Политика

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

Висш държавен служител: Арогантност и цинизъм се шири в администрацията, питат ме на кого съм любовница

albena_forum
Албена Белянова по време на международно обучение
Арогантност, цинизъм и наглост се демонстрират и налагат. Време е Бойко Борисов да направи акция „Наглите 3“, но този път в държавната администрация. Думите са на висш държавен служител, която за първи път се осмели да разкаже пред Фрог нюз за безобразията в държавната администрация.

 

 

 

Докато ръководи звена в стратегически отрасли, Албена Белянова вижда с очите си как се насилват жени по началническите кабинети, как се лъжат управляващите заради политически и икономически интереси и  как се уволняват неудобните хора по същата тази причина.

 

 

 

 

Става свидетел как институциите имитират дейност, но за сметка на това „изгорят“ от интриги. Неудобните хора пък се унижават и притискат.  Доскорошният зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, която преди това оглавява правния отдел в БЕХ,  сама попада в капана на този чиновнически ужас. Преди да поеме поста в АДФИ, първото, което я питат е на кого е любовница.

 

 

 

Ето малък фрагмент от признанията й:  „Все повече се говори за случаи на затваряни по началнически кабинети и насилвани жени, без значение техния външен вид, възраст или заемана позиция. После са компенсирани с по-висока длъжност или заплата. Някои от тези жени развиват дори „Стокхолмски синдром“, а насилниците остават безнаказани и набелязват следващ обект.

 

 

 

Действат на принципа „Сега ми е паднало“. Много са случаите на назначаване на близки роднини и приятели, от които след това се изисква благодарност от най-различен характер и те изпълняват каквото им се нареди. Много хора знаят, но мълчат. Защото, който се опита да каже нещо бива или понижен, или уволнен, или освободен „по взаимно съгласие“, или омаскарен“.

 

 

 

 

 Облаците над Албена Белянова се сгъстяват, след като директорът й не иска да я пусне да участва  в международно обучение. „Според мен всичко започна от поканата, която получих през месец февруари 2018 година за участие в международно обучение в Германия на тема „Борба с международната организирана престъпност“ организирано от Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“.

 

 

 

Без смислени аргументи директорът направи редица неща, за да ме откаже от участие. Изтъкваше аргументи като този, че ако отида там,  ще бъда вербувана и така чужди държави  ще се намесят във вътрешните работи на страната ни. С една дума щели да ме направят агент на чуждо разузнаване“, допълва тя.

 

 

 

 

Белянова прави опит да разкаже всичко на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Вместо разбиране, обаче среща чиновническо бездушие.

 

 

Вижте разтърсващият разказ на Албена Белянова за това как работят отговорните държавни институции в рубриката „Интервю“.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/vissh-darjaven-slujitel-arogantnost-tsinizam-shiri-administratsiiata-pipat-kogo-sam-liubovnitsa.html

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

симеонов768x432

Нова гавра! Слагат Валери Симеонов начело на Съвета за хората с увреждания

октомври 24, 2018
сидеров курвите

Историята пита: Сидеров, кои са сега к*рвите на Бойко?… ВИДЕО

октомври 24, 2018
патрул1540375634-pametnik-na-svetskata-armiya-650x457

Идва краят на оскверняването на паметника на Съветската армия, вътрешният министър нареди…

октомври 24, 2018
мустафа640_133322

Карадайъ гневен: Или си отива Симеонов, или цялото правителство!

октомври 24, 2018
Валери-Симеонов-и-Бойко-Борисов-813042017_2

Народът тръгна срещу властта: Вижте колко искат ОСТАВКАТА на Валери Симеонов! Ще се изумите!

октомври 24, 2018
big__е_геееееееей958

Марешки: Какво общо има Каракачанов с ген. Шойгу? Когато се видят за наденици “Леки” ли ще си говорят?

октомври 24, 2018