме направят агент на чуждо разузнаване“, допълва тя.

 

 

 

 

Белянова прави опит да разкаже всичко на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Вместо разбиране, обаче среща чиновническо бездушие.

 

 

Вижте разтърсващият разказ на Албена Белянова за това как работят отговорните държавни институции в рубриката „Интервю“.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/vissh-darjaven-slujitel-arogantnost-tsinizam-shiri-administratsiiata-pipat-kogo-sam-liubovnitsa.html

 

loading...
0
Политика

More in Политика

121367_660_370

Цветанов: България, САЩ и ЕС са подложени на хибридна атака от Русия, намесата й води до дестабилизиция

февруари 9, 2019
big_125a

Сидеров: В момента няма алтернатива, нека премиерът Бойко Борисов да завърши поне един мандат

февруари 9, 2019
erik-rubin

Ерик Рубин: С F-16 ще имате изтребители, каквито няма и армията на САЩ

февруари 9, 2019
захариева2110820329

Захариева: Във Венецуела ако не гласуваш за когото трябва, ти просто ще гладуваш

февруари 8, 2019
radev3

Радев пред „Подкрепа“: Миналият век роди социалната държава, а днес се сбогуваме с нейните достижения

февруари 8, 2019
32c07e47bbdac527e91d92f2a5317c2c0abe50db

Горанов пред младежите от ГЕРБ-София: Няма да има промяна в цените при въвеждането на еврото

февруари 8, 2019