Политика

САЩ не обелват и дума за визите и среща Борисов-Тръмп, въпреки сговорливата Захариева

САЩ не обелват и дума за визите и среща Борисов-Тръмп, въпреки сговорливата Захариева

 

 

помпео991-ratio-ekaterina-zaharieva-i-majk-pompeo

 

Уговарят среща между премиера Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп догодина, гордо рапортува вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева след срещата си с американския си колега Майкъл Помпео. Това евентуално би се случило в началото на следващата година, заяви тя.

 
Захариева уточни, че от няколко месеца се работи върху посещението на Борисов в Белия дом.  „Може би, ако кабинетът е на власт през 2019, Борисов ще бъде при Тръмп догодина”.

 

Подобни условности могат да бъдат разчетени и като примамливо предложение за американския президент, който по един или друг начин да „даде рамо” на Борисов 3. Изкушен е и българският народ, който има шанса да съзерцава историческата среща, ако запази стабилността у нас.

 

 

Освен това Захариева се похвали, че сред основните теми на разговора й с Помпео бил и въпросът за включване на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания.

 

 

„САЩ ще продължат да подпомагат страната ни в процеса на намаляване на броя на отказаните американски визи за български граждани, който е един от критериите за включване в Програмата“, заяви министър тя.

 

 

 

В официалното прессъобщение на  Държавният департамент  САЩ обаче няма и помен нито за евентуална визита на Борисов, нито за възможна отмяна на визите.

 

 

 

 

От ведомството в изключително кратка форма съобщиха само, че Захариева и Помепео: „обсъдиха значението на българо-американските двустранни отношения”, както и  за „плановете на България да модернизира своите въоръжени сили и енергийната и диверсификация като приоритет на европейската енергийна сигурност”.  

 

 

 

В съобщението се споменава още, че са обсъдени глобални теми като програмата на Иран за балистични ракети, продължаването на санкциите срещу Русия „и взаимния интерес от стабилността, сигурността и просперитета на страните от Западните Балкани”.

 

19 минути

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

big_1110d

Томислав Дончев: Ако Валери Симеонов подаде оставка, отиваме на избори!

ноември 6, 2018
маноловаbig_1893

В приемната на Манолова – пълен фурор! Влакът чист като никога, а освен жалби имаше и добри новини… СНИМКИ

ноември 6, 2018
миткоbig_71f9

Борисов вкара Митко Каратиста в управлението на ЧЕЗ, той ли препоръча и Гинка Върбакова

ноември 6, 2018
orig

Манолова отказа кола от Трифонов, праща билетите от приемната във влака на Горанов… СНИМКИ

ноември 6, 2018
slavi-800

Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов: Жалко заяждане е това…

ноември 6, 2018
markov_nik_1

Защо Фандъкова има служебен автомобил, а взеха този на Мая Манолова?

ноември 6, 2018