Политика

В приемната на Манолова – пълен фурор! Влакът чист като никога, а освен жалби имаше и добри новини… СНИМКИ

В приемната на Манолова – пълен фурор! Влакът чист като никога, а освен жалби имаше и добри новини… СНИМКИ

маноловаbig_1893

 

 

 

Омбудсманът Мая Манолова тръгна тази сутрин от София с влак и пристигна във Варна почти без закъснение.

 

 

 

Общественият защитник и екипът ѝ се возиха във Втора класа, като през цялото време приемаха хора. По време на пътуването в импровизираната приемна тя е получила близо 120 жалби от граждани.

 

 

orig

 

 

Манолова призна, че това е един от най-вълнуващите моменти в живота й. „Общественият транспорт е добър начин за общуване с хората. Жалко само, че те станаха част от проблема на нашата институция“, коментира Манолова.

 

 
Омбудсманът да пътува по-често с влаковете на БДЖ – това си пожелаха нейните спътници в импровизираната приемна, която тя проведе в по линията София – Варна.

 

 

 
„Често пътувам с влак, не помня откога не съм виждал чисти тоалетни и завеси. Няма как да е съвпадение, че Мая Манолова беше във влака“, сподели един от пътниците.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Други пък бяха малко разочаровани, защото няколко пъти се опитали да стигнат на обществения защитник, но в коридора постоянно имало опашка от граждани, които чакали да споделят проблемите си.

 

 

 

Жалбите, които омбудсманът получила по време на пътуването, са били от най-широк спектър – от оплаквания от банки и частни съдебни изпълнители до сигнали за общини, които самоволно създават пречки гражданите да получат помощ за лични асистенти на хора с увреждания.

 

 

 

Това каза Манолова на перона във Варна, където беше посрещната от десетки граждани, които искаха да я посрещнат и да я запознаят със своите казуси.

 

 

 

 

Тя обаче сподели и добра новина – по време на пътуването във влака научила, че след нейната намеса 8-годишно дете е получило наследствена пенсия.

 

 

 

 

 

Общественият защитник подчерта, че един от акцентите при визитата ѝ във Варна била съдбата на работещите във фалиралата авиокомпания „Ер Виа“, на които не са издължени пари. Манолова добави, че няколко души от работещите там вече са предложили да я откарат обратно до София.

 

 

 
„Моля за извинение хората, че трябва да слушат за проблема на моята институция, защото нашата работа е да слушаме техните проблеми, а не обратното“, коментира общественият защитник, която реши да проведе приемна във влака, след като стана ясно, че държавата може да я лиши от правото за придвижване със служебен автомобил на НСО.

 

ВИХРОГОН

loading...
0
Политика

More in Политика

pm-medvedev-2-585893-810x0

Руският премиер Медведев пристига на двудневна визита в България, но подписване за газов проект не се очаква

март 3, 2019
radev-zaria-631222-810x0

Радев на тържествената заря-проверка: Свободата идва на щиковете на армията на цар Освободител!

март 3, 2019
660_02443392a3a449ebd63c231d38d54ebc

Павел Поппандов сравни със земята Александър Йорданов заради безумно изказване за 3 март: Не подписа Конституцията, не отслабна, а отиде…

март 3, 2019
big_1

Нинова от Шипка: Да сме смели, да отхвърлим страховете и зависимостите, да бъдем свободни хора

март 3, 2019
big_38531478_405155820008517_4815426257493688320_n_5_

Антон Тодоров от ГЕРБ: Не ми честитете за 3 март! Не искам да съучаствам във възторга на някои хора

март 3, 2019
phpg5hat6_800x_

Караянчева от Шипка: Политиците сме призвани да обединяваме българите

март 3, 2019