Коментари

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

 

 

11406

 

Е, българи, убеждава ли ви пропагандата на “фините прахови частици”, с която вдигат данъците върху автомобилите и енергията и – още по-свирепо! – искат да лишат хората от възможността да се топлят с дърва, палети, брикети…? След като сринаха едно цяло поколение в XIX век, принуждавайки го да се топли с дърва, вместо с ток и парно, сега искат да го разорят съвсем, като го принудят да купува скъпо отопление. Понеже щели по този начин да спасяват планетата Земя.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Магдалена Ташева.

 

 

 

Преди няколко месеца у нас изведнъж бликна като приливна вълна тази отвратителна антинаучна пропаганда с т.нар. фини прахови частици, по всички медии, по цял ден, 24/7, даже в женските и светските предавания. До 2017 г. никой не беше чувал, че тънем във фини прахови частици, нали? Кой мери, с какви уреди, от кого са калибрирани, изобщо – кой стои с името си зад тези “измервания”?

 

 

 

Мога ли да видя по някоя от телевизиите проба от няколко фини прахови частици, взети на Орлов мост, например на снимка под микроскоп? Колко фина е тази “фина прахова частица”?

 

 

 

 

Ако вярвам на пропагандата, тези фини прахови частици са колкото бозона на Питър Хигс, можем да ги наблюдаваме само в швейцарския колайдер. Обаче кметовете трябвало да ги преборят, съдирайки още една риза от гърба на данъкоплатците.

 

 

 

 

Кой плаща за тази дивотия? Говорим за десетки милиони лева, раздадени на телевизиите, за да насаждат смътното чувство, че ако умираме млади, че ако нямаме здраве, то е заради … фините прахови частици.

 

 

 

 
София се намира в “чаша” – ниско поле, обградено отвсякъде с планини. Тук винаги, от хилядолетия, през зимата пада мъгла. Кой каза, че мъглата е “фини прахови частици”?!

 

 

 

Живея в София от десетилетия и трябва да ви уверя, че днес въздухът в София е много по-чист от времето, когато столичната област имаше индустрия, например Кремиковци.

 

 

 

В момента – 3 декември, 20:00 часа, гледам вечерния бюлетин на БНТ. На фона на трафика по “Цариградско” някакъв глас зад кадър ме плаши, че трябва да стоя вкъщи и “да не се натоварвам физически” с вървене по тротоарите, защото “на всяка минута поглъщам 80 милиона фини прахови частици” и това “ускорява смъртта ми от – ВНИМАНИЕ! – инфаркт или инсулт”.

 

 

 

 

Даже маска на устата, която била препоръчителна, нямало да ме спаси – и през нея ще поглъщам 50 милиона фини прахови частици.

 

 

 

 

Изводът? Хората, които се отопляват с дърва и брикети (т.е. най-бедните или “енергийно бедните”, по фразеологията на брюкселските влечуги), трябва веднага да останат на студено, или да изплащат заеми за по-скъпото, вече недостижимо за тях отопление с ток и парно.

 

 

 

 

Измишльотината за “фините прахови частици” има за цел обработка на общественото съзнание предвид новото поскъпване на издръжката на живота. Позор за онези анонимни псевдоучени, които участват в тази мерзка манипулация!

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Коментари

More in Коментари

orig-92442808063374832

Стигнахме до Рубикона – В ЕС без ток, или извън ЕС и брутални трусове при излизането… (май успяха да унищожат България)

декември 4, 2018
душм

Излизаме на протест с черни чадъри, очакваме подкрепа от всички будни и непримирими граждани

декември 4, 2018
францияScreenshot-2018-12-02-at-19.06.07

Протестите във Франция скоро ще обхванат и цяла Европа – ето защо!

декември 3, 2018
излъжаUntitled-3

Дилемата на Борисов: Сега кого да излъжа – Путин или Тръмп?

декември 3, 2018
goranov_cacheva

Той – млад и богат, тя – просто мъдра

декември 3, 2018
горанов-13

Защо нашите пенсионери не взимат 13 пенсия, а тези в Гърция всяка година?

декември 3, 2018