Криминално

Изплуваха семейни тайни, подробности и версии около зверското убийство в Русе… а МВР удари на камък!

Изплуваха семейни тайни, подробности и версии около зверското убийство в Русе… а МВР удари на камък!

viktoriia_marinova
Трагична случайност или поръчано отмъщение е зверското убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова? Този въпрос виси със страшна сила над разследващите, въпреки задържането на заподозрян украинец с румънски паспорт.

Знае се, че младата жена се е развела със съпруга си Свилен Максимов, собственик на кабелна телевизия ТВН през февруари 2018 г. Известно е също, че името на Максимов попада в някои медии преди време покрай скандал с негов съдружник, при който приятелят му бил агресивен с манекенка. Познати на семейството твърдят, че Максимов бил болезнено ревнив и понякога вдигал скандали на съпругата си. Любопитно е, че при развода съдът определил детето им да остане при бащата.

 

 

 

Разследващите изясняват и друг важен момент: имала ли е Виктория Маринова близки отношения с високопоставен шеф в „Приста ойл груп“. Според някои връзката им след развода не била особено добре пазена тайна.

 

 

 

 

Основните версии, по които се работи, са две. Едната е психопат да се е натъкнал на Виктория или да е я следял и в един момент да се е нахвърлил да я изнасилил. Жената се е отбранявала отчаяно, но мъжът е бил по-силен и я умъртвил по начин, труден за описване.

 

 

 

 

Другата версия е за поръчка с цел отмъщение на лична основа. Тя би могла да е възложена чрез посредник на лице с агресивни наклонности, което при нападението е изгубило контрол и стигнало до патологична жестокост.

 

 

 

 

Версиите са най-различни, но една е по-особена. Става дума за намесването на темата за разкритията около унищожаването на документи  и свързваната с деянието „Дж Пи Груп“. Самото споменаване на фирмата и припомнянето, че с нея е свързвано и името на шефа на Лукойл – България Валентин Златев, върши някому работа. Връзката изглежда индиректна, но внушенията са налице. Както стана известно от главния прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е запорирала превод за 14 милиона.

 

 

 

 

Преди време в столичния кв. „Бояна“ пред луксозно заведение бе подпалено бронираното „Ауди“ на бизнесмена Владимир Владимиров-Житенски. Той е един от босовете в „Дж Пи Груп“ и от приятелския кръг на Валентин Златев. Тогава полицията не разкри извършителите. Запознати пък смятат, че случаят е покрит нарочно, за да не се рови в дейността на „Джи Пи Груп“. Житенски отказа да коментира атентата пред медиите, но съмненията за саморазправа между конкуренти или разчистване на сметки останаха.

 

 

 

 

Междувременно се разбра, че задржаният за убийството на Виктория Маринова румънски гражданин с украински произход ще бъде освободен. Срещу него не са събрани доказателства и улики, че е убил журналистката. Предстои да го пуснат от ареста. В някои медии услужливо се пусна версия, че има друг заподозрян, но той избягал в Румъния.

От разследващите органи стана ясно, че задържаният  е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

 

Днес приятели на Виктория Маринова решиха да направят гражданско претърсване в района на убийството, но това беше осуетено от полицията, за да не бъдат унищожени важни улики, които могат да помогнат в хода на разследването.

 

 

 

 

Близките и колегите на младата жена призоваха да не се прибягва до никакви крайни мерки и така готвените за тази вечер протест и блокада на Дунав мост не се състояха, съобщи БНТ.

 

Около стотина души участваха в крос по обичайния маршрут, който Виктория Маринова е изминавала. Те настояха властите да предприемат мерки за по-голяма безопасност около зоните за отдих и спорт в Русе.

 

 

 

От полицията пък разкриха гореща телефонна линия, на която всички граждани, които знаят нещо за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали.

 

Очакваха се коментари от вътрешния министър Младен Маринов и от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, но към момента такива няма.  От полицията казаха, че все още не е отхвърлена нито една от версиите за убийството – от случайно нападение през агресия от страст до посегателство, свързано с работата на Маринова и редакционната политика на телевизията, на която е административен директор.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/mvr-udari-kamak-zadarjali-nevinen-ubiistvoto-viktoriia.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

обрат1539083354-arestuvan

Ново 20: Имало няколко задържани за убийството, но главният заподозрян (познайте какъв) избягал в Румъния

октомври 9, 2018
вики1538899782-6ced5254c3114eb79c4c9b3db725fc43

От последните минути! Има задържан за зверското убийство на Виктория Маринова от Русе

октомври 9, 2018
prokuraturata_raboti_po_vsichki_versii_066

Родственици на убитата Виктория: Има заподозрян за убийството!

октомври 9, 2018
нещо1539060663-1538991308-img-0317-medium

Нещо се случва на мястото, където убиха Виктория! Разследващите с изненадващ ход!

октомври 9, 2018
а11535118020-ambulance

Зверски пребиха мениджър на А1 в Борисовата градина. От полицията твърдят, че е паднал в шахта

октомври 8, 2018
младен1538455821-img-3428jpg

Маринов от Русе за версиите на убийството: Нападател със силно изразен полов нагон или…

октомври 8, 2018