Политика

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

 

 

529075

 

 

 

 

Преди 30 години българският народ, ръководен от своите държавници, направи своя избор да строи капитализма. Няма смисъл сега да е недоволен – това е капитализъм. Днес живеем в класово общество, разделено на две – на богатите и на трудещите се. Богатите ни казват как да живеем, те определят правилата. Това каза бившият главен прокурор Никола Филчев в предаването Ничия земя по Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

 

„След 90-те години демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав. Държавното имущество стана частно. Днес държавата е бедна, тя не притежава имущество. То е в ръцете на олигарси, които забогатяха по престъпен начин. Те влияят и върху политическата власт и манипулират общественото мнение“, подчерта Филчев.

 

 

 

 

 

 

 

„По своята същност капитализмът е дълбоко несправедлив, неравенството е дълбоко заложено в него. Народът с право нарича приватизацията престъпна“, отбеляза той.

 

 

 

 

Хора, които забогатяха по престъпен начин в резултат на приватизацията и придобиха не само икономическа, но и политическа власт, да назначават министри, да манипулират общественото мнение чрез мощния медиен апарат, който притежават и днес живеем в класово общество от две класи – на капиталистите, малкото и трудещите се, които са много.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е изборът, няма от какво да се оплакваме, това е капитализмът.  Силен е който има пари, мъжете станаха таксиметрови шофьори и охранители, а жените – чистачки и продавачки, така ще живеем, каквото кажат богатите хора. Нашите хора си направиха избора, скачаха тогава по площадите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хайде да видим нашите министри и президенти какво направиха за седем години. В някакво странно раздвоение са, били някакви дребни чиновници, докопали се до властта и изведнъж ги обзема треска да строят, защото строителството носи много пари и второ – купуват хотели. Като ги питаш нещо, почват да се занимават с държавните въпроси, а с какво се занимават, да говорят за кюфтетата, за чаршафите, за компаньонките.  Кажи, че си хотелиер, а не министър.

 

 

 

 

 

 

 

По думите му прокуратурата вече е едно деловодство.

 

 

 

 

„Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре“. „Правосъдието винаги е използвано за политически натиск. Не се поддадох и затова не ме харесват, но и аз не ги харесвам. Бях атакуван, бях подслушван, бях нападан“, призна бившият главен прокурор. „Главният прокурор е много мразен човек. Той трябва да е много добър професионалист“.

 

 

 

 

 

 

Нова тв

loading...
0
Политика

More in Политика

Красимир Каракачанов Бойко Борисов

500 млн. лв. ще доплащаме за F-16, в пакета не влизат дори транспортът и застраховката

юли 11, 2019
борето0000306863-article2

Бойко заповяда: Край на ваканциите в Евксиноград, ето къде вече ще почиват министри и вип-чиновници…

юли 11, 2019
блок768x432

Топновина: Вижте договора, с който се орязва пакета по сделката за Ф-16 и от какво се отказваме в него!

юли 11, 2019
дончевbig__оми_лаввввв

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

юли 11, 2019
atanasova_bgnes1

Десислава Атанасова: Машините не гарантират честни избори, а и интересът към тях е минимален

юли 10, 2019
румен радев портрет

Радев за отменено машинно гласуване: Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията

юли 10, 2019