Европа

Мартин Карбовски: Македония. И краят на ТОЗИ ЕС

Мартин Карбовски: Македония. И краят на ТОЗИ ЕС

карбо20b7c54ba0210a505d6252c63a5f431fbf3f0114

 

 

 

Погледнете Македония.

И се попитайте – ако у нас се проведе референдум за НАТО и Европейски съюз – какво ще стане? Какви ще са резултатите?
Резултатите са плачевни. ЕС вече не е предпочитаната идея. Така ще е, ако попитате и в Сърбия, и в Унгария, дори в цветуща Полша. В Британия вече питаха. В Италия също ще питат. Още примери?

Защо така се получи? Мислите ли, че отговорът е труден?
ЕС е компрометирана идея. Заради много причини, надолу можем да изредим само някои от тях.

ЕС е несвободен съюз. Всичко, което противоречи на идеите на Меркел и Хилъри за ЕС се мачка. Тихо, внимателно, но се мачка. Няма да се обосноваваме.

 

 

ЕС е цензура. Не само у нас – всичко, което противоречи на очакванията на либерали и прогресивисти не е новина. Не се обсъжда. Дори ни е неудобно и в този момент да коментираме проваления референдум в Македония. Ще ги преглътнем и отново ще се опитаме да се налагаме с идиотските си послания – подобни на интернационалните и комунистическите. Референдумите и изборите в Европа имат значение само ако резултатите им съвпадат с очакванията на Дебелата Немкиня и нейните фондации.

 

 

 

ЕС е диктатура. В много страни, заради едни или други влияния (от Сорос до Клинтън) емисарите на САЩ не допускат примерно леви и национални правителства. Като у нас – ако не дай, боже, левите спечелят на избори, едни платени протестъри излизат на улицата. Реално многопартийност няма – и у нас, и в Унгария. По различни причини, но започва да прави впечатление. И нашето правителство, и унгарското са различни резултати от един и същ натиск.

 

 

ЕС е съюз на феоди и васали. Зад Меркел, хванати за шлифера й, са правителства, които се издържат от плутокрация, вярна на линията на Меркел. Която е нетърпима вече. Феодите се издържат с пари на европейските данъкоплатци. Абсурдно, но така стана у нас.

 

 

ЕС е лоша практика. ЕС не реши нито един проблем на България – от демографията, през икономиката, до личните свободи. Въпреки пропагандата на човешки права ЕС е провал именно там. Покрай религията на човешките права просперират мошеници и техните организации. Но те не правят политики. Те са фасада на зловеща бюрокрация, прилична на комунистическата. Бюрокрация, която убива и съди.

 

 

ЕС е лицемерие. Всеки, който иска да изрази мнения отвъд официалната Меркелова идея за ЕС е наричан “популист”. Как да преведем тази дума? Подигравателно казано “народняк”. Откога да говориш от името на народа си е подигравка? Не е, но се опитват да ни го внушават.

 

 

ЕС е поквара. Така обикновеният човек на Балканите усеща демонстрацията на разпада на човешките отношения и на отношенията мъж-жена. Кресливите викове на прайда станаха знаме на ЕС. Непонятно защо. Ако “различните” наистина търсеха разбиране, те нямаше да се държат така. Агресията срещу традиционното е добре платена и именно заради това – отхвърлена.

 

 

ЕС е заплаха за националната идея. Не беше – докато Меркел не покани бежанците, а после Сорос не се опита да ги разселва. Няма такива пари, които глупавите народи на Европа да вземат, а после да настанят при себе си невнятни, дори опасни чужди култури. И никой не предупреди, че днес ще се говори за “еврофондове срещу подслон на бежанци”. В този смисъл ЕС е измама.

 

 

 

ЕС е пешка във войната на либералите срещу Русия. Величието на ЕС не се състоя. И руската заплаха не се състоя. Но пък се говори за нея. И нациите разбират, че тя е лъжа. Или поне разбират, че Русия е нападната. На собствена територия.

 

 

ЕС е загуба. Малките страни като моята, заради покварените от ЕС правителства стават донор на големите икономики. Пари, мозъци, работна ръка, неродени деца текат от моята страна към европейския рай. Тук остава загубата и унинието. И обидата, че източноевропейците са втора класа хора след арабите и племената пущу.

 

 

Загубата не е колонка от цифри. Тя е вече гняв от високомерието и неразбирането на “елитите”. Но ЕС вече е загуба и на значения – кои са тия елити, започваме да ги търсим. Защото не искаме да случват политики, които не искаме. Това се наричаше доскоро с думата тоталитаризъм. Розовият цвят на новия тоталитаризъм не е модерен вече.

 

 

 

ЕС обаче все още е мечта. Няма да повярвате, но ЕС е мечта и на Орбан, и на Салвини, и на Кавано (в опита да бъде убит от Хилъри и феминистките). ЕС трябва да се състои – в своите граници, със своите интереси и със своя политика. ЕС не е либерализмът на Клинтън и Обама. Той е истинска идея за житейска логика и ред. ЕС трябва да се бори да се спаси от безумията на Меркел и либералите. Те имат алтернатива, въпреки че това не го пише никъде.

ЕС трябва да живее, въпреки разочарованието. И ние знаем как да стане това.

Ние не се плашим, че всеки глас срещу ЕС се смята за про-руски и бива пращан в Сибир. Това е най-глупавата спекула на либералите.

ЕС може да е друг. Не е задължително да сте единствени. Напротив – именно, защото сте единствени и незаменими, ние вече не ви искаме.

А вие – още резултати от референдуми ще искате ли? Или ще ги забраните?!

АВТОР: Мартин Карбовски

 

https://petel.bg/Martin-Karbovski-napisa–Makedoniya–I-krayat-na-ES__284823

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Европа

More in Европа

epa07052878 Italian Deputy Prime Minister Luigi Di Maio celebrates outside Chigi Palace at the end of the Council of Ministers who approved the DEF (Economic planning) in Rome, Italy, 27 September 2018.  EPA/ALESSANDRO DI MEO

Управляващите в Италия надвиха в борбата срещу икономиите, подготвят “бюджет за народа”!

септември 28, 2018
orig

Дойче веле: В Германия е в ход дворцов преврат! Това е краят на Меркел

септември 27, 2018
ивакаа

Проф. Иво Христов: Тръмп прочете некролога на Европа. Америка няма нужда от ЕС в този му вид

септември 26, 2018
Poland and European flags waving in the wind (3D rendered)

Назрява нов международен скандал: Брюксел съди Полша за съдебната реформа

септември 24, 2018
Петер-Сиярто

Външният министър на Унгария: Сорос не е човекът, който ще решава вместо народа на Унгария!

септември 23, 2018
GettyImages-633663818

Скандал заради Брекзит! Меркел публично унизи Тереза Мей, отказа да се ръкува с нея (ВИДЕО)

септември 21, 2018