Анализи

“Индипендънт”: Англичаните не вярват на правителството си за случая “Скрипал”, а вярват на Русия!

“Индипендънт”: Англичаните не вярват на правителството си за случая “Скрипал”, а вярват на Русия!

 

dejevsky-on-belingcat

 

 

 

Мери Дежевски, журналист от британския вестник The Independent написа статия, в която поставя много неудобни въпроси към следствието по делото, за така нареченото „отравяне“ на Юлия и Сергей Скрипал.

 

 

 

 

Журналистката най-напред посочва, че макар шумотевицата по този повод да продължава вече 8 месеца, обществото още не е получило никаква информация за това какво наистина се е случило в Солсбъри.

 

 

 

 

Нещо повече. Дежевски отбелязва, цитирана от topwar.ru, че всички досега изложени от правителството на Тереза Мей и Скотланд Ярд доводи, изглеждат като изсмукани от пръстите и неправдоподобни.

 

 

 

Ето защо, британската журналистка задава основателния въпрос дали наистина е имало употреба на бойно нервнопаралитично вещество по отношение на двамата Скрипал. И ако това наистина е било бойно отровно вещество, което по сведенията на Скотланд Ярд е било използвано от професионалисти на служба в руското военно разузнаване, то защо двамата Скрипал са още живи?

 

 

 

 

 

Така британката стига до извода, че единственият неопровержим факт в това дело, е мястото на действието – Солсбъри. Всичко останало носи умозрителен характер и подозрително напомня на някаква каша изсмукана от пръстите.

 

 

 

 

По-нататък Дежевски отбелязва, че е била изумена от факта, как само няколко часа след извършване на предполагаемото покушение, Скотланд Ярд и дори правителството на Британия, вече са започнали да обвиняват Русия. Според нея това много намирисва на скалъпена история.

 

 

 

 

 

Британското правителство, продължава Мери Дежевски, се опитва да изкара, че руското Главно разузнавателно управление е сборище от неудачници и глупци. Но веднага след това започва упорито да твърди, че това руско управление е проникнало навсякъде в Британия и се месело във всичко.

 

 

 

 

 

Има още много въпроси, завършва Дежевски, които могат да бъдат зададени. Например, къде са всички участници в тази драма? Къде са двамата Скрипал? Къде е полицаят, който уж ги е намерил? По този въпрос нямат информация дори в руското посолство във Великобритания, нито в руското министерство на външните работи.

 

 

 

 

И се получава така, обобщава британската журналистка, че щом никой не е виждал и до ден днешен нито бащата и дъщерята Скрипал, нито единственият полицай, който е влизал в контакт с тях, значи и никой от руското разузнаване не е тровил семейството Скрипал. Значи отравяне от Русия, всъщност не е имало.

 

 

 

 

И единственото, което съществува на практика, са скалъпените истории на Скотланд Ярд и британското правителство, които се мъчат по този начин да окалят Русия. Или да отклонят вниманието от закъсалия Брекзит.

 

 

 

А може просто двамата Скрипал да са били убити. Има такава версия. Просто защото, както каза официалният представител на руското МВнР, Мария Захарова, никой нищо не знае за тях.

 

 

 

 

А сега де! Те ти булка Спасов ден! Вече и самите англичани не вярват на собствените си разузнавачи и на собственото си правителство.

 

 

 

А вярват на Русия. Как стана това? Ами много просто. Виновни са пак английските политици. Защото те пренатегнаха пружината. Когато натрупваш обвинения след обвинения, без да представиш нито едно валидно доказателство, хората започват да си задават въпроси. Започват да разбират, че се опитват да ги направят на глупаци. И вярата в правителството, доколкото я е имало, отлита като дим.

 

 

А нищо чудно след вярата, да отлети и самото правителство. Както и самият либерален, глобалистки капитализъм. Защото в опита си да бъде хегемон на целия свят, той стана за посмешище.

 

 

Източник https://www.independent.co.uk/voices/skripals-bellingcat-gru-novichok-anatoly-chepiga-alexander-mishkin-putin-russia-a8577161.html

 

Автор Иво Македонски, istinata.net

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Анализи

More in Анализи

capitalism

Франсис Фукуяма, който писа, че либерализмът бил краят на историята: „Социализмът трябва да се завърне“

октомври 18, 2018
знамена991-ratio-sasht-rusiia

The Wall Street Journal: Американските санкции дадоха неочакван тласък на руската икономика

октомври 18, 2018
DSC6041-crop-c0-5__0-5-750x400-70

Доц. Дарина Григорова: Изборът не е между Москва и Фенера, а между канона и беззаконието, между Христа и антихриста

октомври 17, 2018
big_16ee

Irish Times: България – най-бързо стопяващата се страна в Европа! Много бедни, корупция, карат „Майбах” и си носят тоалетна хартия в болницата

октомври 15, 2018
САЩ

Foreign Policy: САЩ са родината на “пропагандата на лъжата”

октомври 11, 2018
12-13-macedonia-protests-800x450

“Гардиън”: Референдумът в Македония е нова победа за Русия!

октомври 1, 2018