Политика

Нещата могат да станат необратими. Вече не говорим за корупция, а за грабеж! Трябва да свалим ГЕРБ от властта

Нещата могат да станат необратими. Вече не говорим за корупция, а за грабеж! Трябва да свалим ГЕРБ от властта

 

ioncheva

 

 

Левицата получава заслужени критики, но тя е единствената опозиционна партия в страната, която е способна да свали това, което наричаме ГЕРБ, от власт. Всички трябва да се убедим в общата цел – да свалим управляващите от властта. Това обяви социалистката Елена Йончева в ефира на БНТ.

„ГЕРБ нямат алтернатива“ като дясна партия, посочи тя.

 

 

По думите ѝ, изборите в страната са закъснели, защото България върви надолу. Йончева добави, че всички хора, които виждат какво се случва в България трябва да застанат срещу управлението на ГЕРБ.

 

 

Опитат да не се замазват нещата, се приемат като нещо по-радикално. Стигнали сме до там, че нещата могат да станат необратими. Не можем да говорим с дипломатическа риторика. Защото така лъжем хората. Трябва да казваме реално каква е ситуацията.

 

 

През 2006 година ние сме били на едно място с Франция. Сега сме между Конго и Уганда. Да вземем корупцията. Ние не говорим за корупция, а за грабеж. В доклад се казва , че корупцията се генерира от големите инфраструктурни проекти. Публична тайна е къде отива част от стойността на тези пътища. И всичко това се вижда. Ние го знаем. Управляващите няма какво да се шокират. Това е реалната картина.

 

 

 

Повод за атаки срещу управляващите винаги има, защото вотът на недоверие в здравеопазването показва, че хората нямат доверие към ГЕРБ. Този вот дава възможност хората да разберат какво става в сферата на здравеопазването, обясни социалистката.

 

Математиката показва, че вотът няма да мине, въпреки че депутат от „Обединени патриоти“ бил казал, че всяка година от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се крадат 1 млрд. лева, поясни Йончева.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

Тя смята, че вотът на недоверие вече е минал сред обществото, защото всеки българин под една или друга форма е пациент на системата на здравеопазването.

 

 

Има погром в здравеопазването, защото много българи чакат за трансплантация. Погромът в здравеопазването е огромен и ние сме на първо място по детска смъртност, сърдечно-съдови заболявания и предотвратими заболявания, изрази съжаление Йончева.

 

 

 

2/3 от хората имат и ограничен достъп до здравеопазването.

 

 

 

ГЕРБ не дават отговор защо има погром в здравеопазването, а БСП имат алтернатива – трябва да си отговорим какво здравеопазване искаме. България върви много усилено към Третия свят, защото българинът дава 50% за здравеопазването си от своя джоб, констатира Йончева.

 

 

 

„Ако искаме здравеопазване като в страните от третия свят и от Африка – добре, нека правителството продължи да работи, но ако искаме здравеопазване като това в Европа, трябва да намерим решение за това“, призова социалистката.

 

 

 

 

В Европа здравеопазването е споделена отговорност, смята тя, добавяйки, че погромът в здравеопазването е повсеместен и нямало решение за него.

По думите ѝ, НЗОК генерира 4 млрд. лева годишно, но отделно от това българинът дава още 4 млрд. лева.

 

 

Йончева представи данни и на Световната банка. По данни на банката всяка година 4% от българите слизат под прага на бедността и ако настоящето управление остане още три години на власт, то по данни на Световната банка 12% от населението ще слязат под прага на бедността.

 

 

 

Здравето не би трябвало да бъде стока, а държавата да гарантира на всеки един от нас достъп до здравеопазването, призова червеният депутат.

 

 

Йончева изрази възмущението си от изказването на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Тя е на мнение, че зад думите на правителството стои една и също политика – пълно пренебрежение към исканията на гражданите.

 

Източник: inews.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

552795

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Членството в еврозоната ще ни изстреля в сърцето на развита Европа

февруари 28, 2019
румен-радев-1

Радев: Не бива да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

февруари 28, 2019
vladu_be

Владо Береану: Румънска евродепутатка опита да подправи резултата на Кьовеши, но бе спипана на място

февруари 28, 2019
чуколовfull_tablet_b074509d-7d66-4b12-80cc-a7f138551339

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

февруари 26, 2019
макао122999_660_370

Борисов към фирмите: Да си приведат бизнеса бял, а не сървърът да ходи в Макао

февруари 26, 2019
цвети34268497082544492

Караянчева: Бях репресирана като ученичка преди 10 ноември заради работническия ми произход… СНИМКИ

февруари 26, 2019