ИНЦИДЕНТИ

В Ботевградско агресивна тълпа скочи на полицията, стигна се до стрелба! Министърът: Това е ежедневие…

В Ботевградско агресивна тълпа скочи на полицията, стигна се до стрелба! Министърът: Това е ежедневие…

 

стрелба114658_660_370

 

 

12 души са задържани в ареста в Ботевград за оказана съпротива и неподчинение спрямо полицейски служители.

 

 

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 22.30 часа в събота (3 ноември) екип на жандармерията се е отзовал на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в село Врачеш.

 

 

 

Един от обитателите на адреса – 35-годишен мъж, категорично отказал да предостави личната си карта за проверка, оказал неподчинение и блъснал униформен на земята.

 

 

 

Пристъпвайки към задържането му, служителите на реда били заобиколени от агресивна тълпа от около 30 души, които по всякакъв начин опитали да осуетят изпълнението на служебните им задължения.

 

 

 

За да не се допусне ескалиране на напрежението и с цел овладяване на ситуацията, се е наложило използването на помощни средства – предупредителен изстрел във въздуха с гумен патрон и лютив спрей.

 

 

 

След разпръсване на тълпата и възстановяване на обществения ред, мъжът – криминално проявен, е задържан в полицейския арест в рамките на 24 часа.

 

 

 

Предстои в днешния ден с прокурорско разпореждане, мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа. В хода на предприетите допълнителни оперативно-издирвателни действия към момента са задържани още 11 души, един от които – активен участник в конфликта.

 

 

 

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, а действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Ботевград. 

 

 

 

„Тази нощ има също опит за посегателство върху служители, в случая от дирекция „Жандармерия“. В Ботевград, едно село до Ботевград. Оказана е съпротива, колегите са използвали всички възможни помощни средства и са овладели напрежението“, съобщи и вътрешният министър Маринов.

 

 

 

„Това е ежедневие“, добави той. По отношение на последните няколко случая с напрежение в ромски махали и намесата на полицията Младенов коментира: „Нашите усилия да въведем ред и еднакви правила за всички водят до такова напрежение. Аз смятам, че системното прилагане на закона ще намали такива реакции“.

 

 

канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

768x432

Екшън край бреговете на Норвегия! Руски Ту-142 прелетя на ниска височина над кораби на НАТО

ноември 3, 2018
1541173103-untitled-collage-68-678x381

Пуснаха на свобода едни от най-зловещите килъри в криминалната история на България

ноември 2, 2018
26973_660_370

Кошмарно! Откриха обесено 23-годишно момиче насред центъра на Ловеч

ноември 2, 2018
big_10d4

Зрелищна катастрофа! Ауди се разцепи на две, шофьорът – напълно невредим… УНИКАЛНИ СНИМКИ

ноември 2, 2018
825272

Извънредна ситуация в “Столипиново”, кланове се млатят с брадви и метални колове, гъмжи от полиция и линейки!

ноември 1, 2018
съдиите1541082115-clipboard03

Не е за вярване какво разкри Викторио пред съдиите! Разказа за последните дни преди зверските убийства и направи скандални признания (СНИМКИ)

ноември 1, 2018