ОБЩЕСТВО

Не може да бъде! „Великата българска стена“… пак падна!

Не може да бъде! „Великата българска стена“… пак падна!

ograda_padnala
Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За това сигнализираха за Фрог нюз източници на МВР. Снимката, която е от 4 декември т. г. доказва, че съоръжението е напълно унищожено и не изпълнява възпиращи функции.

Не е тайна, че именно от там влизат голяма част от мигрантите.  До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.  Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

 

 

 

 

 

 

 

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа.  Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата.

 

 

 

 

 

Според наши източници проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркият контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров  едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? За информация на читателите  ни  финансовите инспектори били разделени на три екипа за разследване на оградата, като прокуратурата давала зор за нейното финализиране.  Съответно тогава са  изготвени и три доклада, отново предоставени на обвинителите.

 

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-sruti-skapostruvashtata-ograda-malko-tarnovo.html

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

данаил кирилов1

ГЕРБ сътвориха нов правен абсурд – внесоха поправки на необнародвани поправки в Изборния кодекс

февруари 18, 2019
бареков1484400089-1

Бареков: „Политиката е за лъжци и олигофрени… Литературата е за такива като мен“

февруари 18, 2019
1478695283-1

Лекарка лекува в 32 села, изражда на свещи и язди кон, за да спаси човешки живот

февруари 18, 2019
НИНОВА1cd03ae2c7a42b21bb9835cbaee3c519_XL

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение от партийна принадлежност

февруари 18, 2019
Bojkocv

Настана време разделно в ГЕРБ! Съдбовният избор е Бойко или Цветанов – кой кого?

февруари 18, 2019
румен-радев-бойко-борисов

Доживяхме някой да се изправи срещу Борисов. И не просто да му се опълчи, а да го изкара от обувките

февруари 18, 2019