Европа

Пробив и послание към САЩ: Франция и Германия ще се присъединят към Русия и Турция в среща на върха за Сирия

Пробив и послание към САЩ: Франция и Германия ще се присъединят към Русия и Турция в среща на върха за Сирия

 

пробив1540019161_7

 

 

Франция и Германия ще се срещнат с Русия и Турция през октомври тази година за четиристранна среща на високо равнище за Сирия – потенциално новаторска среща, на която най-накрая могат да се видят ключови държави от ЕС, работещи заедно с местни участници, за да се сложи край на войната.

 

 
За разлика от много от предишните разговорите в Астана или Женева, тази среща, насрочена за 27 октомври в Истанбул, ще събере лидерите на страните. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде домакин на руския президент Владимир Путин, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.

 

 

 
Срещата ще се съсредоточи върху „ситуацията на място, споразумението за Идлиб и политическия процес“, твърди говорителят на Ердоган Ибрахим Калин. Тя ще има за цел „хармонизиране на съвместните усилия за намиране на трайно решение“ на опустошителния седемгодишен конфликт в Сирия.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 
Русия приветства участието на западните сили. Президентът Путин е против „изолационизма“ и търси „диалог с всички страни и всички лидери“, заяви говорителят му Дмитрий Песков.

 

 

 
С участието на немските и френските лидери срещата се очертава ключова по пътя към решение за Сирия, казаха експерти пред RT.

 

 

 

Предишните усилия на Русия да работи за мира в Сирия с регионалните играчи бяха отхвърлени като незначителни или напълно измамни от водения от САЩ Запад. Истанбулът е четири причини за предпазлив оптимизъм, че Русия е приета като страна с ключово влияние, смятат експертите.

 

 

 
„Западните страни осъзнават, че без Русия и Турция не може да има споразумение в Сирия. По същия начин Русия и Турция осъзнават, че трябва да има консенсус със западните страни“, каза Мариана Беленкая, анализатор в Близкия изток за руския вестник Комерсант.

 

 

 
ЕС има много голяма рола в сирийската криза, смята Николай Сурков, старши изследовател в московския Международен институт за световна икономика и международни отношения. Те трябва да разговарят с Дамаск и Москва, ако искат да избегнат нов приток на мигранти, смята той.

 

19 минути

loading...
0
Европа

More in Европа

орбан20150911.eqwvzhcthw

Унгария дава $36 000 за трето дете и освобождава от данъци за четвърто, не ни трябват мигранти, а раждаемост!

февруари 11, 2019
luidji-di-mayo

Италианското правителство е решено да преразгледа санкциите срещу Русия

февруари 10, 2019
1549726152

Революция в Париж! „Жълтите жилетки“ вилнеят, нападат банки, кафенета и ресторанти… СНИМКИ/ВИДЕО

февруари 9, 2019
жълти119068_660_370

„Жълтите жилетки“ от Франция се протягат към Италия, в Париж – отново сблъсъци с полицията

февруари 9, 2019
d54d54e7f497f09d876189e073a11d72_medium

ЕК към Италия и Франция: Разберете се сами!

февруари 8, 2019
италbig_30_2

Франция отзовава посланика си в Италия, заради срещата на вицепремиера с „жълтите жилетки“

февруари 7, 2019