Катастрофи

Александър, който прегази две жени, не знае какво е ЕГН! Не припознава бебето си, за да лапа помощи

Александър, който прегази две жени, не знае какво е ЕГН! Не припознава бебето си, за да лапа помощи

aleksandat-koito-pregazi-dve-zheni-ne-954

 

 

Карнобатлията Алекс Димов, който прегази две жени навръх Задушница, разгневи сериозно съдия Катя Господинова. Алекс влезе с качулка и изобщо не се чуваше в залата какво точно отговаря на въпросите на съдия Господинова, сякаш не владееше членоразделна българска реч.

 

 

 

 

Още в началото на заседанието Господинова се обърна към 18-годишния ром, така: Г-н Димов, като какъв се самоопределяте?  „Не съм Господин, Алекс съм.”, измърмори задържаният, очевидно неразбиращ смисъла на цивилизовано обръщение. Този отговор смути десетината журналисти, както и съдебния състав, пише Флагман.

 

 

 

Оказа се, че Алекс не знае какво е ЕГН. Не можа да посочи и от каква националност е. Съдията направи всичко възможно, за да го ориентира в избора му и го улесни, посочвайки няколко варианта от националности. Алекс мълчеше.

 

 

 

 

Накрая, след дълго размишление, се самоопредели като българин. С това обаче затрудненията му не свършиха, защото трябваше да му се обясни и що е това майчин език. Обвиняемият в крайна сметка каза, че трябва да се пише за него “майчин език – турски”.

 

 

 

 
”Ти изобщо разбираш ли български?”, изостави учтивата форма Господинова, за да не го препотява повече. Отговор не получи. Комуникацията със задържания се оказа меко казано невъзможна, въпреки твърденията му, че има основно образование.

 

 

 
Гневът у съдия Господинова започна да се надига и от висящия във въздуха въпрос кой е дал шофьорската книжка на този човек преди един месец. Гвоздеят на гаврата с българската държава и правосъдието обаче бе в мотивите на защитника на Алекс адвокат Красимир Кацарски.

 

 

 

 

Печеният в подобни дела юрист този път не бе догледал обстоятелствата и каза, че обвиняемият се нуждае от по-лека мярка, за да се прибере у дома – да помага на жена си Катя при отглеждането на новороденото им преди месец бебе.

 

 

 
При проверката на документите на Алекс от съдебния състав, се оказа, че той няма сключен брак по смисъла на българските закони, няма и документ, с който да удостовери, че е станал баща.

 

 

 
Припомняме, че във фейсбук профила на рома, който очевидно произхожда от заможна карнобатска фамилия, има снимки от разкошна сватба, проведена преди година и няколко месеца. Сега той е на 18 години и 6 месеца. Шофьорската книжка е получил 19 дни преди да предизвика двойната смърт на Задушница.

 

 

 

 
Давайки си ясна сметка за истинските мотиви, поради които масово цигани не припознават децата си, за да ползва “самотната” майка издръжка от държавата, съдия Господинова изригна: „Ти мъж ли си? Къде изчезна мъжкото в теб? Защо не припознаеш детето си?”, запита Катя Господинова. Отговор не получи.

 

 

 

 

Адвокат Кацарски настоя подзащитният му да бъде освободен под парична гаранция срещу 1000 лева, защото нямал нито едно друго нарушение като шофьор. Но пропусна проблема с високата скорост – над 50 км в час по неравната улица. Господинова му отвърна така: “Е, кога, според Вас, да направи друго нарушение, след като е взел книжката преди 19 дни?!”

 

 

 

 

Тя  направи и други констатации чрез риторичните си въпроси: “Момчето кара Мерцедес, Е класа. Колко пари струва тази кола? Какво работиш? баща ти ли я купи”. Тя не очакваше отговори и продължаваше:

 

 

 

“Разбираш ли какво си направил? Разбираш ли, че ако на тротоара  бяха пет човека, можеше всичките да ги убиеш? Как изобщо си взе книжката? Кой ти я даде?”, изстреля тя нова серия от въпроси, които увиснаха във въздуха.

 

 

 

 

Последното обстоятелство, както и тежкото обвинение, бяха достатъчно основание съдия Катя Господинова да го остави в ареста.

 

 

„Убил си двама души, а  дори не каза, че съжаляваш, ако излезеш навън, сигурно ще се качиш отново на автомобил””, обърна се към задържания съдия Катя Господинова. Звучеше убедена в думите си, като магистрат, който довечера ще заспи с чиста съвест.

 

Трафик нюз, Флагман

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

докотор

Докторът шофираше пред нас, познах го, гледал съм го по телевизията, спря, слезе и спаси шофьора на едната кола

ноември 6, 2018
orig

Жестока трагедия край Плевен: Шофьор без книжка погуби себе си и две деца

ноември 5, 2018
big_10d4

Зрелищна катастрофа! Ауди се разцепи на две, шофьорът – напълно невредим… УНИКАЛНИ СНИМКИ

ноември 2, 2018
1540743039-2

Майката на красивата Вики се срина след смъртта й: Зная, че Бог няма!

октомври 28, 2018
1540739844-sistemen-bufer-8

Погребват утре красивата Вики и приятеля й Цанко, загинали в касапницата заради ромска каруца (СНИМКИ)

октомври 28, 2018
прокоба110439_660_370

Прокоба – майка и син пострадаха тежко в две отделни катастрофи в един и същи ден

октомври 28, 2018