Коментари

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

 

 

big_big_big_Dupka_1-1-1

 

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна за 2018 г. в размер на 43,2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.

 

 

Парите ще послужат за разрешаване на „инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна“, пише Moreto.net. Ще припомним, че общинският съвет на Варна взе решението само преди дни с относително крехкото мнозинство от 28 (от 51 възможни) гласа.

 

 

 

 

Ние от „Вихрогон“ се питаме това, което си задават като въпрос много хора във Варна, а и в държавата като цяло: Как е възможно решението на правителството да дойде толкова бързо след оспорваното от много страни становище на общината? 

 

 

 

 

Отговорът се набива на очи – става въпрос за схема, при която премиерът Бойко Борисов (няма кой друг!) си е стиснал ръката с Георги Гергов … и му е дал едни 43 млн. лева от държавната хазна! 

 

 

 

 

А защо?

Е, това вероятно е далеч по-важният въпрос, чийто отговор тепърва ще очакваме.

Само в едно сме сигурни – сделката не е заради това Варна да стане по-красива. За всички досегашни правителства и управляващи партии Дупката си беше препъникамък, защото цената на решаването на проблема винаги е била неизгодна… А тя никога не е била толкова висока, колкото сега!

 

 

 

 

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”. Тя е в този си вид от края на 80-те години, когато са съборени къщи с идеята да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити древни останки – част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. Това стопира проекта за изграждане на нов търговски център.

 

 

 

 

И едно дете ще прозре през схемата – има уговорка! Сега остава да видим какво ще се наложи да направи Гергов срещу тези 43 млн. от държавата. Може би всеки се досеща, като се знае каква е неговата политическа позиция… Но ще поживеем, ще видим…

 

Вихрогон

 

https://vihrogon.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Коментари

More in Коментари

4нач

Акад. Петър Иванов: ГЕРБаджиите измислиха още 4 начина за изнудване на бедните българи – ето сметката!

октомври 10, 2018
BOKI75

8 месеца не могат да хванат дървото-убиец на сина на Московски, този го заловиха за…

октомври 10, 2018
биволbig_011

Журналист от “Бивол”: Тази история смърди! Направиха всичко възможно, за да не им вярваме…

октомври 10, 2018
BOIKO BESEN 54534_14

На кого трябва да се сърди Борисов? След години корупция, лъжи, афери и недосегаеми за правосъдието лица

октомври 10, 2018
бенатоваbig_2

Бенатова изригна: Ще повярваме, че убиецът на Виктория е открит, само ако…

октомври 10, 2018
2018_05_14-Dimitar-Ivanov-Facebook1-650x418

Идат тежки есен и зима за България, страната и гражданите не могат да преживеят още 1 нов съдбоносен трус

октомври 9, 2018