Русия

Москва потвърди: Да, Русия се готви за война – в случай на нападение от страна на САЩ

Москва потвърди: Да, Русия се готви за война – в случай на нападение от страна на САЩ

 

ПАРАД1525851145

 

 

 

Руски дипломат потвърди и едновременно отрече онова, за което американските военни „ястреби“ отдавна предупреждават: Москва наистина се готви за война, но само в случай че САЩ започнат атака, предават RT и Агенция “Фокус”.

 

 

 

В реч пред ООН Андрей Белусов, заместник-директор на Oтдела за неразпространение и контрол на въоръженията на руското външно министерство, заяви, че Москва наистина се готви за война, за да защити народа си срещу американската агресия.

 

 

 

 

„На скорошна среща САЩ заявиха, че Русия се готви за война. Да, Русия се готви за война, мога да го потвърдя“, заяви Белусов. Военната подготовка на Русия и широкомащабните тренировки, често представяни в западните медии като подготовка за война, са отбранителна необходимост, допълни дипломатът. „Ние се готвим да защитим нашата родина, нашата териториална цялост, нашите принципи, нашите ценности, нашия народ”.

 

 

 

 

 

Русия не търси конфронтация, твърди Белусов, за разлика от САЩ. „Защо иначе САЩ ще се оттеглят от Договора за ликвидиране на ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), ще увеличат своя ядрен потенциал, ще приемат нова ядрена доктрина, която намалява прага за използване на ядрени оръжия – това е въпросът за всички нас”.

 

 

 

 
Решението на Вашингтон да се изтегли от споразумението от ерата на Студената война разтревожи Европа и Москва, която предупреди, че това ще „направи света по-опасно място”.

 

 

 

 

 

Вашингтон обвини Русия в разработването на ракети, забранени от договора, докато Москва твърди, че американските комплекси за противоракетна отбрана в Европа може лесно да се превърнат в офанзивни оръжия. Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако САЩ продължат със стъпките за разполагане на ядрени ракети в средносрочен план в Европа, това ще изложи на риск Стария континент.

 

 

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Русия

More in Русия

big_0000

Путин: Европа ще бъде под заплаха, ако приеме американски ракети

октомври 24, 2018
Tense relations between Russia and the United States. Concept of conflict

Русия плаши с ответни мерки, дори военни, ако САЩ все така не спазват договорите

октомври 21, 2018
1539976041-111111

Кръв и сълзи: Първи СНИМКИ на разстреляните в Керч

октомври 19, 2018
лавров491

Лавров: Няма да има 3-та световна, Западът не ще диалог, приятели са ни КНР, Индия, Япония

октомври 18, 2018
618x345

Русия обяви разкол в православния свят заради църковната независимост на Украйна

октомври 15, 2018
orig

“Военный Обозреватель”: Елитни руски десантчици вече са в Либия по искане на властите в Триполи

октомври 14, 2018