Русия

Русия е възбудила наказателно дело срещу Украйна за нарушаване на държавните граници

Русия е възбудила наказателно дело срещу Украйна за нарушаване на държавните граници

 

 

 

 

 

 

Временно управляващият делата на Украйна в Москва дипломат ще бъде привикан в Министерството на външните работи на Русия, за да даде обяснение за нахлуването на украински военни кораби в руските териториални води в неделя, което доведе до задържането им от руска страна, заяви официалният представител на руското външно ведомство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

 

 

 

 

“В неделя сутринта корабите от Военноморските сили на Украйна „Бердянск“, „Никопол“ и „Яни Капу“ в нарушение на членове 19 и 21 от Конвенцията на ООН по морското право пресякоха държавната граница на Русия.

 

 

 

 

 

 

 

Плавателните съдове влязоха във временно закритата руска акватория и няколко часа извършваха опасни маневри, не реагирайки на съпровождащите ги руски катери и кораби. Тогава е взето решение за използване на оръжие.

 

 

 

 

 

 

 

Всичките три кораба са задържани на около 20 километра от руското крайбрежие и на 50 км югозападно от обичайното място на преминаване на плавателните съдове през Керченския пролив под Кримския мост.

 

 

 

 

По време на инцидента леки наранявания са получили трима украински военни. Оказана им е медицинска помощ и няма опасност за живота им”, са казва в позицията на Руското външно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Русия е възбудила наказателно дело за нарушаване на държавните граници и е поискала спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Азовско море. Предварително срещата е насрочена за 11 часа в понеделник (18:00 българско време).

 

 

 

 

 

Източник: “Епицентър”

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Русия

More in Русия

изтребител948736171

Москва: Наказахме виновните за химическата атака в Сирия

ноември 25, 2018
1536149454

Москва обвини НАТО и Запада в измама от световен мащаб

ноември 24, 2018
epa06735738 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and Defense Minister Sergei Shoigu (R) attend a meeting with Egyptian Foreign Minister Sameh Shoukry and Defense Minister Sedqi Sobhi in Moscow, Russia, 14 May 2018. Media reports state that Sergei Lavrov and Sameh Shoukry are discussing Iran’s nuclear program, the regional crisis and bilateral relations.  EPA/SERGEI ILNITSKY

Русия предупреди многозначително: Който не слуша Лавров, ще слуша Шойгу

ноември 23, 2018
big_132a

Евакуираха “Владимир Путин” с хеликоптер от Кремъл, а русофобите пощуряха от кеф (ВИДЕО)

ноември 23, 2018
свръхdee26b7f3a2549c1cf5efbfe28a26930_big

Москва ще брани стратегически обекти със свръхзвукови ракети

ноември 20, 2018
1500315

Русия отново отваря разузнавателна военна база в Куба, Западът пак е “силно разтревожен”… ВИДЕО

ноември 19, 2018