Катастрофи

Наглостта на АПИ мина всякакви граници! След нови 5 жертви отвърнаха: Не хвърляйте обвинения без доказателства!

Наглостта на АПИ мина всякакви граници! След нови 5 жертви отвърнаха: Не хвърляйте обвинения без доказателства!

zz

 

 

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ разпространи позиция, в която разкритикува „хвърлянето на обвинения без конкретни доказателства в публичното пространство“ от страна на „представители на неправителствени организации, обявяващи се за пътни експерти“.

 

 

 

 

Съобщението е във връзка с трагичната верижна катастрофа с 11 автомобила от тази сутрин, при която загинаха петима души, а двама бяха ранени. По-късно бе съобщено, че фирмата, която е отговорна за почистването на пътя, е извадила машините с няколко часа закъснение.

 

 

 

 

Пътният инцидент на път II-84 в село Звъничево е станал в условия на гъста мъгла и видимост от 10 метра. Скоростта на движение в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч., изтъква АПИ.

 

 

 

Агенцията призовава още да не се „злоупотребява с емоциите на хората в навечерието на Коледа“ и апелира шофьорите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с метеорологичната обстановка.

Петима души загинаха на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. На Коледа техните близки и роднини няма да празнуват, защото ще ги погребват. Ранените ще лежат в болница. Но това не е важно.

Важно е, че фирмата, която не е опесъчила ледения участък не е виновна. Дори нещо повече – вършила си е перфектно работата. Не е Батман че да бъде навсякъде, нали?

 

 

Освен това няма как да е било заледено, защото от два дни не е валяло. Било е сухо. Е, имало е мъгла и тя може да е объркала положението, но не е сигурно и е маловажно. А и при мъгла не се опесъчава – да знаете.

 

 

Нямало пътен знак за ограничаване на скоростта? Е и? Всеки е трябвало да знае, че там тя е 50 км/час. Железни аргументи. И зад тях – Мая Шингова.

 

 

 

Шингова, гордият шеф на Пътното управление в Пазарджик. Важна фигура. Експерт от регионален мащаб, който след тези изявления заслужава да бъде повишена.

 

 

 

 

Цветанов, идват избори, помислете за този кадър. Само за 3 минути Шингова успя да оневини държавата, Агенция „Пътна инфраструктура“, фирмата „Пътища Пловдив“ и подизпълнителя „Еко хидро“. „Еко хидро“ и сами се оневиняват.

 

 

 

Изводите се налагат сами: жертвите сами са виновни за участта си. В потвърждение на това КАТ сигурно ще го докаже, че са карали с „несъобразена с пътните условия скорост“.

 

 

 

Българските граждани по традиция са виновни за всичко гадно, което им се случва. Безразсъдни самоубийци. Сигурно завиждат на всички, които заемат важни постове и се грижат за държавата, за нейния просперитет.

 

 

 

Г-жа Мая Шингова заслужава награда. Заслужава също на Бъдни вечер да й се падне паричката от питката и да празнува спокойна със семейството си. Тя изпълни своя дълг!

 

 

 

 

Поддържала е перфектно надлеза, поставила е осветление, контролирала е поддръжката. Отличник. Слабаците не успяха… Статистиката ще отбележи, че сме намалели с още петима…

 

 

 

По нформация и коментар на Фрог нюз

loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

118516_660_370

Автобус на градския транспорт се заби в къща в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

декември 29, 2018
big_1c77

Пак ужас на пътя: Кървава касапница с 5 трупа в Пазарджишко след верижна катастрофа с 11 автомобила

декември 22, 2018
big_1f99

Зрелище край София: Как, по дяволите, успя да кацнеш там…?! (СНИМКА)

декември 17, 2018
1544367747-sistemen-bufer-28

Кървава касапница край София с един загинал и 7 ранени, сред тях и две деца

декември 9, 2018
кола1544337848-47680326-796127590731974-5694708588149211136-n

Смърт навръх студентския празник! Трима младежи издъхнаха при зверска катастрофа (СНИМКИ)

декември 9, 2018
big_22

МВР с първи снимки и горещи разкрития за кървавия екшън с ранени полицаи в столицата!

ноември 19, 2018