ОБЩЕСТВО

Не може да бъде! „Великата българска стена“… пак падна!

Не може да бъде! „Великата българска стена“… пак падна!

ograda_padnala
Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За това сигнализираха за Фрог нюз източници на МВР. Снимката, която е от 4 декември т. г. доказва, че съоръжението е напълно унищожено и не изпълнява възпиращи функции.

Не е тайна, че именно от там влизат голяма част от мигрантите.  До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.  Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

 

 

 

 

 

 

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

 

 

 

 

 

 

 

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа.  Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата.

 

 

 

 

 

Според наши източници проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркият контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров  едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? За информация на читателите  ни  финансовите инспектори били разделени на три екипа за разследване на оградата, като прокуратурата давала зор за нейното финализиране.  Съответно тогава са  изготвени и три доклада, отново предоставени на обвинителите.

 

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-sruti-skapostruvashtata-ograda-malko-tarnovo.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

11406

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

декември 5, 2018
83046

Още скандални разкрития: Домусчиеви продали 3 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО апартамента за Горанов

декември 5, 2018
epa06489542 EU Commissioner for the Digital Economy and Society Mariya Gabriel , European Parliament member Jakob von Weizsacker (not seen) and ConSenSys CEO Joseph Lubin (not seen) give a press conference to launch the EU blockchain observatory and forum at the European Commission in Brussels, Belgium, 1 February 2018.  EPA/STEPHANIE LECOCQ

ЕК ще бори фалшивите новини според „добрите практики“, за да няма неприятни изненади на евроизборите догодина

декември 5, 2018
77884_660_370

Дончев с радикална идея: Да ограничим правата на хората, които нямат поне основно образование

декември 5, 2018
препоръкаScreenshot-2018-12-05-at-13.16.22

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Партийна препоръка за работа в държавната администрация

декември 5, 2018
супер0000395567-fbh.6ea8aba48b1a7b578226058371590ce0

Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар – детектор в колата ги лови

декември 5, 2018