Коментари

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

 

 

big_big_big_Dupka_1-1-1

 

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна за 2018 г. в размер на 43,2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.

 

 

Парите ще послужат за разрешаване на „инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна“, пише Moreto.net. Ще припомним, че общинският съвет на Варна взе решението само преди дни с относително крехкото мнозинство от 28 (от 51 възможни) гласа.

 

 

 

 

Ние от „Вихрогон“ се питаме това, което си задават като въпрос много хора във Варна, а и в държавата като цяло: Как е възможно решението на правителството да дойде толкова бързо след оспорваното от много страни становище на общината? 

 

 

 

 

Отговорът се набива на очи – става въпрос за схема, при която премиерът Бойко Борисов (няма кой друг!) си е стиснал ръката с Георги Гергов … и му е дал едни 43 млн. лева от държавната хазна! 

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

А защо?

Е, това вероятно е далеч по-важният въпрос, чийто отговор тепърва ще очакваме.

Само в едно сме сигурни – сделката не е заради това Варна да стане по-красива. За всички досегашни правителства и управляващи партии Дупката си беше препъникамък, защото цената на решаването на проблема винаги е била неизгодна… А тя никога не е била толкова висока, колкото сега!

 

 

 

 

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”. Тя е в този си вид от края на 80-те години, когато са съборени къщи с идеята да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити древни останки – част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. Това стопира проекта за изграждане на нов търговски център.

 

 

 

 

И едно дете ще прозре през схемата – има уговорка! Сега остава да видим какво ще се наложи да направи Гергов срещу тези 43 млн. от държавата. Може би всеки се досеща, като се знае каква е неговата политическа позиция… Но ще поживеем, ще видим…

 

Вихрогон

 

https://vihrogon.bg

loading...
0
Коментари

More in Коментари

Kevork_Kevorkian-678x381

В десетката от Кеворк Кеворкян: СЛАГАЧЕСТВОТО ДНЕС

февруари 28, 2019
шивикоdimitar-sivikov-16

Ген. Шивиков отново завладя мрежата: Долу ръцете от българските деца – те са момчета и момичета!

февруари 28, 2019
Image_6319297_302

Слави Ангелов: Полицай с отнет пищов за превишена скорост! Интересно, нали?

февруари 28, 2019
ivo

Проф. Иво Христов: Ние не сме в Европа, за да обслужим Европа, а за да обслужим България

февруари 24, 2019
vlado-berenau-520x381

Владо Береану: Очаквам българските евродепутати да гласуват против Кьовеши – тя не търпи корупцията!

февруари 22, 2019
guncheva

Набутаха ни в ЕС и НАТО, без някой да ни пита, а сега искат и да ни вземат и българския лев

февруари 22, 2019