Европа

Лидер на „жълтите жилетки“ поиска отмяна на санкциите срещу Русия и главата на Макрон

Лидер на „жълтите жилетки“ поиска отмяна на санкциите срещу Русия и главата на Макрон

 

дактотор880x495_cmsv2_5d984a2e-2d76-546e-9879-5d7302e7d147-3441920

 

 

 

Един от лидерите на протеста на „Жълтите жилетки“, който вече над месец бушува във Франция, поиска незабавното премахване на санкциите срещу Русия и други страни, както и оставките на президента Еманюел Макрон и правителството. Кристоф Шалансон, водач на радикалното крило на протеста, обвини управляващия елит в „предателство на националните идеали“, нарече ги „убийци“ и заплаши с гражданска война.

 

 

 

 

 

„Необходимо е напълно да бъде променен политическият курс на Франция! Ние изискваме отмяната на наложените ни от Евросъюза и Запада санкции, в това число и срещу Русия. Те разрушават не само икономиката на страната, но и равноправните международни отношения“, заявява Шалансон в интервю за информационната агенция „Политика Сегодня“.

 

 

 

 

 

Демонстрантите, сред които има много фермери и предприемачи, добавя той, банкрутират именно заради това, че френското правителство не се занимава с вътрешните проблеми на страната.

 

 

 

 

„Вместо това управляващият елит се стреми да получи одобрението на западните партньори, които въобще не се интересуват от нашите проблеми. А в същото време от антируските санкции страдат именно малкият и средният бизнес във Франция“, възмущава се Шалансон.

 

 

 

 

 

 

 
Той изчислява, че от въвеждането на икономическите мерку срещу Москва приходите на предприемачите са спаднали двойно. Някои компании направо са прекратили работа, тъй като основните им партньори са били в Русия, а не в САЩ, подчертава лидерът на „жълтите жилетки“.

 

 

 

 

 

 

Шалансон обещава нови, още по-яростни протести срещу управляващата върхушка.

„…Правителството не оправда нашите надежди! Активистите ни няма да се разотидат по домовете си нито за Рождество, нито за другите празници, каквото и да прогнозира вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той дълбоко се е объркал“, настаява Шалансон.

 

 

 

 

 

Той е убеден, че твърдата позиция и решителността на протестиращите е ключът към позитивните промени в страната.

„Няма да отстъпим. Ще постигнем разпускане на парламента и оставка на Макрон. В противен случай, ще започнем гражданска война!“, заплаши лидерът на радикалното крило на движението на „Жълтите жилетки“.

 

 

 

 

 

Шалансон обвини френското правителство в нарушаване на правата на собствените му граждани и в политическа неграмотност. Той се обяви и против воденето на преговори с властите.

 

 

 

 

 

 

Диалог с властите няма да има, докато не сменим президента и правителството. Няма да влизаме в диалог с палачи„, подчерта той И нарече управляващия елит във Франция „убийци“.

 

 

 

 

 

„Следващата седмица ще бъде седмата от протестите, а в редовете ни вече има 8 загинали! Ние сме длъжни да сложим край на това и няма да влезем в диалог с хора, които убиват собствените си съграждани“, канегоричен бе Шалансон.

 

 

Епицентър

loading...
0
Европа

More in Европа

1547174467-1

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

януари 11, 2019
росен-желязков

„Изправени сме пред абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП да се върне“

януари 10, 2019
искания1547116770-rt

Транспортната комисия в ЕП отхвърли българските искания, приет е най-лошият за нас вариант! ВИДЕО

януари 10, 2019
968e4636418f8570bf00b1468d1f824a_medium

„Жълтите жилетки“ призовават: Теглете спестяванията си от банките

януари 9, 2019
A boxing match between the USA and the European Union

Скандал между САЩ и ЕС: Вашингтон понижи дипломатическия статут на делегацията на ЕС

януари 8, 2019
epa07263765 Protesters clashes with French riot police during a 'Yellow Vests' protest in Toulouse, France, 05 January 2019. The so-called 'gilets jaunes' (yellow vests) is a grassroots protest movement with supporters from a wide span of the political spectrum, that originally started with protest across the nation in late 2018 against high fuel prices. The movement in the meantime also protests the French government's tax reforms, the increasing costs of living and some even call for the resignation of French President Emmanuel Macron.  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

„Жълти жилетки“ нахлуха в министерство, евакуираха говорителя на френското правителство

януари 5, 2019