Наука и технологии

Русия праща роботи да строят на Луната

Русия праща роботи да строят на Луната

 

orig

 

 

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че руската лунна програма има амбициозна цел – създаването на база, чийто постоянни обитатели ще са роботи-аватари, съобщава РИА Новости.

 

 

 

 

Според него първите руснаци ще кацнат на Луната през 30-те години на този век. Русия обаче възнамерява да построи база на нашия естествен спътник, която няма да е постоянно обитавана от хора, а само периодично посещавана от тях. Въпреки това тя ще има свои „постоянни жители“ – роботи.

 

 

Вижте как може да изглежда „принтираната“ лунна база >> >> >>

 

 

 

Ръководителят на Роскосмос обяви, че роботите ще са аватари – те ще могат да се управляват от Земята дистанционно и да изпълняват всички команди на своите човешки оператори.

 

 

 

По думите на Рогозин руската мисия на Луната ще е „още по-амбициозна и отговорна от това, което американците направиха като част от тяхната лунна програма през 60-те и 70-те години на миналия век„.

 

 

Вижте снимки от повърхността на Луната >> >> >>

 

 

Според Роскосмос базата на Луната ще бъде изградена от роботи и 3D-принтери, като материалът, който ще се използва е самият лунен грунд. Ситните частици на реголита представляват голяма опасност за човешкия организъм, скафандри и всякаква механика, но освен това са и идеален строителен материал. След като базата е готова, то космонавтите ще имат задачата да я оборудват.

 

 

Учените смятат, че най-подходящото място за построяване на база на Луната са полюсите, тъй като там има доказателство за наличието на замръзнала вода. Освен това руснаците заявяват, че бъдещето на човечеството може да зависи от Луната, тъй като тя има големи запаси от хелий-3, което според мнозина ще бъде горивото на бъдещето.

 

Дир БГ

loading...
0
Наука и технологии

More in Наука и технологии

QT75wBN

След масовата смърт в Хага при изпитания на 5G мрежата и в България искат забраната й

юни 4, 2019
orig

След удара на Google: Какво очаква българите с телефони Huawei?

май 20, 2019
big_1101

Путин: Су-57 е най-добрият изтребител в света

март 19, 2019
124515_660_370

Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха! КОЙ бе злодеят, питат всички: Путин? Мадуро? Ким?

март 13, 2019
лада-количка

Новата „Лада“ на цена под 7000 лева. Освен евтина, руската кола ще бъде и много икономична

март 8, 2019
българи Алцхаймер

Млади българи измислиха метод за лекуване на Алцхаймeр

януари 20, 2019