Коментари

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

 

 

11406

 

Е, българи, убеждава ли ви пропагандата на “фините прахови частици”, с която вдигат данъците върху автомобилите и енергията и – още по-свирепо! – искат да лишат хората от възможността да се топлят с дърва, палети, брикети…? След като сринаха едно цяло поколение в XIX век, принуждавайки го да се топли с дърва, вместо с ток и парно, сега искат да го разорят съвсем, като го принудят да купува скъпо отопление. Понеже щели по този начин да спасяват планетата Земя.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Магдалена Ташева.

 

 

 

Преди няколко месеца у нас изведнъж бликна като приливна вълна тази отвратителна антинаучна пропаганда с т.нар. фини прахови частици, по всички медии, по цял ден, 24/7, даже в женските и светските предавания. До 2017 г. никой не беше чувал, че тънем във фини прахови частици, нали? Кой мери, с какви уреди, от кого са калибрирани, изобщо – кой стои с името си зад тези “измервания”?

 

 

 

Мога ли да видя по някоя от телевизиите проба от няколко фини прахови частици, взети на Орлов мост, например на снимка под микроскоп? Колко фина е тази “фина прахова частица”?

 

 

 

 

Ако вярвам на пропагандата, тези фини прахови частици са колкото бозона на Питър Хигс, можем да ги наблюдаваме само в швейцарския колайдер. Обаче кметовете трябвало да ги преборят, съдирайки още една риза от гърба на данъкоплатците.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Кой плаща за тази дивотия? Говорим за десетки милиони лева, раздадени на телевизиите, за да насаждат смътното чувство, че ако умираме млади, че ако нямаме здраве, то е заради … фините прахови частици.

 

 

 

 
София се намира в “чаша” – ниско поле, обградено отвсякъде с планини. Тук винаги, от хилядолетия, през зимата пада мъгла. Кой каза, че мъглата е “фини прахови частици”?!

 

 

 

Живея в София от десетилетия и трябва да ви уверя, че днес въздухът в София е много по-чист от времето, когато столичната област имаше индустрия, например Кремиковци.

 

 

 

В момента – 3 декември, 20:00 часа, гледам вечерния бюлетин на БНТ. На фона на трафика по “Цариградско” някакъв глас зад кадър ме плаши, че трябва да стоя вкъщи и “да не се натоварвам физически” с вървене по тротоарите, защото “на всяка минута поглъщам 80 милиона фини прахови частици” и това “ускорява смъртта ми от – ВНИМАНИЕ! – инфаркт или инсулт”.

 

 

 

 

Даже маска на устата, която била препоръчителна, нямало да ме спаси – и през нея ще поглъщам 50 милиона фини прахови частици.

 

 

 

 

Изводът? Хората, които се отопляват с дърва и брикети (т.е. най-бедните или “енергийно бедните”, по фразеологията на брюкселските влечуги), трябва веднага да останат на студено, или да изплащат заеми за по-скъпото, вече недостижимо за тях отопление с ток и парно.

 

 

 

 

Измишльотината за “фините прахови частици” има за цел обработка на общественото съзнание предвид новото поскъпване на издръжката на живота. Позор за онези анонимни псевдоучени, които участват в тази мерзка манипулация!

loading...
0
Коментари

More in Коментари

goranov

Не ви ли омръзна да ви мислят за прости?

март 2, 2019
4dbe411ab7b4f313791dd594dcbc6d65caee2981

ОТВОРЕНО ПИСМО до министър-председателя на Руската федерация

март 2, 2019
iliqn_vasilev_facebook

Илиян Василев: КПКОНПИ няма граници на унижението, които може да поеме за да изпълни поръчки

март 1, 2019
Kevork_Kevorkian-678x381

В десетката от Кеворк Кеворкян: СЛАГАЧЕСТВОТО ДНЕС

февруари 28, 2019
шивикоdimitar-sivikov-16

Ген. Шивиков отново завладя мрежата: Долу ръцете от българските деца – те са момчета и момичета!

февруари 28, 2019
Image_6319297_302

Слави Ангелов: Полицай с отнет пищов за превишена скорост! Интересно, нали?

февруари 28, 2019