Политика

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

 

 

529075

 

 

 

 

Преди 30 години българският народ, ръководен от своите държавници, направи своя избор да строи капитализма. Няма смисъл сега да е недоволен – това е капитализъм. Днес живеем в класово общество, разделено на две – на богатите и на трудещите се. Богатите ни казват как да живеем, те определят правилата. Това каза бившият главен прокурор Никола Филчев в предаването Ничия земя по Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

 

„След 90-те години демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав. Държавното имущество стана частно. Днес държавата е бедна, тя не притежава имущество. То е в ръцете на олигарси, които забогатяха по престъпен начин. Те влияят и върху политическата власт и манипулират общественото мнение“, подчерта Филчев.

 

 

 

 

 

 

 

„По своята същност капитализмът е дълбоко несправедлив, неравенството е дълбоко заложено в него. Народът с право нарича приватизацията престъпна“, отбеляза той.

 

 

 

 

Хора, които забогатяха по престъпен начин в резултат на приватизацията и придобиха не само икономическа, но и политическа власт, да назначават министри, да манипулират общественото мнение чрез мощния медиен апарат, който притежават и днес живеем в класово общество от две класи – на капиталистите, малкото и трудещите се, които са много.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е изборът, няма от какво да се оплакваме, това е капитализмът.  Силен е който има пари, мъжете станаха таксиметрови шофьори и охранители, а жените – чистачки и продавачки, така ще живеем, каквото кажат богатите хора. Нашите хора си направиха избора, скачаха тогава по площадите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хайде да видим нашите министри и президенти какво направиха за седем години. В някакво странно раздвоение са, били някакви дребни чиновници, докопали се до властта и изведнъж ги обзема треска да строят, защото строителството носи много пари и второ – купуват хотели. Като ги питаш нещо, почват да се занимават с държавните въпроси, а с какво се занимават, да говорят за кюфтетата, за чаршафите, за компаньонките.  Кажи, че си хотелиер, а не министър.

 

 

 

 

 

 

 

По думите му прокуратурата вече е едно деловодство.

 

 

 

 

„Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре“. „Правосъдието винаги е използвано за политически натиск. Не се поддадох и затова не ме харесват, но и аз не ги харесвам. Бях атакуван, бях подслушван, бях нападан“, призна бившият главен прокурор. „Главният прокурор е много мразен човек. Той трябва да е много добър професионалист“.

 

 

 

 

 

 

Нова тв

loading...
0
Политика

More in Политика

Румен-Радев-Президент-4-1280x860

Политолог: Страхът, ужасът на ГЕРБ, това е президентът Радев! Начинът, по който говорят, само му помага

януари 11, 2019
1520589465-20180309111437-img-0475

Гледах записите от Войводиново – отиваха с идеята да убиват, а знаете ли кой ги хрантути…

януари 11, 2019
embassy-2

Мегаскандал с роднини и чиновници на ГЕРБ в мисията ни в Лондон

януари 11, 2019
big_19ee

Нинова хвърли бомба: посочи 5-те фирми на ГЕРБ, получили 1.35 милиарда извън ред и закон

януари 11, 2019
5775696

Цветанов пак се заяде с президента: Не работи за хората, провокира единствено разделение и омраза

януари 11, 2019
63c9b237b2574b56a468fac8cbd8835a

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО, има си и частно Енерго

януари 10, 2019