Здраве

Уважаван лекар се върна разплакан след посещение в Родопите! Причината ще разтърси и вас

Уважаван лекар се върна разплакан след посещение в Родопите! Причината ще разтърси и вас

Totko-Naidenov

 

 

 

Известният лекар и журналист Тотко Найденов разказа вълнуваща и много тъжна история след последното си посещение в Родопите. Той сподели, че не е успял да сдържи сълзите от очите си при вида на жестокото обезлюдяване на това райско кътче от България.

 

 

 

 

Населението в Момчиловци и съседните села Баните, Славейно и Давидково неумолимо застарява, а младите бягат заради липса на какъвто и да е поминък. Д-р Найденов разказа, че хората в този живописен край се отказват и от традиционния си поминък да отглеждат крави.

 

 

 

 

Причината е чисто икономическа – килограм фураж за храна на животните се продава за толкова, колкото е и изкупната цена на прекрасното родопско мляко.

 

 

 

 

В Родопите има толкова много здраве и природни богатства и не мога да издържа на гледката местните хора да си купуват сирене с палмово масло и колбаси със соя, разказа Тотко Найденов.

 

 

 
Той е категоричен, че ще препоръчва на всичките си пациенти и приятели Родопския край като дестинация за туризъм, отдих и лечение. Причината е безценният отрицателно йонизиран боров въздух. Местната кухня пък е запазила най-доброто от българските традиции. Д-р Найденов е впечатлен от факта, че по тези места хората още не са се научили да пържат и приготвят гозбите си по най-вкусния и здравословен начин.

 

 

 

Родопите са единствената планина в България и един от малкото райони в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация

 

 

 
Според учените отрицателните йони подпомагат алфа вълните на мозъка и увеличават тяхната амплитудата.

 

 

 
Те имат и терапевтично действие върху хреми, синузити, бронхиална астма, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.
Експеримент, проведен във Великобритания през 80-те години върху две групи следоперативни пациенти, едната от които за 3 дни е била в условия на висока концентрация на отрицателни йони (10 000 в куб. см.), е показал 80% по-бързо оздравяване.

 

 

 

 

 

Друга причина за терапевтичното действие на отрицателните йони е, че убиват бактериите и вирусите. Това е установено още през 30-те години на миналия век от групата на съветския учен Чижевски.

 

 

 
Всички изследователи са единодушни, че отрицателните йони увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода, като ускоряват процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

 

 
Според експертите във въздуха, който дишаме, положителните йони въздействат отрицателно на самочувствието и възприятието, докато техните антиподи, отрицателните йони, ги стимулират.

 

 

 

Наскоро се разбра, че е открита немска карта от Втората световна война, на която фигурират районите с отрицателна йонизация на въздуха и Родопите са един от тях, специално ограден с червени линии.

 

 
В района на Пампорово на всеки шест месеца са пристигали да се възстановяват военните летци на Третия райх, сочат изследователи на феномена „родопски въздух“, който освен всичко друго е и с високи параметри в UV спектъра, с ниско микробно число и висока фитонцидна наситеност.

 
Източник: happyweek.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Здраве

More in Здраве

big_161a

Проверка на Центъра по биология: Фермерското сирене е бъкано със смъртоносна бактерия, причиняваща смърт!

ноември 23, 2018
болнициphoto_verybig_1116964

Докъде ни докара ГЕРБ: В болниците вече се плаща и “избор на санитар”!

ноември 8, 2018
d_r_mariana_simeonova_1

Д-р М. Симеонова: Част от персонала в Агенцията по трансплантации не работеше, а пиеше кафе и вино

ноември 5, 2018
0000392451-article2

Бебе се роди при “полеви” условия заради затворената от ГЕРБ болница в Пещера

ноември 2, 2018
дете болниа

Здравна реформа: ГЕРБ закриват Фонда за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина

октомври 21, 2018
01-1-678x381

Ади почина! Държавата уби едно младо слънчево пернишко момче, което само искаше да диша… СНИМКИ

октомври 13, 2018